Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asika5 pisze:dziś dostałam fajna wiadomość z tablica.pl w sprawie mojej Ineczki siedzi biedulka u mnie juz 1,5 roku
wygląda na to że domek idealny tylko że trzeba zawieżć do ostródy, ale państwo pokrywają koszty transportu:)
kassja pisze:Firma Grot zajmie się bezdomnymi i dzikimi zwierzętami, które ucierpią np. w wypadkach drogowych. Usługi będzie świadczyć w ramach całodobowego pogotowia weterynaryjnego w Białymstoku
Firma Grot, która wygrała przetarg na tę usługę, zajmuje się m.in. odławianiem i transportem bezdomnych zwierząt na terenie Białegostoku. Kiedy zauważymy np. że przy drodze leży pies ze złamaną łapą lub otwartą raną - powinniśmy zadzwonić do Miejskiego Centrum Zarządzania Kryzysowego (tel. 85 7436148), a to powiadomi wyżej wymienioną firmę. Na miejsce pojadą jej pracownicy, a jeżeli zwierzę będzie wymagało pomocy weterynaryjnej - odwiozą do lecznicy, która ma podpisaną umowę z firmą Grot.
Firma Grot współpracuje również z policją, strażą miejską i Miejskim Centrum Zarządzania Kryzysowego - do których też można zgłaszać interwencje z potrąconym psem czy kotem oraz sarną lub łosiem.
Cały tekst: http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1, ... z2KEFIcRVj
sylwia1982 pisze:ranne zwierzęta można zgłaszać tylko z terenu Białegostoku?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, koszka i 111 gości