WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 18:01 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Mamrot pisze:
zjawka pisze:
Randa pisze:
Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...

:

a może to dobre miejsce dla tego szarego kotka ktory jest miły, piekny TOLEK ale nie lubi mega pieszczot i jak okreslono musi byc wychodzacy?

Dokładnie. Namówcie Pana, jak już bierze jednego kota ślicznego, to drugiego postarajmy się dać takiego nieco mniej ;) Albo może burasię jakąś... bo potem będzie nam już bardzo trudno :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 17, 2012 19:04 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

ewona1 pisze:no ale ale ale jesli nowy opiekun nie ma zrozumienia, że nowy kot to nie ten sam kot który mial okreslone zwyczaje, że kot z Wólki jest specjalny, bo dorosły, ma przyzywczajenia ale inne, że trzeba go najpierw długo w domu ze soba potrzymać zeby wogóle myslec o pozwoleniu na wyjscie, myslę, że prawie kazdy kot z Wólki, posadzony na krzeslku na 1 szym piętrze bedzie kombinowal wyjscie zejście, czy spadniecie.bo one tam po dachach i innych chodzą... także... no jesli nie ma uważnosci nowego opiekuna już na wstepie, w rozmowie przedadopcyjnej to... to ryzykowne jest...

Sorry że się wtrącam, ale z moich do świadczeń wynika, że w takich przypadkach to najtrudniej przekonać do zabezpieczenia, a nawet jak przytakną, że zrobią, to i tak będą to miały w nosie, bo "pani, kotka 16 lat tu mieszkała i ani razu nie wypadła, co ty dziecko wiesz o kotach, ja go wychowam, kot nie jest głupi, jakie wypaść, bla bla bla" :roll: przerabiałam takie sytuacje i mam negatywne doświadczenia :roll:[/quote]
Po prostu trzeba zrobic wizytę PA, bez tego nie ma co spekulować[/quote]

Się rozumie, niemniej ja bym najpierw wymagała zabezpieczenia balkonu :roll:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt lut 17, 2012 21:59 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Ja bym też nie ryzykowała, nie raz już na forum ,były ,,płacze,,,że kot zwiał..
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lut 17, 2012 22:56 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Czekamy więc na kogoś kto zrobi pa. Dzwoniłam do pani i ona czeka. Sprawa pilna, bo w następnym tygodniu ewona organizuje transport do Warszawy - kwestia który kot może jechać.

Balbina już od dziś w DS. Na Balbinę załapią się Lawenda i Jotka, to już przesądzone w niedzielę.

Przedstawiam Balbinkę :D

Obrazek
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob lut 18, 2012 2:41 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Na FB zgłosił się kolejny DT, ma dzwonić. Też chciał Lawendę lub Jotkę. I Freda.

Dziewczyny, poważnie wypychajmy teraz te mniej adopcyjne. Bo za chwilę z samymi takimi zostaniemy...

Szalony Kot

Post » Sob lut 18, 2012 9:42 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Świetny prezent dla dziewczyn w Dzień Kota.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob lut 18, 2012 12:43 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Fred i Drapek po niedzieli jadą do DT - już uzgodnione, zawiezie Ewona.
Pani powiedziała, że akurat te są bardzo adopcyjne i będą na nie kolejki, jak wyadoptuje, to weźmie następne, urabia już swojego znajomego, któremu kot odszedł.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob lut 18, 2012 13:05 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Super wiadomości :ok: za dalsze adopcje :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob lut 18, 2012 13:13 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Randa pisze:Fred i Drapek po niedzieli jadą do DT - już uzgodnione, zawiezie Ewona.
Pani powiedziała, że akurat te są bardzo adopcyjne i będą na nie kolejki, jak wyadoptuje, to weźmie następne, urabia już swojego znajomego, któremu kot odszedł.

To może Pani od razu zrobi wizytę PA w Śródmieściu..? :oops:

Szalony Kot

Post » Sob lut 18, 2012 19:23 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

gdzie dokładniej jest ten adres do pa na Śródmieściu?
Nowy Świat?, Świętokrzyska? Stare Miasto?
napiszcie bliższe namiary - poproszę kogoś z Warszawy bezpośrednio o pa
bliżej Powiśla? czy Ochoty?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob lut 18, 2012 21:04 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Wrzuciłam prośbę o pomoc na jeden z wątków warszawskich.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob lut 18, 2012 21:39 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Groszek i Miluś pozdrawiają weekendowo :D

Chłopcy odkryli uroku drapaka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A potem skonsumowali obiadek :kotek:

Obrazek

Duża von Focha

Post » Sob lut 18, 2012 22:10 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Ale cuda!... i takie wysmakowane kolorystycznie :lol: ( tylko jeden do bandy nie pasi :wink: )

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob lut 18, 2012 22:12 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

zjawka pisze:Ale cuda!... i takie wysmakowane kolorystycznie :lol: ( tylko jeden do bandy nie pasi :wink: )

Jedna :wink: To Walentynka, jedyna dziewczynka w tym gronie :wink:

Duża von Focha

Post » Sob lut 18, 2012 22:18 Re: WólkaZaleska-potrzebna wizyta przed adop. Wa-wa Śródmieście

Duża von Focha pisze:
zjawka pisze:Ale cuda!... i takie wysmakowane kolorystycznie :lol: ( tylko jeden do bandy nie pasi :wink: )

Jedna :wink: To Walentynka, jedyna dziewczynka w tym gronie :wink:

No, jak jedyna dziewczynka w gronie to musi się wyróżniać! :1luvu:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]