Ania a rudzielec kiedy idzie do nowego domku?
Moderator: Estraven
wrozka pisze:czarnulka z chorym oczkiem już w nowym domku![]()
no i są wieści z domku srebrnego kocurka, domownicy zakochani w nowym przyjacielu, Pani wszystko robi z kotkiem nawet śpi
meksykanka pisze:Życzę koteczce wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. To ja niestety byłam terrorystką. Najpierw biedna kotunia spędziła tyle godzin w transporterku w drodze do Wa-wy przez Darłowo skąd zabrane zostały kociaki. Potem biedulka odreagowywała stres w pokoiku (bo w łazience kociaki a za drzwiami stado kotów), udało jej się zrzucić doniczkę, książki,co na pewno nie dodało jej odwagi a potem ja musiałam ją zapakować z powrotem do transporterka i narazić na kolejną podróż - także metrem... Cieszę się, że to już koniec jej mordęgi... Wiem, że to dla jej dobra i chcieliśmy pomóc... ale ja też czekam z utęsknieniem na jakieś pozytywne wieści z nowego domku, bo czuję się paskudnie, przecież kotunia na pewno ma do mnie żal![]()
Ale teraz musi być dobrze. Trzymam kciukii przesyłam moc głasków.
meksykanka pisze:Eeee tam, cieszę się, że kociowóz znowu się przydał... tyle tylko, że ja to kociohisteryczka jestem i straaaaasznie się przejmuję.... ale oczywiście chcę wierzyć, że to ma sens...
Bo każdy kociasty ma prawo do własnego domku i miłości... i o to przecież chodzi.
Pozdrawiamy i dziękujemy za współpracę...
A propos
Jak niosłam Połczyniankę w transporterku (już po wyjściu z metra) zostałam zaczepiona przez miłego starszego Pana, który szczególowo mnie wypytywał o los koteńki.... Nie poprzestał na moich odpowiedziach ale drążył... "A czy domek na pewno dobry, a czy sprawdzony, czy na 100%...... bo ludzie są naprawdę różni".
Powiem szczerze, byłam wzruszona, że ktoś z ulicy wykazał takie pełne zainteresowanie losem kota i nawet chciał się "wtrącić" w cudze sprawy, co chyba u nas nadal jest rzadkością.
Jest nadzieja, są ludzie.... i oby tak dalej
Karena pisze:Jutro do p. Haliny trafi kotka z tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=129823&p=7659687#p7659687
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 179 gości