Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 01, 2013 23:07 Re: TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Co będzie to będzie, trzeba próbować. Jutro po wizycie napiszę, ale żebym była w olimpijskiej formie-to nie :oops:

Biedna Pingwinka !
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob mar 02, 2013 10:53 Re: TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

:kotek: domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agula76

Post » Sob mar 02, 2013 16:23 Re: TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Wróciłam, Kicia po wizycie u dr Buczek w Koterii...
Oko nie widzi, stan zapalny zniknął, gałka oczna jest wgnieciona, jest jakby wduszone do czaszki.
nic nie boli.

Dr Buczek kazała wybrać:

robimy operację przycięcia dolnej powieki, oko zostaje, Kicia nim nie widzi, ale jest na swoim miejscu - prawie

Usuwamy oko - może nikt jej nie weźmie i trzeba będzie ją wypuścić na dwór? Wtedy lepiej, żeby miała zaszyty pusty oczodół.

Mam wybrać, pani dr zadzwoni w poniedziałek z terminami operacji...

Kicia jest słodka przylepa, kochana z tych najsłodszych przytulasów!!!

I co teraz zrobić???
Ostatnio edytowano Nie mar 03, 2013 9:36 przez lamiglowka, łącznie edytowano 1 raz
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 0:25 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Jeżeli w najgorszym wypadku miałaby wrócić na ulicę to lepiej chyba usunąć i zaszyć, choc nie daje to też 100% pewności że nic się nie będzie działo. Może masz jakieś nowe zdjęcia, inny opis, może cokolwiek udało by się zrobic, żeby jednak znaleźć jakiś dom?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie mar 03, 2013 0:27 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

ja bym usunęła ...bo tak na parwde nie wiemy czy nie boli...to wie tylko kot...

I kot niedowidzący nie powinien trafic na dwór ...to dla niego wyrok...my o tym wiemy

HALOOOO POTRZEBNY DT NA CITO...WIEDZAC JAKA JEST SYTUACJA WSZYSCY SKAŻEMY GO NA WYROK...CIERPIENIE BYC MOŻE ŚMIERC....

ten kot nie moze trafic spowrotem na dwór!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agula76

Post » Nie mar 03, 2013 0:28 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

ulica :(
jo.anna

Post » Nie mar 03, 2013 9:12 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Jak trąba nie porobiłam wczoraj.

Nasz kolega z Miau, obiecał zapłacić za tydzień hoteliku.
Ponieważ muszę zapłacić za miesiąc Koterii i za zabieg w przyszłym tyg, chętnie skorzystam.

Czy znacie jakiś solidny, nie za drogi hotelik w Warszawie. Trzeba będzie od okulisty gdzieś ją zawieźć... :cry:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 9:40 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Kotka jest łagodna i uśmiechnięta, wdzięczna, nie wygląda na cierpiącą. Pewnie trzeba oko usunąć...

Co będzie z Kicią, boję się myśleć... :cry:

Koleżeństwo z Warszawy, czy znacie jakiś godny polecenia hotelik??? PILNE !!!
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 12:03 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Przeanalizowałam jeszcze raz całą sytuację. Proszę popraw mnie jeżeli mylę się w toku myślenia :oops: Szukałaś dla kotki DT lub DS w Warszawie ze względu na leczenie chorego oka u dr Buczek. W tej chwili oko prawdopodobnie zostanie usunięte, a oczodół zaszyty, wobec czego kotka może iść do domu równie dobrze w każdym innym mieście. Sytuacja jest trudna, dom jest pilnie potrzebny. Może zatem warto dopytać o dom na FB? Zgłosiła się tam osoba, która była spoza Warszawy i która chciała wziąć kotkę. Może nadal podtrzymuje chęć adopcji?

Warto zrobić nowe zdjęcia, nowe ogłoszenie, rozszerzyć zasięg poszukiwań domu. Jeżeli kotka będzie miała zagwarantowany przynajmniej DT - może uzyskać pomoc z funduszu ślepaczkowego. Sama ją zgłoszę jako beneficjenta na marzec, pomogę także w promocji na FB.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie mar 03, 2013 12:51 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Wszystko dobrze zrozumiałaś, tylko oko właściwie mogłoby zostać, gdyby był dom.Oko jest trochę głębiej, na pewno trzeba czasem zakropić, przemyć, ale jest. Ja bym wolała, żeby to niewidzące oko zostało, tak czuje...

Ale Wy macie większe doświadczenie. Do jutra można się decydować...
Teraz, jutro pojutrze, trzeba ją przełożyć do hoteliku w Warszawie. Kolega z Miau obiecał zapłacić za hotelik. Koteria już jej nie może trzymać, nawet za pieniądze. Pani Kierownik mi powiedziała.
Na jutro konieczny hotelik w Warszawie !

Kotka jest z najmilszych mruczydeł, cudowna...

Jeżeli mamy szukać domu, niekoniecznie w Warszawie, to może niech to niewidzące oko zostanie, zawsze będzie kot kompletny??? Kolega od hoteliku też tak uważa.

Jeszcze raz co jest do wyboru - zabieg musi być:

albo przycinają dolną powiekę, żeby nie drażniła tego lekko wpadniętego oka i nie powodowałą stanów zapalnych

albo usuwamy oko, jeżeli czujemy, że nikt jej nie weźmie i będzie musiała wrócić na dwór

Na Fb znajomi cały czas pytają, udostępniają ogłoszenia Jokota, cisza na razie.

Fundusze zawsze się przydadzą, bo trochę wydatków uzbierało się, dziękuję koledze chęć opłacenia hoteliku.

Zabieg lub operacja nastąpią w tym tygodniu.

Muszę mieć gdzie ją zabrać !!!

Warszawianki, czy znacie jakiś hotelik ???
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 12:57 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

ja znam tylko pod wawą, hotel bazyli, korzystałam i mogę polecić, ale to chyba za daleko :?
jo.anna

Post » Nie mar 03, 2013 13:08 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Chyba za daleko, nie mam samochodu.
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 13:13 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

http://kocia-opiekunka.pl/

a może coś takiego ? :roll:
jo.anna

Post » Nie mar 03, 2013 13:26 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Wygląda świetnie, ale obawiam się, że za drogo. 50 zł dziennie...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 03, 2013 13:29 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

lamiglowka pisze:Wygląda świetnie, ale obawiam się, że za drogo. 50 zł dziennie...

1 kot z jednego domu na więcej niż 1 dobę

Z własnym jedzeniem: 35 PLN / dobę / 1 kotek

50 zł za jedną dobę, a jak więcej to 35, taniej się chyba nigdzie nie znajdzie niż 35 zł
jo.anna

[poprzednia][następna]