Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 15:12 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

No wlasnie na grzbiecie i na szyjce tez ma wylysienia, ale sa one calkiem inne jak na brzuszku i lapkach. Weci powiedzieli, ze te na grzbiecie to moze byc alergia na pokarm ( kotka mieszka na dzialkach i byla karmiona wedlinami ), a lapki i brzuszek to prawdopodobnie poparzenia jakims srodkiem zracym. Jak kotka do nas trafila to lapki i brzuszek byly czerwone, zaognione i miala pecherze, teraz jest troszke lepiej. No i caly czas sie zastanawiam dlaczego ona chodzi czasami na dwoch lapkach do tylu i trzepie tymi lapkami ?
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob sie 27, 2011 15:20 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

toz-police pisze:Witam Wszystkich.

Basia (bo tak kotka ma na imie) jest pod moja opieka. Musialam ja zabrac, poniewaz nie mialysmy gdzie jej trzymac, bo reszta kotow ktore sa pod nasza opieka i czekaja na adopcje maja grzybice. Basia jest u nas 2 tyg. najpierw byla leczona w Szczecinskim Tozie, teraz juz w Policach, poniewaz do Szczecina jest kawalek drogi i trzeba z nia jezdzic autobusami (niestety nie mamy samochodu), a ona zle znosi jazde w transporterku, robi pod siebie. Padlo pytanie czy ona cierpi i czy ja boli ? Jak sie jej nie dotyka to jest dobrze, ale jak ja chce przeniesc z brudnego kocyka na czysty to wpada w panike krzyczy, staje na dwoch lapkach i chodzi do tylu i tak jakby cos strzepywala z lapek i strasznie jej serduszko wali. Trzeba ja wtedy szybciutko delikatnie glaskac i mowic pieszczotliwie to sie uspakaja. Bardzo chcialybysmy jej pomoc, zrobic jej wszystki badania, kupic specjalna lecznicza karme ale nas naprawde na to nie stac. Jestesmy malym kolem Toz i nie mamy funduszy na taka diagnostyke i leczenie.

Przepraszam,że podkreśliłam , ale chyba to jest teraz najważniejsze.
Jeżeli nie macie kasy to trzeba zebrać parę groszy.
Kto może pomóc ?
Ja po pierwszym wpłacę parę zł ...
Kto jeszcze może ?

Grosz do grosz i uzbiera się na badania przede wszystkim...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob sie 27, 2011 15:31 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Dziekuje bardzo. My napewno tez cos wyskrobiemy bez zadnego ale, natomiast na wszystkie badania i leczenie nas poprostu nie stac chodz bardzo, bardzo bysmy chcialy. Mamy pod swoja opieka duzo kotow i psow, a funduszy z dotacji nie wiele.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Sob sie 27, 2011 15:43 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Wstawilabym zdjecia Basi jak nareszcie zasnela na lezaco bo przez pare dni caly czas stala, ale niestety nie potrafie. Chyba, ze wyslalabym komus na email i ktos by to zrobil ?

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Sob sie 27, 2011 15:45 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

poszukam fantów na bazarek,nie wiem czy jest taka możliwosc ale można by zapukać do KS :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob sie 27, 2011 15:49 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

toz-police pisze:Wstawilabym zdjecia Basi jak nareszcie zasnela na lezaco bo przez pare dni caly czas stala, ale niestety nie potrafie. Chyba, ze wyslalabym komus na email i ktos by to zrobil ?

Odbierz priv spróbuję wstawić... :)

kristinbb

Post » Sob sie 27, 2011 15:50 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

kotx2 pisze:poszukam fantów na bazarek,nie wiem czy jest taka możliwosc ale można by zapukać do KS :(

Trzeba pukać wszędzie :(
A co to jest KS ?

Aaaa już wiem.

Możesz ją tam zgłosić ?

kristinbb

Post » Sob sie 27, 2011 15:55 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Myślałam o zespole eozynofilowym http://mrumru.eu/viewtopic.php?t=182 (najprędzej płytka) ale to za kiepsko wygląda żeby to mogło być to :roll:
To co tutaj dziewczyny pisały o nowotworach trzustki chyba najbardziej pasuje choć mam nadzieję że to nie to.
Jeśli to alergia to zapytaj weta o Clemastinum WZF (mojej podawałam 1/4 tabletki 2 razy dziennie) - to nie zaszkodzi ale jest z tym problem jeśli idzie o zwierzęta - albo zadziała super albo nie zadziała w ogóle :roll: Jakby co mogę podesłać blister.

Co do pomocy to może uda się jeszcze trafić na wrześniową listę Kociej Skarbonki - tutaj wątek viewtopic.php?f=1&t=131483
Najlepiej zgłosić się bezpośrednio na PW do Mruczeńka1981.

Jak dobrze pamiętam Amika6 robi olejek z dziurawca viewtopic.php?uid=12961&f=20&t=131051&start=0 działa cuda! Napisz do niej na pewno poratuje koteńkę.
Ostatnio edytowano Sob sie 27, 2011 16:02 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 27, 2011 16:02 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

biedulnka :cry: :cry: :cry: dajcie, prosze znac kochane jak bedziecie robic bazarek moge podrzucic troche ciuchow (prawie nienoszone troche mi sie prztylo ostatnio :oops: :mrgreen: )

zgarniam banerek :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Sob sie 27, 2011 16:08 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

sunshine pisze:Poczęstowałam się banerkiem.

Dziękuje bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Może ktoś jeszcze ?

kristinbb

Post » Sob sie 27, 2011 16:09 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

ogonia pisze:biedulnka :cry: :cry: :cry: dajcie, prosze znac kochane jak bedziecie robic bazarek moge podrzucic troche ciuchow (prawie nienoszone troche mi sie prztylo ostatnio :oops: :mrgreen: )

zgarniam banerek :ok:

Dziękuje bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jestem w szoku , biedna koteczka :(

kristinbb

Post » Sob sie 27, 2011 16:14 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Tutaj jest wątek KS.

viewtopic.php?f=1&t=131483&start=0

Musi ktoś napisać od Was,
bo ja nie jestem stroną i nie jestem członkiem w KS.

Napisz , podaj link do wątka i chyba krótko o sytuacji koteczki.

kristinbb

Post » Sob sie 27, 2011 16:19 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

napiszcie do Mruczeńki1981 koniecznie na pw, bo cioteczki KS juz wiedza :wink: z watku KS tu jestem :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Sob sie 27, 2011 16:25 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Dziekuje bardzo, ja sie za bardzo nie znam na komputerze ( ciesze sie, ze wogole nauczylam sie pisac emaile, reszte pomaga mi maz ), zaczekam na kolezanke, ktora zakladala ten watek i ona napisze gdzie trzeba. Jeszcze raz dziekujemy za odzew i nie slyszymy tych slow co mowia weci najlepiej EUTANAZJA. Basia musi wyzdrowiec !!!

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

[poprzednia][następna]