PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 9:16 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Chodzi i o DT i o DS oczywiście.
DT pilniejszy, bo koty są w lecznicy i trzeba je niedługo zabrać, tylko nie ma dokąd. Ale docelowo szukamy oczywiście DS.
Ze sprawdzeniem stosunku do psów będzie ciężko chyba...

Ysmay, dzięki za ofertę! Koty teraz czekają na kastrację, jak będą po zabiegu, będziemy kombinować z transportem dla niebieskiego.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro cze 08, 2011 9:50 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Koty są już po kastracji, dzwoniłam właśnie.

Niebieski jest OK, czarny słabszy. Dla czarnego mam DT, chętnie skorzystam z oferty ysmay dla niebieskiego. Tylko bardzo proszę o jasność: TO SĄ STARE KOTY, WYMAGAJĄCE SPORO TROSKI (i być może kasy) na doprowadzenie do używalności.

One żyły na terenie na którym były jakieś psy, przynajmniej takie przy budzie. Więc jakieś minimum doświadczeń z psami mają.

Przypominam, że DT szuka jeszcze z tej ekipy:
- czarna kotka
- bury kocur bez oka i trochę łysy

(oba do odbioru za ok. tydzień)

Znalazłam DT dla tego burego kulawego.

oraz jak się pojawią kocięta - jeszcze one i ich 2-3 matki.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro cze 08, 2011 17:50 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

oba kocury są chwilowo u mnie, żeby były w nocy pod kontrolą. jeden mam nadzieję już dziś trafi do DT, co do drugiego - piszę PW.

bardzo chętnie zjadły. miłe są :)
Obrazek

jopop

Post » Śro cze 08, 2011 18:27 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

hej

Właśnie wszytko doczytałam.
Mam tylko nadzieje ze moja 8 letnia kotka go łagodne przyjmnie.
Jeszcze trzeba bedzie go zaszczepić, a ja jutro nie dam rady podejść do weta no i transporter swój pozyczyłam kumpeli. Bede kombinować.
Kasa jakoś bedziemy kombinować - ja rozkochałam się w niebieskich kotach.

A korzysta z kuwety z innym kotem czy musi mieć 2. (najwyżesz bedę musiała przytaszczyć z piwnicy)

PS Mieszkam niedaleko dworca PKP Wołomin.
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Śro cze 08, 2011 18:52 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

ysmay - poznałam tego kota w poniedziałek po południu. Wszystko co o nim wiem - napisałam.

Nie wiem czy on w ogóle korzysta z kuwety, raczej nigdy nie miał takiej okazji. Ale koty to bardzo szybko załapują, więc sądzę, że w ciągu 1-2 dni się nauczy.

Stanowczo musisz go na początku oddzielić od swojej kotki, np. zamknąć go w łazience - dzięki ograniczonej przestrzeni szybciej nauczy się czym jest kuweta no i Twoja kotka nie złapie od niego żadnych gości.

Nie szczepiłabym go od razu. Daj mu kilka dni na dojście do siebie. To stary kot i w zasadzie na pewno miał kontakt z różnymi chorobami. Teraz priorytet to odkarmienie go i regularne podawanie leków by zwalczyć przewlekłą infekcję.
Obrazek

jopop

Post » Śro cze 08, 2011 18:55 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Takiego dziadunia to ja bym zaszczepia po przetrzymaniu u siebie po jakichs dwóch tygodniach minimum...
Z takimi staruchami trzeba ostrożnie...
Powodzenia!
Super, ze już ma DT!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro cze 08, 2011 18:57 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

ok.
Szczepienie będzie później.
Czyli go trzeba odrobaczyć no i zakupie obroże przeciwpchelna.

Łaziena będzie jego bo mojakotka to kocha balkon i duży pokój

ysmay

Post » Śro cze 08, 2011 19:05 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

pytanie lepiej podawac mu suche czy mokre jedzenie.
to był kot wychodzący rozumiem. (bo będe sie powoli rozglądać za domkiem)

ysmay

Post » Czw cze 09, 2011 9:23 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Wczoraj wieczorem zapadła decyzja, że koty pozostaną jednak jeszcze kilka dni pod kontrolą lekarzy. Sprawa przekazania ich do DT opóźni się o kilka dni.

I wieść pozytywna - u obu testy FeLV i FIV negatywne :)
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 09, 2011 18:09 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

zaznaczę chłopaczków :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw cze 09, 2011 21:12 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

dodałam panów u seniorów:
Kocury - ok 13 lat - "z dawnego piękna został cień ale jeśli zmrużysz oczy... zobaczysz nas sercem.... - kontakt Aleba, jopop, Afron1
ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=128719&start=30

dajcie proszę znać, co się zmieni, niech się im uda!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob cze 11, 2011 9:31 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

Trzymam kciuki za kocie biedy :ok: :ok:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Czw cze 23, 2011 10:31 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

cuda :1luvu:
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Sob cze 25, 2011 22:39 Re: PILNIE POTRZEBNY DT/DS dla 2 dorosłych długowłosych!

są w DT i nabierają ciała :) generalnie jest nieźle, choć czarny niekiedy mija się z kuwetą :roll:
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]