Barnaba z urazem kręgosłupa znalazł ciepły kochający dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 10:53 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Trzymam :ok: za Barnabę i coś tam wam to konto podrzuciłam ,aby szybciej się uzbierało.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pon maja 17, 2010 11:58 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Dla Barnaby :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto maja 18, 2010 22:09 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

18.05.2010
Dzisiaj udaliśmy się na wizytę do dr Cichockiego. Zastrzyki jak i obserwacja Barnaby doprowadziły do jasnych wniosków. Załatwia się on niekontrolowanie. Operacja jest możliwa, ale ryzyko niepowodzenia jest bardzo duże. Oprócz przesuniętego kręgu, który już się wrósł najprawdopodobniej stworzyły się dodatkowo odleżyny. Co również może uniemożliwić powrót do zdrowia zgodnie z założeniami operacji. Wiąże się to z długim okresem unieruchomienia oraz rekonwalescencji. Rehabilitacja kota również nie daje zbyt szerokiego pola do popisu, może on zwyczajnie nie chcieć współpracować. Czas, jaki upłynął od wypadku do momentu, kiedy znalazł się u mnie jest bardzo długi i to dyskredytuje powodzenie operacji. Wg dr Cichockiego uraz kręgosłupa nie sprawia, iż kot odczuwa dyskomfort podczas codziennego funkcjonowania. Dzisiaj odebraliśmy szczegółowe wyniki krwi, które są bardzo dobre (jeden współczynnik znacznie odbiegał od normy). Doktor decyzję dot. operacji pozostawił mi. Skonsultowałam jeszcze jego obecny stan zdrowia z weterynarz Joanną Pawełką. Potwierdziła, iż niepowodzenie w tym wypadku jest bardzo duże. Postanowiłam, iż operacja jest zbyt ryzykowna dla Barnaby. Przeraził mnie długi okres pooperacyjny, który mógłby go wykończyć przede wszystkim psychicznie. Jest to delikatny kot, który ostatnie 5 miesięcy przeżył w klatce króliczej. Nie jestem w stanie z czystym sumieniem zafundować mu kolejnych miesięcy w bezruchu, nie za taką cenę. Chcę dla niego jak najlepiej, aby żył godnie i nie cierpiał. Operacja mogłaby zachwiać ten stan. W tym tygodniu odwiedzimy jeszcze weterynarza w celu konsultacji dot. leczenia farmakologicznego. Swoje siły skoncentruje na znalezienie świadomego i odpowiedzialnego domu dla Barnaby.
insp. Magdalena Drews

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto maja 18, 2010 22:18 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Tak jak napisałam w notatce ryzyko jest bardzo duże, konsultowałam to ze wszystkimi zaufanymi mi wetami.
Nie chcę go skazywać na cierpienie pooperacyjne. Prawdopodobieństwo powodzenia operacji to 1-5 %.
Gra nie jest warta świeczki, ryzyko bardzo duże. Nie chcę go skazywać na takie przejścia tylko i wyłącznie z tego powodu, że załatwia się pod siebie. Wszystkie narządy funkcjonują normalnie, nie odczuwa bólu przy chodzeniu.
Mam nadzieję, że zrozumiecie moją decyzję. Chce dla niego jak najlepiej.
Jeżeli chodzi o wpłaty z bazarków to miały one być na operację, jeżeli uważacie że komuś przydadzą się bardziej to proszę przekażcie je. My będziemy zbierać na leczenie farmakologiczne ale to nie będą takie duże koszta.
Serum dziękuję bardzo, odezwę się do Ciebie jutro bo dzisiaj brak mi już sił.

Pixia

Post » Wto maja 18, 2010 22:26 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Mój tż wpłacił na leczenie kota, od Ciebie zależy jak to będzie dalej wyglądało.
Deklarujemy 50 zł miesięcznie dla niego niezależnie po czyją opieką będzie.
Barnaba zasługuje na życie
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Śro maja 19, 2010 7:59 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

:ok: wazne aby nie cierpiał i miał opiekę :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro maja 19, 2010 18:33 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Najważniejsze, żeby przytulak miał dobrze :kotek:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw maja 20, 2010 19:31 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

Trochę papierologii, proszę o umieszczenie jej na pierwszej stronie wątku tam gdzieś koło rozliczeń:
Pierwsza faktura z apteki:
http://img225.imageshack.us/img225/6056/apteka.jpg

Wszystkie wyniki, które udało mi się obfocić bez prześwietlenia oczywiście:
http://img26.imageshack.us/img26/3740/krew1.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/3008/krew2.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/3065/biochemia.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/4294/badfn.jpg

Proszę również o zmianę tytułu tematu na coś związanego z leczeniem farmakologicznym bo tego będziemy próbować.

I uaktualnienie wpływów:
Proszę o aktualizację postu z wpłatami:
100 zł- Kordonia :1luvu:
200 zł- Monika Szczecin :1luvu:
50 zł- Monika Warszawa :1luvu:
50 zł- Piotr Działdowo :1luvu:
150 zł- Walentyna :1luvu:
200 zł- serum :1luvu:
30 zł- martalusia :1luvu:
50 zł- Ruru (bazarek) :1luvu:
----------------------------------
830 zł

Koszty:
Amicus 10.05.2010:
100zł- prześwietlenie + narkoza
100zł- badanie krwi
20zł- badanie moczu
60zł- test na białaczkę
Praktyka Weterynaryjna na Chopina 11.05.2010
36zł- Nivalin+ konsultacja po kosztach
60zł- Nivalin Apteka (10 ampułek, plus podkłady)
54zł- karma Royal 2 kg
----------------------------------------------------------------------
430zł- suma

Wpływy(830 zł)- koszty (430 zł)= 400 zł
Ostatnio edytowano Czw maja 20, 2010 20:20 przez Pixia, łącznie edytowano 2 razy

Pixia

Post » Czw maja 20, 2010 20:09 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?Zbieramy na operacj

A teraz trochę ode mnie. Barnaba czuje się dobrze, mało tego za dobrze chyba....
Bierze przykład z niedobrego Vincenta, wchodzi tam gdzie nie wolno (szafki, pomiędzy kable, stół
Najlepiej to by leżał na łóżku, moja suczka odstąpiła swoją kanapę dla niego. 8O
Tam większość czasu leżakuje, zdarza mu się przyjść do mnie w nocy tak się cicho i delikatnie kładzie, że nie czuję.
Jak kontrolowanie ląduje na wypoczynku to ma zaraz pod tyłkiem podkład. Gdy unoszę jego siedzenie albo dotykam brzuszek to on piszczy. Okazało się, że nie wolno go wyciskać tak jak to robiono przez ostatnie miesiące. Ma podrażnione okolice ścian układu moczowego.
W ciągu dwóch ostatnich dni zauważyłam coś fajnego, chyba zaczyna mu powracać czucie w ogonku.
Nie miał go wcale jeszcze we wtorek. A teraz jak idzie coś grubszego to on go napręża i się unosi.
Takim sposobem już dwie niespodzianki wylądowały prosto do kuwety. :ryk:
Z drugim kocurem raz się dogaduje lepiej raz gorzej, generalnie czasami się pomylą i śpią razem.
Jeden o drugiego już zaczyna być zazdrosny.
Zaczęły interesować go drapaki, jeden taki duży jest z dziurą. Tam zaczął się przeciskać, widzę że zaczyna pracować na nim tylnymi łapkami.
I coś dla oka z mojego kulawego aparatu. Barnaba lubi się opalać:
ObrazekObrazek
I od biedy może się podzielić poduszką z drugim czarnuchem:
Obrazek

Pixia

Post » Czw maja 20, 2010 20:22 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Dziękuję jeszcze raz za dotychczasowe wpłaty.
I za te nowe, które wpłynęły od serum, martalusia oraz od Ruru za bazarek. :mrgreen:
W poniedziałek śmigamy do weterynarza ustalić jakąś jedną wersję leczenia farmakologicznego. :ryk:

Pixia

Post » Czw maja 20, 2010 20:28 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Pixia, uaktualniłam wszytko, pochwlaiłam sie wszytkimi Twoimi wpsiami na dogomanii, a co, niech schronisko widzi jaki DOM i jak OPIEKĘ znalazł Barnaba :)

I dziękuję Ci za wszytko :1luvu: :1luvu: :aniolek: ;)

Barnaba wygląda na megawyluzowanego i maksymalnie szczesliwego :love:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw maja 20, 2010 20:31 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Strasznie się cieszę ,że widać postępy.Tak trzymać Barnaba :ryk:

serum

Post » Pt maja 21, 2010 22:10 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

:mrgreen: PIXIA wielkie kciuki za was.. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie maja 23, 2010 11:17 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

:ok: niesutająco :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon maja 24, 2010 14:28 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Witam ....i jak tam nasz czarnulek ???? Jakie leki dostał ???

serum

[poprzednia][następna]