PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2012 23:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

EDIT:

:arrow: Luzak z "pokoju Stefana" ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek Obrazek
super miły, super fajny. I przystojniak ;)

:arrow: przestraszone bure stworzenie z pokoju podrostków. ogłoszenie ???
Ogólnie ten pokój to jakaś psychodela 8) . Bury co wskakuje na wszystkich, drugi co skacze jak zając i ma chyba złamany ogon, czarna co udaje, że jej nie ma...
Obrazek

:arrow: przestraszone czarne stworzenie z pokoju podrostków ogłoszenie ???
Obrazek

:arrow: ROKOSZ. To jest Gumiś czy chodzi o tego z pokoju Stefana? ogłoszenie
Obrazek

:arrow:BARBADOS. Czarne, spokojne, fajne. Wiekowe? ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: KACPER bardzo wystraszone stworzonko :( ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek

:arrow: NUKA młoda terrorystka :) ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: BONGO krówka. przemiła krówka. ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: boję się, ale zero agresji PROŚBA O IMIĘ!! ogłoszenie
Obrazek

:arrow: MONTI ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: GUMIŚ ogłoszenie REVONTULET
Obrazek

:arrow: hmmm ogłoszenie
Obrazek

Nie wiem kto to 254 niestety :/
a czarnej z pokoju Stefana już nie ma- nie trudź się ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lis 04, 2012 23:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Ania, a czy jeśli "nie robisz" to numerem tez nie poratujesz? Jeśli poratujesz to poproszę także Luzaka z pokoju Stefana- zrobię. Zrobię też Kacprowi- choć zaczyna glucić (dziś nie było widać, miał nawet apetyt) jeśli będę miała numer- nie było szansy go uchwycić (nie wiem tez jak jego sytuacja z jajkami :roll: ).
Revontulet- rozumiem, że Gumiś jest Twój? ;)

Wybaczcie ale kompletnie nie bralam pod uwage podrostków :( wiec nie ma numerów - będe miala w środe.
Kacper - takie imie miał chyba wpisane na kwarantannie przy zdjęciu - ja mu go nie wymyśliłam. Zresztą niedawno przyszedł - ze 3 tyg temu. Jest na 95% kastratem. Super że miał apetyt bo wcześniej nie za bardzo :(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Nie lis 04, 2012 23:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Dostał suche pod sam nos- w budce- więc jadł. Potrzebuje specjalnego traktowania dlatego wolę żeby to ogłoszenie wisiało mimo gluta, jeśli takiego ma :|
Jeśli wydasz wszystkie podrostki w środę to nie ma sprawy- nie trzeba numerów ani zdjęć :lol: ;) Tylko Luzaka poproszę no i Kacpra. I przyznam, że w związku z info od Ciebie, że resztę robisz to też nie skupiłyśmy się specjalnie na reszcie i nie mam więcej zdjęć z adopcyjnych :( Może udałoby Ci się zrobić fotę KrejziBurasowi co wskakuje na wszystkich? MissJoas była chętna napisac mu ogłoszenie ;)

Alareipan, czy Ty dasz radę kogoś ogarnąć? 8)
Mam ogromną prśbę aby te ogłoszenia były gotowe- chociaż po jednym od każdej osoby max. do środy wieczorem. Dzięki temu będą od czwartku wisieć w Kąciku i może ktoś przejrzy w piątek aby wpaść w weekend do schronu. Pomarzyć- dobra rzecz :) .

Achhh! no i chciałam Wam jeszcze przedstawić krówka, którego w przypływie łaski ktoś wspaniałomyślnie postanowił utrzymać przy życiu i wrzucić przez ogrodzenie do schroniska. Po co komu kot, który rośnie?? :roll:
Krówek ma jakieś 3 miesiące, apetyt i szczęście w nieszczęściu. Znaleziony dziś w godzinach popołudniowych między psimi boxami. Luzem. Ciężko było go nie zauważyć bo darł się w niebogłosy. Ma mega awaryjny DT, za który serdecznie dziękuję raz jeszcze bo nie było sumienia zostawić go na P.

Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon lis 05, 2012 0:28 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Dostał suche pod sam nos- w budce- więc jadł. Potrzebuje specjalnego traktowania dlatego wolę żeby to ogłoszenie wisiało mimo gluta, jeśli takiego ma :|
Jeśli wydasz wszystkie podrostki w środę to nie ma sprawy- nie trzeba numerów ani zdjęć :lol: ;) Tylko Luzaka poproszę no i Kacpra. I przyznam, że w związku z info od Ciebie, że resztę robisz to też nie skupiłyśmy się specjalnie na reszcie i nie mam więcej zdjęć z adopcyjnych :( Może udałoby Ci się zrobić fotę KrejziBurasowi co wskakuje na wszystkich? MissJoas była chętna napisac mu ogłoszenie ;)

Alareipan, czy Ty dasz radę kogoś ogarnąć? 8)
Mam ogromną prśbę aby te ogłoszenia były gotowe- chociaż po jednym od każdej osoby max. do środy wieczorem. Dzięki temu będą od czwartku wisieć w Kąciku i może ktoś przejrzy w piątek aby wpaść w weekend do schronu. Pomarzyć- dobra rzecz :) .

Achhh! no i chciałam Wam jeszcze przedstawić krówka, którego w przypływie łaski ktoś wspaniałomyślnie postanowił utrzymać przy życiu i wrzucić przez ogrodzenie do schroniska. Po co komu kot, który rośnie?? :roll:
Krówek ma jakieś 3 miesiące, apetyt i szczęście w nieszczęściu. Znaleziony dziś w godzinach popołudniowych między psimi boxami. Luzem. Ciężko było go nie zauważyć bo darł się w niebogłosy. Ma mega awaryjny DT, za który serdecznie dziękuję raz jeszcze bo nie było sumienia zostawić go na P.

Obrazek

Mam nawet filmik z krejziburaskiem - fota też sie znajdzie.
Ogarne nr i kastracje w środe i dam znać.
Obrazek

zoyabea

Post » Pon lis 05, 2012 7:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Czy jest może ktoś chętny uratować życie małemu/małej pingwinkowi wiek ok.3tyg ? Być może jest to ostatni "okruszek" z tegorocznych miotów, jakie trafiły do schronu .Jest na A2 w gabinecie w transporterku . Mądry techniczny opiekun zadbał o niego w sposób :
-transporter z ligniną ( już była mokra-zasikana)-podkłady w szafie
-duża miska wody, aby maluch jak wpadnie po prostu się utopił( i po kłopocie) lub też przy większej ilości szczęścia nauczył pływać
-druga miseczka z chrupkami pomieszanymi z whiskasem juniorem- i kiciulek tego nie chciał jeść ?(blender jest osobiście przeze mnie zakupiony)
Na chwilę wczorajszą maluszek dostał do transporterka podusię elektryczną(pomijając fakt, iż taką przywiozłam to nowa w opakowaniu była w szafie), podkład + kolejne naszykowane do zmiany. Nakarmiłam strzykawką z mlekiem + rozwodnionym pasztetem rc baby cat (sam ładnie wycmokał z miseczki,był bardzo głodny). A potem wyciągnął się w ciepełku i smacznie zasnął .
Może ktoś miałby ochotę i szczęście zabrać to maleństwo ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lis 05, 2012 9:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:EDIT:

:arrow: przestraszone czarne stworzenie z pokoju podrostków ogłoszenie ???
Obrazek

wiele nie wiem na temat kociaka, ale mogę zrobić ogłoszenie

:arrow: hmmm ogłoszenie
Obrazek

tu też dużo nie powiem, ale mogę zrobić ogłoszenie

no i dla tego krejzi buraska

jamkasica: przesłać Ci treść, a Ty poślesz gdzie trzeba?
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon lis 05, 2012 10:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

moja przyjaciółka jest zdecydowana zaadoptować persiczkę.
Podajcie mi numer przyjecia, proszę.

--------edit.
znalazłam numer.
Jak zarezerwować telefonicznie??????????????
Asia zakochała sie w niej

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pon lis 05, 2012 10:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MalgosiaZ pisze:Czy jest może ktoś chętny uratować życie małemu/małej pingwinkowi wiek ok.3tyg ? Być może jest to ostatni "okruszek" z tegorocznych miotów, jakie trafiły do schronu .Jest na A2 w gabinecie w transporterku . Mądry techniczny opiekun zadbał o niego w sposób :
-transporter z ligniną ( już była mokra-zasikana)-podkłady w szafie
-duża miska wody, aby maluch jak wpadnie po prostu się utopił( i po kłopocie) lub też przy większej ilości szczęścia nauczył pływać
-druga miseczka z chrupkami pomieszanymi z whiskasem juniorem- i kiciulek tego nie chciał jeść ?(blender jest osobiście przeze mnie zakupiony)
Na chwilę wczorajszą maluszek dostał do transporterka podusię elektryczną(pomijając fakt, iż taką przywiozłam to nowa w opakowaniu była w szafie), podkład + kolejne naszykowane do zmiany. Nakarmiłam strzykawką z mlekiem + rozwodnionym pasztetem rc baby cat (sam ładnie wycmokał z miseczki,był bardzo głodny). A potem wyciągnął się w ciepełku i smacznie zasnął .
Może ktoś miałby ochotę i szczęście zabrać to maleństwo ?

pisałam i wsiąkło :roll:

czy jest nadzieja że maluch nie przywlecze Pp?
mam nie wszystkie zaszczepione. :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 05, 2012 11:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

inga.mm pisze:moja przyjaciółka jest zdecydowana zaadoptować persiczkę.
Podajcie mi numer przyjecia, proszę.

--------edit.
znalazłam numer.
Jak zarezerwować telefonicznie??????????????
Asia zakochała sie w niej

Nie ma żadnych rezerwacji. 3 strony temu przerabiany temat, nic się nie zmieniło od przedwczoraj. Wyboldowane co ważniejsze.
jamkasica pisze::arrow: Nie istnieje coś takiego jak "rezerwacja" zwierzęcia ani do końca kwarantanny, ani wcale. Można zapisać się na listę osób zainteresowanych adopcją (co nie jest równoznaczne z rezerwacją i nie zapewnia możliwości adopcji zwierzęcia, jednak jest brane pod uwagę), osobiście w Biurze Adopcji.
:arrow: Na kwarantannę wpuszczane są osoby, które szukają swojego zwierzęcia i wcześniej zidentyfikują je w katalogu kwarantannowym.
:arrow: Czy znajomi, którzy są zainteresowani mogą pojawić się w schronisku osobiście? Napisałaś, że są zdecydowani więc pewnie nie będzie problemu :) (Czy znajomi mają doświadczenie w opiece nad persem? nie pytam o kota bo to nie kot- to pers :wink: :wink: )
I przypominam, że kotki w wieku rozrodczym nie są oddawane do adopcji przed sterylką, tym bardziej- w typie rasy.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon lis 05, 2012 12:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Wiem, że nie ma rezerwacji jako takich, bo na Paluchu bywałam dość często do pewnego czasu.
Zaopatrywałam w spady z akademików, wyprowadzałam małe psy.
Teraz nie mam zupełnie czasu, więc nawet nie mam kiedy podjechać z pozbieranymi rzeczami.
Asia jest zdecydowana dać dom kocicy, ponieważ ma duże doświadczenie ze zwierzętami, a jedna z persic umarła niedawno mając lat koło 15, druga, która żyje, ma lat 14.
Ma doświadczenie, akcesoria i chęć dania domu właśnie persowi, bo to rasa niełatwa do prowadzenia i utrzymania sierści.
Moje pytanie o "rezerwację" wynikało z tego, że w tygodniu w godzinach otwarcia Biura nie ma możliwości dojechania, natomiast chodzi o wpisanie jej na listę zainteresowanych.
Czy któraś z was, będąc w schronie mógłby ja wpisać?
Kwarantanna kończy się 8-mego w czwartek, jeśli dobrze wyliczyłam.
Dom jest na prawdę dobry.

inny temat
pigula pisze:
Oddam za darmo: SZTUCZNE, DŁUGIE FUTERKO. MOŻE KOMUŚ SIĘ PRZYDA. WEDŁUG MNIE, NADAJE SIĘ DO PRZEROBIENIA NA POSŁANIE DLA KOTÓW, RĘKAWY MOŻNA PRZEROBIĆ NP. NA CIEPŁE TUNELE/ŚPIWORKI DLA KOCIĄT... jak ktoś ma chęci i pomysł, zapraszam. Odbiór osobisty Piaseczno/Warszawa.
Może ktoś z okolic Piaseczna by mógł podjechać?
Ostatnio edytowano Pon lis 05, 2012 12:38 przez inga.mm, łącznie edytowano 1 raz

inga.mm

Post » Pon lis 05, 2012 12:38 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

inga.mm pisze:Wiem, że nie ma rezerwacji jako takich, bo na Paluchu bywałam dość często do pewnego czasu.
Zaopatrywałam w spady z akademików, wyprowadzałam małe psy.
Teraz nie mam zupełnie czasu, więc nawet nie mam kiedy podjechać z pozbieranymi rzeczami.
Asia jest zdecydowana dać dom kocicy, ponieważ ma duże doświadczenie ze zwierzętami, a jedna z persic umarła niedawno mając lat koło 15, druga, która żyje, ma lat 14.
Ma doświadczenie, akcesoria i chęć dania domu właśnie persowi, bo to rasa niełatwa do prowadzenia i utrzymania sierści.
Moje pytanie o "rezerwację" wynikało z tego, że w tygodniu w godzinach otwarcia Biura nie ma możliwości dojechania, natomiast chodzi o wpisanie jej na listę zainteresowanych.
Czy któraś z was, będąc w schronie mógłby ja wpisać?
Kwarantanna kończy się 8-mego w czwartek, jeśli dobrze wyliczyłam.
Dom jest na prawdę dobry.

Oj nie wiem czy można się zapisać na kota przez kogoś innego - szczerze -wątpie. Zadzwońcie do schronu i się spytajcie. ;(
Pamiętajcie proszę że ona jeszcze musi mieć sterylke.
Obrazek

zoyabea

Post » Pon lis 05, 2012 14:52 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zaczekamy jeśli trzeba, chodzi tylko o wpis zainteresowanej osoby.
Zadzwonię do Biura.

inga.mm

Post » Pon lis 05, 2012 16:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

niewidomy ELEAR

Obrazek

Jest troche karmy dla kociat do odebrania we Włochach. Ktos by dal rade podjechac?
Obrazek

zoyabea

Post » Pon lis 05, 2012 17:09 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Ofkors, że się zapiszę na 2-3 ogłoszenia, mogę wziąć resztki po Was ;)

Zapomniałam wziąć do pracy kartek z wczoraj. Z Olą spisałyśmy dosłownie co do kota w pokojach adopcyjnych bez dwóch dziewczyn przeniesionych potem przez Jamkasica (nota bene, Kasia, jeśli chcesz, mogę czarną wziąć na ogłoszenie, bo bardzo się spoufalałyśmy w pokoju posterylek). Nie mam też numeru Krejziburasa, bo spisałam tylko numer z czipa :?

Przy każdym numerze zapisałyśmy sobie czy kastrat i coś jeśli było charakterystyczne. Wszystko jutro tu wrzucę (nie mam netyu w domu).

Gorzej tylko, że nie wiem, czy będzie łatwo dopasować mi teraz numer kota do zdjęcia. Ale może moge podać numery akurat tych kotów, bo to w końcu te do adopcji. Jak myślicie?

EDIT:
Dostałam od dziewczyn foto Śpiewaka - takie imie dostał ;) Chłopak ostro odsypiał wczorajsze "atrakcje"
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 05, 2012 17:12 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 05, 2012 17:12 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Ofkors, że się zapiszę na 2-3 ogłoszenia, mogę wziąć resztki po Was ;)

Zapomniałam wziąć do pracy kartek z wczoraj. Z Olą spisałyśmy dosłownie co do kota w pokojach adopcyjnych bez dwóch dziewczyn przeniesionych potem przez Jamkasica (nota bene, Kasia, jeśli chcesz, mogę czarną wziąć na ogłoszenie, bo bardzo się spoufalałyśmy w pokoju posterylek). Nie mam też numeru Krejziburasa, bo spisałam tylko numer z czipa :?

Przy każdym numerze zapisałyśmy sobie czy kastrat i coś jeśli było charakterystyczne. Wszystko jutro tu wrzucę (nie mam netyu w domu).

Gorzej tylko, że nie wiem, czy będzie łatwo dopasować mi teraz numer kota do zdjęcia. Ale może moge podać numery akurat tych kotów, bo to w końcu te do adopcji. Jak myślicie?

Ja mam wiekszosc numerow tych ktore byly juz w adopcyjnym. Krejziburasek to na 98% nr 309/12. Chetnie sie dowiem kot ma jajka a kto nie :)
Obrazek

zoyabea

[poprzednia][następna]