Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Chce Jotkę i Lawendę![]()
Co do pana z Ursynowa - zdecydujemy w ostatniej chwili, jak będzie wiadomo czy jeszcze jakieś koty wybędą. Myślałyśmy z Ewoną o Ince.
Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Co do pana z Ursynowa - zdecydujemy w ostatniej chwili, jak będzie wiadomo czy jeszcze jakieś koty wybędą. Myślałyśmy z Ewoną o Ince.
Szalony Kot pisze:Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Ale psa też weźmie..?
Randa pisze:Przypominam, że potrzebna wizyta PA dla FREDA W-wa Ursynów, nie dzwoniłam do terj kobiety, bo nie wiem co mam jej powiedzieć.
Randa pisze:Szalony Kot pisze:Randa pisze:Jest telefon z zapytaniem o Freda - W-wa Śródmieście. Pani ma 6-letniego kocura, niedawno odeszła koteczka 16-letnia, wszystko do sensu, ale....mieszka na I piętrze i ma niezabezpieczony balkon, jej koty zawsze wylegują się na krzesełkach na balkonie i żadnemu nigdy nie przyszło do głowy, aby skakać. Odpada prawda?
Nie no, to zależy, na ile panią da się przekonać do zabezpieczenia
Niektórzy ludzie reagują na różne argumenty, niektórych przekonuje, że to np. może być też zabezpieczenie przed komarami (moskitiera wzmacniana), że koty będą się mogły więcej wspinać... wbrew pozorom argumentów za osiatkowaniem można wymyślić duuużo więcej
No to potrzebna wizyta u tej pani, mam do niej oddzwonić. Ewona będzie jechała w przyszłym tygodniu do W-wy, więc najlepiej byłoby jak najwięcej kotów naraz zabrać. To jest ta sama pani, która odezwała się w sprawie Freda do Cat Angel.
Randa pisze:Szalony Kot pisze:Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Ale psa też weźmie..?
WeźmieJednego psa ma. Drugi pies podobny do Balbinki odszedł, dużo wcześniej odszedł tez kot. Leczą zwierzaki w Białymstoku, mieszka z żoną na trasie do Bielska Podlaskiego. Przez telefon bardzo mi się podoba. Będę u nich w sobotę lub w niedzielę,to znaczy postaram się.
Przypominam, że potrzebna wizyta PA dla FREDA W-wa Śródmieście, nie dzwoniłam do tej kobiety, bo nie wiem co mam jej powiedzieć.
zjawka pisze:Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
:
Mamrot pisze:Randa pisze:Szalony Kot pisze:Randa pisze:Randa pisze:[Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...
Ale psa też weźmie..?
WeźmieJednego psa ma. Drugi pies podobny do Balbinki odszedł, dużo wcześniej odszedł tez kot. Leczą zwierzaki w Białymstoku, mieszka z żoną na trasie do Bielska Podlaskiego. Przez telefon bardzo mi się podoba. Będę u nich w sobotę lub w niedzielę,to znaczy postaram się.
Przypominam, że potrzebna wizyta PA dla FREDA W-wa Śródmieście, nie dzwoniłam do tej kobiety, bo nie wiem co mam jej powiedzieć.
Randa napisał(a):
Jest telefon z zapytaniem o Freda - W-wa Śródmieście. Pani ma 6-letniego kocura, niedawno odeszła koteczka 16-letnia, wszystko do sensu, ale....mieszka na I piętrze i ma niezabezpieczony balkon, jej koty zawsze wylegują się na krzesełkach na balkonie i żadnemu nigdy nie przyszło do głowy, aby skakać. Odpada prawda?
Nie no, to zależy, na ile panią da się przekonać do zabezpieczenia
Niektórzy ludzie reagują na różne argumenty, niektórych przekonuje, że to np. może być też zabezpieczenie przed komarami (moskitiera wzmacniana), że koty będą się mogły więcej wspinać... wbrew pozorom argumentów za osiatkowaniem można wymyślić duuużo więcej
no ale ale ale jesli nowy opiekun nie ma zrozumienia, że nowy kot to nie ten sam kot który mial okreslone zwyczaje, że kot z Wólki jest specjalny, bo dorosły, ma przyzywczajenia ale inne, że trzeba go najpierw długo w domu ze soba potrzymać zeby wogóle myslec o pozwoleniu na wyjscie, myslę, że prawie kazdy kot z Wólki, posadzony na krzeslku na 1 szym piętrze bedzie kombinowal wyjscie zejście, czy spadniecie.bo one tam po dachach i innych chodzą... także... no jesli nie ma uważnosci nowego opiekuna już na wstepie, w rozmowie przedadopcyjnej to... to ryzykowne jest...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, teesa i 147 gości