Niech się temu kotku już tylko szczęści

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alessandra pisze:Nelu, Tulinek ogólnie nie jest dużym kotkiem, to znaczy wg moich kryteriów, czyli w porównaniu z innymi futrzakami , waży 3,80kg, co oznaczam,że jest najmniejszym kotkiem dorosłym , który u mnie przebywał, że o rezydentach nie wspomnę
Muszę jeszcze opowiedzieć o rezonansie- jest najlepszym obecnie sprzętem, w Polsce maja tylko kilka sztuk lepszych, m.in. w Tworkach (oczywiście mówimy tylko o ośrodkach dla ludzi, w klinikach zwierzęcych nie ma lepszego); ma możliwość "obrazowania", "skanowania" jak ja to nazywam nie tylko jak inne tubą, ale także w podłożu płaskim.
Koszt , myślę , jest najniższy , dla fundacji 500zł, dla prywatnych osób 700zł.
I dla dociekliwych, jak ja: kontrast jest obojętny dla organizmu, co jets wazne szczególnie w przypadku kotów, nie zapomnijmy,że kontrast przy badaniu rtg czy tomografem bardzo obciąża organizm. Zwykle dlatego najczęściej TK robi sie u kotów bez podawania kontrastu, niestety, Tulinek musiał go dostać.
Pako pisze:Możemy liczyć jeszcze 65 zł z mojego bazarku
Pako pisze:Możemy liczyć jeszcze 65 zł z mojego bazarku
Nowa_Sztno pisze:Olu, ponieważ okropnie uparta Agneska (tak tak, Agnesko, przeczytaj co tu o Tobie piszę) odmawia przyjęcia symbolicznej kwoty za opiekę nad Obłoczkami, którymi się wcześniej zajmowała, symboliczną kwotę (z przyjemnością i zgodnie z wolą Agneski) przelewam dla Tulinka.
Na razie 50zł, choć będę śledzić dalsze wpisy i kwotę operacji.
Pieniądze te są z tzw. Funduszu Basi (Horacy7) [*]. Miały być przeznaczone głównie na wydatki związane z Basi podopiecznymi, czyli m.in. Obłoczkami.
I trzymam mocno zaciśnięte kciuki, za dalsze losy Tulinka![]()
![]()
alessandra pisze: jak sobie coś postanowi, to jeno podstępem możemy coś wymyślić w podziękowaniu
Thorkatt pisze:Kostek viewtopic.php?f=1&t=159429 podaruje koledze 50 zł i niech sie poszczęści Tulinkowi
Nowa_Sztno pisze:alessandra pisze: jak sobie coś postanowi, to jeno podstępem możemy coś wymyślić w podziękowaniu
Olu, myślę że najlepszym podziękowaniem będzie komfort życia Tulinka już po operacji
Agneska pisze:Tak jest, prosze mi tuTulinka doprowadzac do stanu uzywalnosci, niech sie wreszcie pelnia zycia nacieszy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 101 gości