Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 22:30 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

On jest uroczy. Uroczy-dziwoczy. I dobrze przygotowany do nowego domu. I Maru znajdzie. On jest piękny. Domki w kolejce powinny stać.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw lis 29, 2012 7:50 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Jest uroczy. Jest piękny.
Ma świetny charakter.
Ja to wszystko wiem ... ale czy domki sie zechcą przekonac o tym?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 29, 2012 7:58 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Zechcą :ok:
Tylko musimy zadbać o PR - to podstawa :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 29, 2012 16:44 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Podrzucamy slicznego Maru :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt lis 30, 2012 7:19 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Jak najbardziej :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 30, 2012 16:21 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Avian nie masz tam jakiejś oswojonej ok. pół rocznej kotki??
Jak jechałam z małym do mojej mamy to miałam telefon w sprawie mojej kotki, ale raz, że moja zaklepana, a dwa, że pani z Poznania i szuka na miejscu, z głosu całkiem miła, ale chce koniecznie kotkę.
Powiedziałam jej, że znam ludzi z Poznania co mają koty tez do oddania i że jak coś znajdę to podam wtedy do niej nr telefonu i się zgodziła.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt lis 30, 2012 16:50 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Karolek(ona) pisze:Avian nie masz tam jakiejś oswojonej ok. pół rocznej kotki??
Jak jechałam z małym do mojej mamy to miałam telefon w sprawie mojej kotki, ale raz, że moja zaklepana, a dwa, że pani z Poznania i szuka na miejscu, z głosu całkiem miła, ale chce koniecznie kotkę.
Powiedziałam jej, że znam ludzi z Poznania co mają koty tez do oddania i że jak coś znajdę to podam wtedy do niej nr telefonu i się zgodziła.

Och, może to szansa dla ślicznej Biełki?

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pt lis 30, 2012 17:29 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Karolek(ona) pisze:Avian nie masz tam jakiejś oswojonej ok. pół rocznej kotki??

:lol: :lol: :lol:
A ja własnie przed chwilą złapałam i przywiozłam do garażu Biełkę :D

Szacuję ją na ok. 7 miesięcy, na razie jest mega wystraszona, ale czego się spodziewać po kocie, który pierwszy raz w życiu został wpakowany do transporterka, potem jechał samochodem, a teraz siedzi w klatce?
PIerwsze 2 minuty była panika, miotanie się po klatce z krzykiem, ale teraz, po 15 minutach w domu już się uspokoiła. Bez problemu biorę ją na ręce, w klatce nie uchyla się spod ręki, a wręcz przeciwnie - podstawia do głaskania i nawet pomruczała :D
Myślę, że rokuje super - ona jeszcze miesiąc temu przemykała jak cień pod murem, a teraz bez problemu ją po prostu chwyciłam i zaniosłam na rękach do transporterka w samochodzie.

Ogarnę trochę dom, dam czas na uspokojenie się kotce i spróbuję zrobić trochę fotek.

Karolek, pogadałas z tą panią? Jak ją oceniasz poza tym, ze miła? Mówiła coś o warunkach, w jakich mieszkałaby kotka? Jeśli jest "komputerowa", może napisać na maila avian@neostrada.pl (telefonicznie dopiero od poniedziałku, bo w mojej wsi nie ma zasięgu na pogadanie, tylko smsy).
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 30, 2012 19:46 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

No to pierwsze foteczki 8)
Biełka jest obłędna - nadal modelka ;) Pozuje, kula się, wygina i mruczy :D
Mam nadzieje, ze to nie ruja :strach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 30, 2012 19:50 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

z pychola fajna kicia z niej :wink:
i tłuściutka :ok: :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt lis 30, 2012 20:53 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

dalia pisze:i tłuściutka :ok: :lol:

Avian nieźle podmaślała :)

Śliczności!

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pt lis 30, 2012 20:53 Re: Maru i Biełka- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Jakie to cudo! I grubas jak Albert. Może własnie dostała szansę! :ok:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt lis 30, 2012 21:28 Re: Maru i kociak- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Avian pisze:No to pierwsze foteczki 8)
Biełka jest obłędna - nadal modelka ;) Pozuje, kula się, wygina i mruczy :D
Mam nadzieje, ze to nie ruja :strach:

Ja też myślałam o rui :mrgreen: . Twoje wcześniejsze opisy, że tańczy, zdjęcia i filmik tak mi coś dały do myślenia.

Jest cudna!!! Nie chciałam cytować posta ze zdjęciami, żeby nie zagruzować wątku.
Już wcześniejsze wcześniejsze fotki pokazywały niesamowitą urodę Biełki (te bursztynowe oczy :1luvu: )
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lis 30, 2012 21:56 Re: Maru i Biełka- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

No niby pasuje do rui trochę, ale ona sie tak zachowuje od poczatku, jak tylko oswoiła sie na tyle, żeby czekać na mnie :D To już kilka tygodni będzie.
I nie wystawia tyłeczka, i nie grucha ;) :lol:

Wstawiłam kuwetę - hmmm, a cóż to za nowe, fajne posłanko? - no i teraz w niej śpi :lol:
Woda na razie nie służy do picia, tylko do rozlewania, a jedzenie jest niejadalne :roll:
Ale ogólnie wygląda na zadowoloną :D

A żeby nie było, ze w wątku Maru tylko Biełka - Maru odmłodniał chyba o kilka lat :D
Powyciągał z kątów altany wszystkie kocie zabawki i szaleje :lol:
Do tego zaczepia resztę towarzystwa, jakby zapraszając do wspólnej zabawy ;)
Wesoły kot się z niego zrobił :D
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 30, 2012 21:59 Re: Maru i Biełka- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

:ok: :ok: :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]