Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 15:46 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Z Wincentym jest źle :( , nie idzie go wycisnąć , idzie dosłownie po kilka kropel :cry: ,pęcherz jest coraz większy :cry: dostaje codziennie antybiotyk i nospe , ale nie widać poprawy :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob paź 12, 2013 15:53 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Justa&Zwierzaki pisze:Z Wincentym jest źle :( , nie idzie go wycisnąć , idzie dosłownie po kilka kropel :cry: ,pęcherz jest coraz większy :cry: dostaje codziennie antybiotyk i nospe , ale nie widać poprawy :cry:

Pęcherz koniecznie (!) trzeba opróżnić. Nie na siłę-jeśli nie da się normalnie wycisnąć (relanium też nie działa??) , trzeba założyć cewnik. Koniecznie jak najszybciej.

A jeśli po antybiotyku nie ma poprawy, to widocznie nie działa jak powinien, może trzeba zmienić?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Sob paź 12, 2013 17:43 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Jeszcze go wykapałam , bo już miałam dzwonić do Dr , Juli aby mnie przyjęła a tu Wincenty mi sie okupkał no i wiadomo jak wyglądał i pachniał , no i podczas kąpieli też go masowałam i opróżnił tak około 1/2 pęcherza , uff , teraz jeszcze siedzi zawinięty w ręcznik i jest na mnie mego wkurzony , tak że gdyby nie te jego patyczki , to bym miała za swoje :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob paź 12, 2013 17:59 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Niech się wkurza, najważniejsze że na pewno poczuł ulgę :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie paź 13, 2013 14:59 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Wincenty zaczął sam sikać :ok: ,a dokładniej sika sam ale po kropelce i cały czas, ale pęcherz nie jest do końca opróżniony , ale nie pozwoli sie wycisnąć ,dostałam dziś tak po nosie że az krew kapała , no ale to szczegół Pampersy są bardzo potrzebne bo ich zużywa bardzo dużo , bo średnio około 6 - 8 na dobę , bo jak nie sikał sam o mógł trochę być bez pampersa , ale teraz musi go mieć prawie cały czas bo wszędzie pozostawia mocz . A potrzebne sa pampersy o rozmiarze ''6'' , czy ktoś pomoże :? Oprócz Wincentego ten rozmiar nosi Maksiu i Etna . A rozmiar ''4'' nosi Noemi i Bartuś bo Gaja to jak jest często odsikiwana to nie musi ich nosić :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie paź 13, 2013 18:31 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Zaglądam, zaglądam :)
Od początku los Wincentego leży mi na serduchu.
Irysowe koty coś podeślą ok. 20-go.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie paź 13, 2013 22:10 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Blekitny.Irys pisze:Zaglądam, zaglądam :)
Od początku los Wincentego leży mi na serduchu.
Irysowe koty coś podeślą ok. 20-go.

Bardzo , bardzo dziekujemy :1luvu:
Prosze wygłaskaj od nas Irysowe koty :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob paź 26, 2013 20:49 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Już nikt do Wincentego nie zagląda :?

Wincenty już kończy antybiotyk i jest ok :) . Ale też mam problem , nie mam za co kupić pampersów nr 6 ( ten rozmiar najlepiej mu sie nosi ) http://akpolbaby.pl/pl/junior/1089-pamp ... 45056.html, w Realu przyszły ale za 44 szt sie płaci tyle co za 64 w necie , tylko ze tam trzeba zakupić za ponad 300 zł , aby dostawa była darmowa ,a ja nie mam za co ich kupić , błagam o pomoc, jak mam mu powiedzieć sory stary ale od jutra nie wychodzisz z klatki pobiegać , bo nie mam pampersów :cry: i tu już nie chodzi o brudzenie , ale o to iż będzie bardzo sie ranił , obcierał i problem gotowy :cry:
A po nocy jest wypuszczany tak na około 3-4 godzinki , potem masaż ,papu i odpoczynek i wtedy idzie tak średnio 2 pampersy ,a wieczorem to samo tylko dłużej i idzie ze 2-3 pampersy i w skali miesiąca jest to około 120 - 150 a skąd na to brać :cry: W weta mam już 3 tyś długu, wiec musze tam choć jakiś mały procent tej kwoty wpłacić , ech mam już dość tego ciągłego proszenia o pomoc :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob paź 26, 2013 21:00 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Kurcze przecież chłopak jest pod opieką Fundacji?
Już nie mówię o całkowitym utrzymaniu, bo w razie czego używi się chłopak przy reszcie zwierzaczków, ale pampersy i wet to podstawa :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 28, 2013 17:01 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Mam pomysł :) zrobić zbiórkę na siepomaga :) obliczyć ile czego na do końca roku by brakowało, dodać dług u weta i na siepomaga zrobić zbiórkę na to wszystko :).
Dać zdjęcia dzieciaka, linki do filmików i potem będziemy rozgłaśniać na forach, nk i fb i gdzie się da :).
Może się uzbiera.
Co sądzicie?

Bo na Animal Security jest taka zbiórka: http://www.siepomaga.pl/r/pomozmy-kotom-przetrwac-zime
Nie idzie łatwo, ale już jest 230 zł, może uda się uzbierać więcej, a jak nie to zawsze jest parę groszy nie?

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon paź 28, 2013 23:54 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

saggi pisze:Mam pomysł :) zrobić zbiórkę na siepomaga :) obliczyć ile czego na do końca roku by brakowało, dodać dług u weta i na siepomaga zrobić zbiórkę na to wszystko :).
Dać zdjęcia dzieciaka, linki do filmików i potem będziemy rozgłaśniać na forach, nk i fb i gdzie się da :).
Może się uzbiera.
Co sądzicie?

Bo na Animal Security jest taka zbiórka: http://www.siepomaga.pl/r/pomozmy-kotom-przetrwac-zime
Nie idzie łatwo, ale już jest 230 zł, może uda się uzbierać więcej, a jak nie to zawsze jest parę groszy nie?

Dobry pomysł :ok: , tylko kto by sie tym mógł zając :?:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 31, 2013 22:01 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Justa, ja zaglądam co raz do Wincentego na wątek, ale ostatnio u mnie kiepsko z kasą bywało, oprócz psiaka znajdy, którego przygarnęłam, to przygarnęłam małego kociaka, obydwoje chorowali ostatnio, więc się wydało na ich leczenie :( ale jak prześlesz numer konta (kiedyś już chyba mi dawałaś, ale nie mam), to przeleję parę groszy, sama wiesz jakie pampersy kupić, więc tak będzie najlepiej, czekam zatem na info na priv i pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie - życząc jednocześnie dużo siły w opiece nad kiciem :kotek:
Kocham Cię Maciusiu całym sercem [*]

Magunia13

Od: Pon mar 11, 2013 16:43

Post » Pt lis 01, 2013 0:26 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Magunia13 pisze:Justa, ja zaglądam co raz do Wincentego na wątek, ale ostatnio u mnie kiepsko z kasą bywało, oprócz psiaka znajdy, którego przygarnęłam, to przygarnęłam małego kociaka, obydwoje chorowali ostatnio, więc się wydało na ich leczenie :( ale jak prześlesz numer konta (kiedyś już chyba mi dawałaś, ale nie mam), to przeleję parę groszy, sama wiesz jakie pampersy kupić, więc tak będzie najlepiej, czekam zatem na info na priv i pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie - życząc jednocześnie dużo siły w opiece nad kiciem :kotek:

Zaraz wyśle , bardzo dziękuje :1luvu:
Ciesze sie że udało sie uratować i kocie i psie życie :ok: :ok: :ok:

A tu Wincenty wyjadający sianko królikom :wink:

Obrazek
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lis 06, 2013 3:32 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Przed chwilą kapałam i masowałam pampersowce i jestem zaniepokojona Wincentym ponieważ znów sie zatrzymał :(, podałam mu nospe .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lis 06, 2013 14:45 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Oby się rozluźnił, chłopaku trzymaj się

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]