ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 21:04 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Poker71 pisze:
przeplyw pisze:Kot poturbowany OK. W mojej łazience wpie...... smażona wątróbkę i flądrę oraz załatwia swoje sprawy do kuwety. Na zdjęciach w paczce 1-5 DSC_6119.JPG do DSC_6121.JPG

burasio z chyba?rudymi refleksami, z zabocikiem i skarpetkami :1luvu: elegancik :ok:
a w lazience kto sie jeszcze gosci? numery foto proszem najlatwiej bedzie :)
wyslalam pw jak te lazienkowe traktowac :kotek:

Tak jest wyjątkowo elegancki. Jest jeszcze granatowy diabeł i rudas. Żaden nie chce na razie ustawić się do foto. Wybierają miejsca w których ich nie widać. A rudas nawet włazi na szafę pod samym sufitem.
Zdjęcia wyśle tylko jak zapozują.
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Wto sie 10, 2010 23:37 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Oczywiście XAgaX, wykonaj tylko proste odejmowanie, ubędzie 1 (słownie: jeden) kociak, bo przecież nie mogę jej zabrać obu. Tek zrobię, ale da to sumarycznie niewiele.

jak najbardziej możesz zabrać wszystkie i poprosić weta o środek na zatrzymanie laktacji. Warto, żeby tak się stało- a jak nie, to zostawiłabym rudego, raz że kocur, dwa- że najłatwiej będzie znaleźć mu nowy dom.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 12, 2010 10:38 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

o dżisas,
urlopowałam trochę, a tu takie zmiany :roll:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Czw sie 12, 2010 21:58 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Sumowanie "cięcia":

Dziewczynki:
- Bura
- Rudawa
- Tri (czekam aż troszkę odkarmi więc jak ją znam, będzie sterylka aborcyjna gdzieś za miesiąc - półtora)
- Szylkretka, jak się znajdzie, bo jej nie widziałem od miesiąca

Chłopcy:
- Białas
- Dzikus
- Rudy (nie wiem czy się da złapać? ale było bardzo dobrze, bo to główny reproduktor)

Łapanka z ogniskiem - 28-29 sierpnia 2010

Do adopcji:
- Bura, Rudawa i Białas (oswojone)
- Dzikus i Rudy (nie wiem czy dzikie koty się nadają, co nie wiem czy jeszcze można je oswoić)

(podczas łapanki mam nadzieję, że ktoś dokona identyfikacji płci małych)
- szczęściarz/a (co go/ją uratowałem ze szczęk Dzikusa), chyba po Burej
- dwa/ie popielate, po Szyklretce
- dwa/ie smoluchy, po Burej
- rudzielec, chyba po Burej lub jedyne dziecko Rudawej
- łysek/ka (bo z łysiną na nosie), po Szylkretce
- burasek/ka, po Szylkretce
- maluszek (ma na razie 4 dni), po Tri

Wyszło, że 14 i to musi być szczęśliwa liczba
Ostatnio edytowano Czw sie 12, 2010 22:02 przez przeplyw, łącznie edytowano 1 raz

przeplyw

Post » Czw sie 12, 2010 22:01 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Czy to znaczy, że mam zadzwonić i dodać do ciachnięcia jeszcze 2 kocury? Bo zapisałam jednego.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sie 12, 2010 22:10 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Chyba tak, bo jak się nam uda złapać, to było by dobrze.
Ja to z tym łapaniem jestem pesymista, bo Rudy, to strasznie ostrożny jest i pojawia się od przypadku do przypadku.
Ja zawsze na noc zostawiam w stodole żarcie, więc może on nocami się zjawia.

Czy ktoś się jeszcze na tę łapankę zapisuje? Proszę o kontakt na pw.

Trzeba zabrać za sobą tylko śpiwór, doświadczenie w łapankach i identyfikacjach (łapaczki i transportery) oraz oczywiście dobry humor. No może jak ktoś ma jakieś bardzo specyficzne wymagania żywieniowe - to niech sobie zabierze np. płucka na kwaśno lub maniok, bo jak tego nie mam :lol:

przeplyw

Post » Pt sie 13, 2010 8:59 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Ludkowe, wrzućcie tu zdjęcia :oops:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob sie 14, 2010 7:09 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Niestety - sprawność sieci mazurskiej (jak w ogóle jest) nie pozwala na takie operacje, jak dołączanie zdjęć.
Dodam w niedzielę po południu

przeplyw

Post » Pon sie 16, 2010 0:58 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Jest dobrze, bo dobre kociarki sprawnie zajęły się sprawą.
W domu w Wawie mam już trzy kociaki (Rudasa, Szczęściarę-pręgowaną i Dymniaczkę). Mieszkają w ogromnej klatce wystawowej i po wizycie Vegi zaczęły się wreszcie oswajać.
Niesamowite jak podejście ludzi znających się na kotach (Vega + Jej TŻ) zmieniły ich pogląd na otoczenie.
Nocna wizyta u Basi i mamy klatkę.

DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps.
Zdjęcia później bo pora już :ryk: abstrakcyjna

przeplyw

Post » Pon sie 16, 2010 8:56 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:W domu w Wawie mam już trzy kociaki (Rudasa, Szczęściarę-pręgowaną i Dymniaczkę). Mieszkają w ogromnej klatce wystawowej i po wizycie Vegi zaczęły się wreszcie oswajać.

:ok:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon sie 16, 2010 23:09 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Kiedy już wszystkie maluchy będą odłowione, wtedy wszystkie hurtem się odrobaczy, a po 2 tygodniach zaszczepi. :lol:

Kociaste są wspaniałe. Rudas jest odważny i ciekawy wszystkiego, Dymniaczka zapowiada się na niesamowitą miziankę, a Szczęściara (biedaczka po przejściach) potrzebuje dużo ciepła i miłości, żeby wyjść na prostą. Wszystkie, wzięte na ręce, przytulają się i wcale nie myślą o ucieczce. Przeciwnie - podoba się im w ciepłych dłoniach.

Ten, Który Nie Lubi Kotów tak serdecznie zajął się Szczęściarą, że kotunia sama wtulała się w Niego i mrużyła oczęta. Kocięta mają opiekę serdeczną i pełną ciepła. Już wiedzą, że ludź to fajna istota, do której można mieć zaufanie.

Namawiam TŻ-eta na Dymniaczkę, która wyrośnie na wspaniałą przytulankę i byłaby świetną kumpelą dla Oliwki. W końcu Oliwunia jest sama wśród trzech kocurów i dzieciaka (Lili fizycznie i mentalnie jest na poziomie 3-miesięcznej kotuni, mimo że starsza od Oliwki). Na razie TŻ się opiera... :roll:

vega013

Post » Czw sie 19, 2010 14:36 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Rudas znalazł dobry domek - jedzie do niego jutro.
Szczęściara i dymniaczka mają jechać do 3miasta - SZUKAM TRANSPORTU

W niedziele przywożę kolejne 5 - proszę się zgłaszać do kolejki.

Podrzućcie proszę gdzie transportu szukać ??????

przeplyw

Post » Czw sie 19, 2010 14:44 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

viewtopic.php?f=1&t=62304

tu jest coś takiego, jak wątek transportowy, ale nie mam pojęcia jak działa, bo nigdy nie korzystałam :) ale może pomoże :)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Czw sie 19, 2010 14:49 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Dzięki vega i daggie.

Już tam polazłem i ogłosiłem. Dodam i tu - może się trafi

Dwa małe koteczki (Szczęściara i dymniaczka) szukają transportu z Warszawy do Trójmiasta. Mogą startować od poniedziałku (23.08)
Są po 2 tygodniowej kwarantannie i odrobaczone więc bezpieczne.
Czekam na oferty na pw

Mam nadzieję, że jak przy innych sprawach, społeczeństwo "kotowe" żeby nie powiedzieć "kociarskie" niezawodnie pomoże :D

przeplyw

Post » Czw sie 19, 2010 15:02 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Dzięki vega i daggie.

Już tam polazłem i ogłosiłem. Dodam i tu - może się trafi

Dwa małe koteczki (Szczęściara i dymniaczka) szukają transportu z Warszawy do Trójmiasta. Mogą startować od poniedziałku (23.08)
Są po 2 tygodniowej kwarantannie i odrobaczone więc bezpieczne.
Czekam na oferty na pw

Mam nadzieję, że jak przy innych sprawach, społeczeństwo "kotowe" żeby nie powiedzieć "kociarskie" niezawodnie pomoże :D

Warto by było je zaszczepić...

vega013

[poprzednia][następna]