ŚL: Radliniątka - Willy'ego czeka operacja...pomoc potrzebna

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 19, 2010 17:16 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

okazało sie ze maluszki eweliny to wszystkie dziewczynki... 1 jest juz w domku który załatwiła pani irena (nie miałam mozliwosci ingerencji) , druga 2 dni temu pojechała do znajomej siostry eweliny i dzis ledwo ją odratowaliśmy od śmierci głodowej.... mała jechałą w ten dzien kiedy ja odrobaczałysmy .. wymiotowała, miałą luxny stolec i na siłe ja karmiły.... dzis jak ja zobaczyłam a wł dotknełam to myslałam ze to koniec...niemozna było wbic wenflonu...dostała podskórnie meta...witaminy (niepamietam, a rachunku nie dostałam jeszcze), coś na uwolnienie toksyn i cos z antybiotykiem.... do domu dostałysmy glukoze i kolejna dawke tego meta... / jestem za na siebie ze nie dopilnowaąlm tej sprawy.... dziewczyna która przygarneła maleńką okazała sie zupełnie nieodpowiedzilna to ewelina i jej siostra w ostatnim momencie sie ocknęły i same pojechały z radlina do wodzia zeby z mała przyjechac do weta do rybnika... mamy nauczke na przyszłość.... nie wiedziałam ze po odrobaczeniu takie komplikacje moga byc :( oby za nasza głupote nie zapłacio maleństwo....

ps rachunek bede miała w poniedziałek tez bede prosiłą o zwrot funduszy bo troche poszło na leki dla nich i utrzymanie u eweliny

pytałam o interferon ...... nie pomógłby Pipi i Williemu??

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Sob cze 19, 2010 18:11 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

jak tam kociaki? zabierzcie tej ewelinie tego kota jak nawet dopilnować go nie umiała
gerardbutler

Post » Sob cze 19, 2010 18:27 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

"moje" dzieciaki mają się dobrze - apetyty jak smoki, kupy fajne tylko nie zawsze w kuwecie :twisted: oczka kropimy i przemywamy i są lepsze więc myślę, ze to był najlepszy moment żeby je zabrać, że się nie pochorowały (tfu tfu żeby nie zapeszyć!) - noo to komu komu bo idę do domu :kotek: w poniedziałek dostaną na robale i tego się boję... ale bezcenne porady i wsparcie Mojego Kociego Guru=missieek pozwolą nam przejść przez to gładko mam nadzieję :ok:

rudasów nie rozróżniam ni chu chu :lol: fajne, odważne chłopaki
Obrazek

bura panienka jest najbardziej płochliwa, trochę kicha, ale oczka już się nie sklejają - jest piękna :1luvu:
Obrazek

i pingwinek też jeszcze bojaźliwy
Obrazek

więcej zdjęć dzisiejszych tutaj:
http://picasaweb.google.pl/malawaszka/K ... directlink

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Sob cze 19, 2010 18:41 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

gerardbutler pisze:jak tam kociaki? zabierzcie tej ewelinie tego kota jak nawet dopilnować go nie umiała

Rozumiem, że oferujesz im DT? Poza tym, poczytaj dokładnie :wink:

Maluszki piękne :1luvu: na które zdjęcia podmienić w allegro? A do kuwety do im odpowiednie podłoże daj :P Tak poważnie u mnie było im łatwiej, bo miały blisko :D

Moja Jagoda... poprawa po dwóch tygodniach leczenia oszałamiająca :( Może ktoś mi ja odbierze? :(

Tak było:

Obrazek

Tak jest:

Obrazek

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Sob cze 19, 2010 18:45 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

zerduszko pisze:Maluszki piękne :1luvu: na które zdjęcia podmienić w allegro? A do kuwety do im odpowiednie podłoże daj :P Tak poważnie u mnie było im łatwiej, bo miały blisko :D

no własnie wstawiłam drugą kuwetę z innym żwirkiem, jutro kupię benka - może to om podpasi... a zdjęcia nie wiem które :lol:

Jagódka strasznie biedna :?

malawaszka

Post » Sob cze 19, 2010 18:51 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

o matko zerduszko :( strasznie ciężko idzie to leczenie :( a co wet mówi? oczka są prawie bez zmian
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob cze 19, 2010 18:52 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

zerduszko, czy na zdjeciu to odblask, czy kicia ma zabielone oczka?

Anna Rylska

Post » Sob cze 19, 2010 19:29 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

Anna Rylska pisze:o matko zerduszko :( strasznie ciężko idzie to leczenie :( a co wet mówi? oczka są prawie bez zmian

problem w tym, że oczka Jagódki się zmieniły - tylko na gorsze :( - zabieliły się tak :(

malawaszka

Post » Sob cze 19, 2010 20:29 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

zapalenie rogówki, oczka przezierne :(

Betta co z tym chorym kociakiem od Eweliny, gdzie on teraz jest? , jakie leczenie? co wet mówi?

Anna Rylska

Post » Sob cze 19, 2010 20:33 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

Gorzej jest jeśli chodzi o to białe, nie widać źrenic. Ale wycieku już takiego nie ma, tyko po spaniu żółta ropa. Od wczoraj ma nowe krople i żel. Zobaczy jak na to zareaguje. Ona miała takie oczy jak Wadim jak ja zabierałam, leczona jest podobnie i on już jest zdrowy :roll: Pewnie gdyby trafiła do kogoś, kto mógłby się nią lepiej zajmować, tez by już była. Albo ona słabsza, nie wiem :cry: Te kociaki co pojechały do Kielc tez mają białe, ale one były w gorszym stanie.

Jestem straszna panikara, ale chyba w tym wypadku mogę nerwy uzasadnione. Już znieczulam mojego TŻta, że różny efekt leczenia może być i jej dalszych losów :roll:

Kociak wrócił od Eweliny. Dziewczynę trzeba by poinstruować jak sprawdza się domki, dać jej umowy, ogólnie pomóc. Ja jej dziś trochę nie zrozumiałam, ale ogólnie dała radę.

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Sob cze 19, 2010 20:38 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

a jak reszta tych kociaków co u niej są? jak się czują? w jakim stanie?
to małe chore jest na lekach, kroplówkach?

Anna Rylska

Post » Sob cze 19, 2010 22:19 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

te czarnuchy u eweliny mają 4 tygodnie...obecnie są u niej 2 dziewczynki (trzecia zostałą zabrana przez pania irenę i oddana znajomej córki - ja im wspominałam o umowach ale uznała to chyba za niekonieczne)....ja je nazwałam Maja i Fibi -ta co dzis o mało co nie zeszła z głodu.... przed chwila dostałąm esa ze juz sama je, wiec jest o wiele lepiej. A Majka jest w znakomitej formie....zreszta 3 dni temu obie były - same jadły...duzo , ganiały za psiom mamą.... Podejrzewam że raz ze za szybko wydaliśmy to maleństwo (Fibi była/jest mniejsza od siostry) a dwa w nieodpowiednie ręce...siostra Eweliny chyba za bardzo wierzyła w odpowiedzialnosc swojej koleżanki.... a ja też przestałam trzeźwo myslec (umowa=organiczone zaufanie).... choc musze powiedziec ze nie zawiodłam sie na Ewelinie i jej siostrze... bo sumasumarum monitorowąły sytuacje maleństwa

Fibi z tyłu - najmniejsza z rodzenstwa, Majka - drze pychol

Obrazek

aa....lecznei... podawanie wody z glukozom co 2-3 h i wciskanie żarełka strzykawkom... i ten preparaty na detoksykacje poodrobaczeniową - z tego co zrozumiałam to częśc pasożytw po preparacie odrobaczeniowym wchłania sie w organizm...to chyba nastepstwo niemoznosci ich wydalenia z kałem... Majki organizm sobie poradził z usuwnaiem toksyn a Fibi nie.... jak wet powiedział...takie nieprzyjemnosci u kotka wytepuja własnie w 2,3 dzien po odrobaczneiu

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Sob cze 19, 2010 22:40 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

4 tyg. maluszki to troche za wsześnie na adopcje :(

Anna Rylska

Post » Sob cze 19, 2010 22:43 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

Zgłosiła się do nas chętna na rudego kotka, na dokocenie. W Fundacji nie mamy, ale pomyślałam o Waszych. Przyślijcie mi na pw to przekażę chętnej w poniedziałek, jak się zgłosi i juz będzie z Wami się bezpośrednio kontaktować. Domek trzeba prześwietlić :)

EWdit: oczywiście chodziło mi o przesłanie jakiegoś numeru kontaktowego, nie rudego kota :wink:
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob cze 19, 2010 22:57 Re: ŚL: MALEŃSTWA - tylko DT uratuje im życie! PILNE! str 15

Formica a skąd ta pani? mój tel 608 464 683, rudasy są w okolicach Siewierza

malawaszka

[poprzednia][następna]