Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 20:00 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Hanabi pisze:super że kotka została złapana :piwa: wypijam spóźnione piwko :piwa:

Co do przechowania jej przez jakiś czas za mniejszą kaskę...to jutro pójdę spytać weterynarza który potrafi leczyć zwierzęta za darmo jeśli widzi że kogoś na prawdę nie stać (sam raz zapomniał przy następnej wizycie że wiszę mu 10 zł które oczywiście oddałam:) i trzyma chore zwierzaczki albo u siebie w gabinecie ( dwa pomieszczenia) albo w domu bo mieszka w tej samej kamienicy w której prowadzi lecznice :) Na prawdę złoty człowiek , przedstawię mu całą sytuację i mam nadzieję że się zgodzi :)

Hanabi, jesli jest taka mozliwosc i czlowiek dobry, moze uda sie. Juz nawet nie za darmo, ale za mniejsze pieniadze, zwlaszcza, ze leczenie Bezogonki na dluzsze sie zapowiada.... Przedstaw sytuacje, jaka jest, czyli tragedia tego zwierzecia. Czekam na wiesci jak potoczyla sie rozmowa, pozdrawiam Cie serdecznie i ciesze sie, ze chcesz pomoc tej cudnej, biednej kici :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Śro lis 16, 2011 20:33 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Nie dałam rady z łapaniem bo kotka była za ostrożna to przynajmniej tak pomogę :ok: No i z bazarkiem ciuszkowym też jutro dopiero bo nawał pracy mnie przywalił :( mam nadzieję że coś się spodoba :roll:
Obrazek Obrazek. Obrazek Obrazek
Jeśli chcesz pomóc kotom wolno żyjącym we Wrocławiu, przekaż 1 %
KRS: 0000135274 dopisek ważny ! CEL: KOTY MIEJSKIE

Hanabi

Od: Czw wrz 22, 2011 20:56

Post » Śro lis 16, 2011 22:22 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Hanabi pisze:Nie dałam rady z łapaniem bo kotka była za ostrożna to przynajmniej tak pomogę :ok: No i z bazarkiem ciuszkowym też jutro dopiero bo nawał pracy mnie przywalił :( mam nadzieję że coś się spodoba :roll:

Lubimy ciuszki :wink: A pieniazki kotuni bardzo sie przydadza.
Niestety, praktycznie na wszystkich bazarkach ubraniowych, jak cos wpadlo mi w oko, to nigdy nie moj rozmiar....

Jak juz zrobisz bazarek zapodaj prosze linka, popatrzymy, pomyslimy :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Śro lis 16, 2011 22:29 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Igus, jak sie dzisiaj Bezogonka czuje? Dzikusek z niej byl cale zycie, nie stresuje ja bardzo zamkniete pomieszczenie?
Martwice na pupie da sie wyleczyc, niedawno dziewczyna miala podobna sytuacje ze swoim tymczasem, bardzo zaniedbany kot. ta skora, skorupa wlasciwie, pielegnowana, odeszla sama, odrosla nowa zdrowa skora, chociaz oczywiscie trwalo to. Przykre strasznie, ze kotka juz nie odzyska czucia, potrzebny bedzie dom cierpliwy, wyrozumialy. Wierze ze ktos ja pokocha taka jaka jest, a ona odwdzieczy sie calym swoim kocim sercem. Ale teraz leczenie najwazniejsze, i tak juz duzo czasu stracone.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Śro lis 16, 2011 22:49 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Ania i jej Nitro pisze:
Lubimy ciuszki :wink: A pieniazki kotuni bardzo sie przydadza.
Niestety, praktycznie na wszystkich bazarkach ubraniowych, jak cos wpadlo mi w oko, to nigdy nie moj rozmiar....

Jak juz zrobisz bazarek zapodaj prosze linka, popatrzymy, pomyslimy :kotek:

A jaki jest Twój rozmiar?? :D

Też zrobię jakiś bazarek dla kotuni, bo bardzo mi w sercu zapadła biedulka
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lis 16, 2011 23:49 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

"A jaki jest Twój rozmiar?? :D "

Wszystkie ciuszki to praktycznie "eski" a jeszcze znalazły się dwie "emki" na które uparałam się a w sumie nigdy nie założyłam...
Poszperam jeszcze i może wyczaruję jakąś "elke". Aaaa...wystawię też dwa moje rękodzieła które widziała iga5 i chwaliła więc może one zrobią większą furrorę :ryk: Zobaczymy, jak komuś się cokolwiek spodoba to będzie to korzyść dla bidulki bezogonki :1luvu: Jutro podeślę link wieczorem na bazarek. :ok:

Hanabi

Post » Czw lis 17, 2011 17:55 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Czołem wszystkim :kotek: oto obiecana relacja z wizyty u weta o którym pisałam:

Przedstawiłam mu wyniki badań o których pisała na forum Iga5 i nie zraził się. Chce pomóc kotce i przede wszystkim ją zobaczyć, z trzymaniem jej sprawa wygląda tak że nie posiada on statusu kliniki i podczas kontroli miałby kłopoty ale już sobie z nimi radził. Mimo takiego zagrożenia powiedział że na dwa tygodnie by ją przyjął a może i nawet na dłużej do siebie do domu... chociaż nie obiecuje bo ma już psa i dwa koty które ludzie mu podrzucili :? musi ją zobaczyć i oczywiście przyszłaby osoba bardziej w tym temacie obeznana niż ja i dogadała sie z ceną bo gdy usłyszał o tych 60 zł to mu włosy dęba stanęły że można tak zdzierać ;P Ale jak juz pisałam... dobry z niego człowiek.

Hanabi

Post » Czw lis 17, 2011 18:07 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Hanabi pisze:Czołem wszystkim :kotek: oto obiecana relacja z wizyty u weta o którym pisałam:

Przedstawiłam mu wyniki badań o których pisała na forum Iga5 i nie zraził się. Chce pomóc kotce i przede wszystkim ją zobaczyć, z trzymaniem jej sprawa wygląda tak że nie posiada on statusu kliniki i podczas kontroli miałby kłopoty ale już sobie z nimi radził. Mimo takiego zagrożenia powiedział że na dwa tygodnie by ją przyjął a może i nawet na dłużej do siebie do domu... chociaż nie obiecuje bo ma już psa i dwa koty które ludzie mu podrzucili :? musi ją zobaczyć i oczywiście przyszłaby osoba bardziej w tym temacie obeznana niż ja i dogadała sie z ceną bo gdy usłyszał o tych 60 zł to mu włosy dęba stanęły że można tak zdzierać ;P Ale jak juz pisałam... dobry z niego człowiek.

To się nazywa lekarz z misją i wielkim sercem!
Jeśli to nie problem to poproszę namiar na tego Pana na PW. Od dłuższego czasu szukam dobrego weta we Wrocku, a do ludzi z dobrym sercem mam większe zaufanie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Czw lis 17, 2011 18:12 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

przede wszystkim Hanabi bardzo dziekuje że porozmawiałaś z weterynarzem i okazał się dobrym i wyrozumiałym człowiekiem :)
i che pomóc kici :)

nastepna dobra wiadomosć: jest DT dla kici, bedzie mieszkala w małej piwnicy ale duzo lepsze to niż klatka. :)
bede codziennie tam jezdzic i sprzatac stad potrzebna spora ilosc podkaldow, musze rozlozyc po calej piwniczce, jesli ktos moglby zasponosrowac chociaz czesc byloby super albo znalazl miejsce w ktorym taniej mozna kupic.

piwnica jest na jakis czas (na pewno do wtorku), ale to juz cos i jakby co pozostaje weterynarz, ktorego załatwiła Hanabi :)

kiciusia we wtorek ma konsultacje neurologiczna na klinikach.

mi sie skoczyl limit na net, chodzi powoli wiec dopiero za pare dni wrzuce zdjecia.

zaraz jade po kicie do lecznicy zeby ja przewiezc do piwnicy.
:) :kotek:
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Czw lis 17, 2011 23:40 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Z bazarkiem dałam dziś ciała bo dopiero teraz zdobyłam program do ściągania zdjęć z komórki (niestety nie mam lepszego aparatu :cry: ) Więc mam nadzieję że będzie działał i jutro dotrzymam danego słowa.

Hanabi

Post » Pt lis 18, 2011 1:05 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Jaguska, Broszka dziekuje w imieniu koteczki:)

na koniec leczenia napisze szczegolo ile wplynelo na ratowanie Bezogonki i przedstawie wszystkie faktury.

juz jest w piwnicy , to raj w porownaniu z klatką.
wylozylam cala podloge podkladami ok 15 duzych (90/60) czyli 15 szt x 2 zł = 30 zł.
mam nadzije ze codzien nie bedzie trzeba wszystkich wymieniac, zreszta jutro zobacze.
i moze ktos ma dojscie do tanszych, kupilam je w aptece na joanitow (to chyba najtansza apteka w miescie),
bardzo prosze jesli ktos ma czas poszperac w necie moze znajdzie cos tanszego (najlepiej podklady 90/60) i podesle mi linka.
oprocz bezogonki mam sporo innych biedakow pod opieka nie mowiac juz o swoich i cierpie na notoryczny brak czasu i ostatnio problem z netem. na miau logowalam sie wiele razy jak probuje wyslac post to mnie wywala.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Pt lis 18, 2011 7:34 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Tutaj jest z Wrocławia sklep. 10 szt za 15,89 zł.
Na allegro mozna znaleźć niby taniej ale to wszystko zalezy od kosztow przesylki:
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt lis 18, 2011 9:26 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lis 18, 2011 9:30 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

zajrzałam - zobaczyłam - zalicytowałam :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 18, 2011 19:25 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Obiecany bazarek dka Bezogonki viewtopic.php?f=20&t=135866

Zapraszam!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

[poprzednia][następna]