a było to tak - weszła Kinnia do lasu ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 23, 2013 17:49 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Kinnia - ten wątek zaczął się jako wątek burasów i dla ratowania kręgosłupa Orfiego zmieniłaś tytuł, ale teraz jest nieprzejrzyście. Może czas na kolejną zmianę - coś jak: Orfi w DT, gangsterzy szukają? :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 24, 2013 20:19 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Gang trzyma się jakos.... chociaz nie zazdroszczę im tej odsiadki :cry:

W strasznym domu jest Jasio W. i Niuniek ...
Idą mrozy .... ratunku, ratunku, ratunku

nie mam gdzie ich zabrać .... zupełnie nie mam .... pomocy bo za chwilke będą zamarzać ...
a na dodatek Niuniek strasznie płacze .... potwornie płacze :cry:
chyba troche lepiej się czuje bo juz nie rzuca się na jedzenie, za to płacze potwornie po prostu.

Zosik .... ja pamiętam i mam ten "spis" z natury .... jutro go dostaniesz .... ja po prostu nie wyrabiam czasowo ... przepraszam

A jak tam Orfeusz?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw paź 24, 2013 20:53 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Że tak spytam głupawo:
- co to znaczy, że gang odsiaduje
- cóż to za straszny dom?

stacie_o

Od: Nie cze 09, 2013 20:10

Post » Czw paź 24, 2013 21:11 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Wierzę Kinnia, że nie masz czasu... dlatego nie męczę Cię i nie upominam się co 5 minut, bo wiem jakie to wkurzające jak się jest takim zalatanym...

Orfeusz ma się świetnie. Je jak smok, prowadzi mnie ciągle do miski i mówi, że mało.
No i gada, gada, gada... gada bez przerwy.
Podczas wieczornego czytania książki młodzieńcowi układa się na końcu łóżka na kocyku, słucha i mruczy.
Cieszę się, że się rusza. Czekam niecierpliwie aż zacznie nabierać mięśni na doopce, bo na razie łeb jak sklep a doopka jak u kurczaczka.
Młodzież jest zachwycona - mówi, że Orfik jest wzorowym współlokatorem.
Jak małż wróci z wyjazdów, to wrzucę jakieś zdjęcia. Z mojego telefonu wychodzą marne... delikatnie mówiąc.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw paź 24, 2013 22:19 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt paź 25, 2013 8:00 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

Ci chłopcy są niesamowici... :lol:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt paź 25, 2013 11:09 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

gang odsiaduje - burasy siedzą w niewielkim pomieszczeniu na jednym koncu miasta, przychodzę do nich raz dziennie bo wiecej nie jestem w stanie, pomieszczenie nie jest moje i bytność w nim może sie w kazdej chwili skończyc , było juz tak

straszny dom - dom do rozbiórki, ruina budowlana, w której są 2 oddzielne pomieszczenia a w nich Jasio W i Niuniek. Latem jest tam znosnie, jesienia i zimą lód na oknach, scianach w miskach. dom nie jest mój i mogę dostać eksmisje w kazdej chwili.

tak to wygląda

a i nie .... nie mam ich gdzie przenieść, ponieważ w domu mam futra w większości chorujące i brak miejsca

tak .... zdrowe tymczasy cały czas ogłaszam (i nie ja jedna) i nie bardzo to sie posuwa do przodu ....

bure futra nie sa w modzie - jak powszechnie wiadomo

Mila jest do wydania "od zaraz" .... ale nie byle gdzie, Niuniek również jest do natychmiastowej adopcji,

Jasio W. to dziki dzik, dla którego potrzebna jest ciepła piwnica z mozliwością spokojnego wychodzenia w spokojnej okolicy aby na swoich warunkach dożył .... oczywiscie po przetrzymaniu zimy w zamknięciu celem aklimatyzacji i zaanektowania przez Jasia rzeczonej piwnicy

reszta ....
Figaro ma kłopoty z serduszkiem .... niewielkie ale ma ....
Mysza jest sparalizowana strachem jak drzwi wejściowe otwierają się ... tyle wystarczy ...
Ichigo ... to historia ... kot Wielka Niespodzianka, z której co chwilka coś wychodzi

reszta to rezydenci, leciwi, neurotyczni, z nowotworami, z urazami neurologicznymi

to tak z grubsza

nie .... nie skarżę się :D
Obrazek

Kinnia

Post » Pt paź 25, 2013 18:09 Re: Orfeusz w DT - dobrze mi tam :)

To ja ... Niuniek ... dlaczego Niuniek? to przez ta dużą, co to mnie złapała jak worek ziemniaków i mało nie udusiła tak tuliła. Wariatka jakas czy co? No ale karmi mnie, głaszcze i tuli .... teraz jest delikatniejsza i strasznie mi się to podoba. hi hi hi a ona sie złosci i poflikuje bo ja o te tulenie drę się strasznie na nią. No bo co, przyjdzie na chwilkę da cos dobrego, przytuli ... i wyobraźcie sobie, że idzie. NIE CHCE ZE MNĄ ZOSTAĆ. No to sie drę w niebogłosy. Ona też mówi, że myslała, że ja nie żyję. Guuuuupia. Żyję, żyję ... ona mówi, że jeszcze żyję i mówi o jakimś innym kocie, którego widziała martwego. No prawdę mówiąc to było całkiem niefajnie, to co było na moim futerku ... fuj .... zmyła to wszystko ze mnie. Teraz szukam DT\DS bo moge podzielic los innych kotów: otrutych, okaleczonych, zakatowanych. Chce mnie ktoś?
Niuniek

Niuniosław "prawiezmartwychwstały"

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Kinnia

Post » Pt paź 25, 2013 21:10 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Za dom dla Niuńka :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob paź 26, 2013 21:40 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

tradycyjnie co jakis czas gang musi cos odwalic bo :evil:
Dyzio i Zyzio znów robią strajk glodowy ... tego nie , tamtego tez nie ... chyba zacznę strzykawką karmić gadziny :evil:

Niuniek dzisiaj tak sie darł, że .... ja nie wiem co bedzie dalej. Dobrze, że działka duza i domy sa od siebie oddalone bo ... masakra. Jakbym mu krzywde robiła.
Jasio W. pacza i pacza. Dzisiaj dostapiłam zaszczytu i mogłam go pogłaskać. Krople zapusciłam do ucholców i pogłaskałam. Sama az niedowierzam, że pozwolił sie pogłaskać po głowie i grzbiecie.

Ichigo wciąz z cukrem wojuje a ja z nim . nawet komentować już nie warto. mnie juz wiedzy i pomysłów brak czym go karmić.

reszta bez istotnych zmian.
Trochę boję się o Karusię. Ostatnio dużo zmian na skórze czuję, rany otwieraja się niewielkie ale bardzo porozrzucane po całym kocie. Obawiam się, że gdy sie otworzą w jednym czasie, to zaczną się "zlewać" w jedna ranę. Bywało juz tak :cry: .

i tak na koniec ... obydwa moje psy dostały jakiegos uczulenia na oczach .... co lepsze nikt nie wie od czego, a zmiany słabo reagują na blokery histaminowe .... rewelacja po prostu ...

tak teraz pomyslałam .... Misza jest w innej częsci miasta i nie ma uczulenia ..... cos tutaj jest nie tak :evil:
Obrazek

Kinnia

Post » Sob paź 26, 2013 21:46 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Niuniosław jaki ma różowy nosek!
Kocham różowe noski!!! :mrgreen:

Na prośbę Kinni wklejam zdjęcia Orfeusza. Można się zachwycać 8)

W ciągu dnia gadam, mruczę i robię ku-ku

Obrazek

Lubię paczać przez okno (pod oknem widać naszą zachwycającą instalację - ława służąca jako schodek :mrgreen:

Obrazek

Ale mi dranie zasunęli rolety...

Obrazek

Toteż postanowiłem się umyć

Obrazek

I idę spać...

...i wyłącz kobieto to światło, bo mi współlokatora obudzisz!

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie paź 27, 2013 15:25 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Ale fajne :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie paź 27, 2013 16:42 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Orfeusz w DT jak pączek w maśle, oby też Niuńkowi i gangsterom się udało :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Nie paź 27, 2013 21:24 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

wiecie, gdy odpowiadałam na pytanie stacie o miałam poczucie, ze coś jest "nie tak" .... dopiero teraz zdałam sobie sprawę o co idzie .
Jak pomyslę, że w każdej chwili mogę dostac telefon, ze muszę zabrać szarańczę ....
Przecież i straszny dom i oficyna nie sa moje i w każdej chwili ... o matko kochana ...

No trzeba przyznać, że Orfeusz potrafi się odnaleźć w nowym miejscu - jak widać :mrgreen:

Oby tak dalej :mrgreen:

super zdjęcia
super domek
Obrazek

Kinnia

Post » Pon paź 28, 2013 13:43 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Kinnia pisze:...
No trzeba przyznać, że Orfeusz potrafi się odnaleźć w nowym miejscu - jak widać :mrgreen:

Oby tak dalej :mrgreen:

super zdjęcia
super domek

...a instalacja zachwycająca,
naprawdę :ok:

Orfeusz wygrał los na loterii,
oby i pozostałym się udało znaleźć takie dobre domy
(bo szczęście to już mają, odkąd są u Kinni) :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]