Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:unawena pisze:Czy ktoś jutro jedzie do schronu? Bo Pani na FB pisze, że chce adoptować kociaczka.
Ewelina będzie. I chyba z Dase też jest umówiona.
dase pisze:Gibutkowa pisze:unawena pisze:Czy ktoś jutro jedzie do schronu? Bo Pani na FB pisze, że chce adoptować kociaczka.
Ewelina będzie. I chyba z Dase też jest umówiona.
No ja teraz odpadam, bo dziś wzięłam ze schronu na dt dwa maleństwa. Ale to, co dziś tam zobaczyłam, to przeszło moje oczekiwania - na trójce każde pomieszczenie zajęte przez koty do 2 miesiąca
JaEwka pisze:A jak Marshal i Tymon?
JaEwka pisze:ulvhedinn pisze:Ratunku.... dzisiaj zostałam uszczęśliwiona kolejnym kociakiem, tym razem ok 4 tygodniowym. Zapchlony po uszy, chyba zarobaczony, chudy, brudny, za to nie zapyziały, uchole czyste. Bury chłopak. Mam jeszcze poprzednią czwórkę malców i stado dorosłych kotów na DT..... nie mam juz pomysłu gdzie smarkacza upchnąć. Fiansowo leżę, dobrze, że chociaż mam karmę....
Podaj numer konta przelej Ci jakiegoś grosza - tylko tyle mogę niestety
Gibutkowa pisze:A... to Ty byłeś jego opiekunem...
Mój TŻ bardzo się do niego przywiązał a był u nas tylko jedną nockę. Nie mogłam wejść do wanny ani spokojnie się wysikać, bo ciągle ocierał się o nogi i domagał głaskania. Cudowny kot to był, strasznie go brakuje
unawena pisze:JaEwka pisze:A jak Marshal i Tymon?
Tymon nie może się dopasować do stada- warczy na wszystkie pozostałe koty, często bierze udział w bójkach. Ale poza tym dobrze, daje nam się nawet miziać jak ma ochotę:) jest bardzo ciekawski, wszędzie wpycha swojego nochala:) Ma swoje łóżko, na którym króluje i wydaje się całkiem zadomowiony.
Marshall jest super mega miziakiem, najukochańszy z całej bandyRano jak słyszy budzik to przybiega na mizianie. A jak mam zły humor to biorę go na rączki i chodzimy sobie tak po domu:) Ale niestety ma problem z nietrzymaniem moczu. Jak gdzieś usiądzie to zostawia takie małe kropelki moczu. I w kuwecie też robi siusiu w postaci takich maleńkich granuleczek. Cały czas go obserwujemy i w tym tygodniu pojedziemy do weta, żeby sprawdzić wszystko i zobaczyć co się dzieje. Podejrzewamy jakiś uraz kręgosłupa i przez to nietrzymanie moczu, bo tylne nogi też jakoś dziwnie układa. Ale chcemy zbadać też nereczki, krew itp. Myślimy też o pojechaniu do dr Sekuli żeby sprawdził kręgosłup, ale ja na razie nie jestem przekonana.
Noo i jeszcze od kilku dni znajduję wymioty w domu. Raz trawa z żółcią, raz pokarm nieprzetrawiony, raz treści z jelita, już prawie strawione. Ciężko przy 6 kotach dojść, który to i nie wiem, którego zabrać do weta:( Na razie odkłaczamy pastą Gimpet, odrobaczyliśmy. Wszystkie koty mają apetyt, piją w normie, są żywe i robią ładne kupy.
Jeżeli ktoś ma jakieś rady to słucham bardzo uważnieChętnie skorzystam z czyjegoś doświadczenia.
Gibutkowa pisze:ZAGINĄŁ!!!ulvhedinn pisze:Bardzo proszę o rozglądanie się!!!!!
Zaginęła sunia w okolicy ul Komandorskiej, jest chora!!!!
http://i1099.photobucket.com/albums/g39 ... img554.jpgnatalia1001 pisze:cześć Dziewczyny
w dniu 6,06,2012 zaginął mi rudy kocurek ok.1,5roku. Rudi- jest rudy z białymi skarpetkami i białym krawacikiem. Zdjęcie-ogłoszenie jest na gumtree, tablica pl i inne.(nie umiem wkleić zdjęcia). Kotek jest wykastrowany i zaczipowany. Czy możecie zerknąć w schronie za moim rudym diabełkiem. Osobiście kilka razy dzwoniłam do schronu ale zaprzyjaźniona osoba powiedziała żeby poprosić Was o pomoc.
Z góry dziękuję
tel. 698-745-848 dzwonić o każdej porze dnia i nocy
http://wroclaw.olx.pl/zaginal-rudy-kocu ... -394899453
ZNALEZIONO!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 109 gości