Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 18:55 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

:piwa: toteraz grzecznie czekamy na wieści od weta :ok:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Wto lis 15, 2011 19:05 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

No to i ja sie stukne, chociaz dopiero wtorek, ale i okazja wazna i towarzystwo doborowe :ryk: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Wto lis 15, 2011 21:02 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Bezogonka została dokładnie przebadana, rentgen, badanie krwi. Niestety obrażenia są bardzo poważne i nie rokuja dobrze. Wyglada to tak: potrącił ją samochód w lutym b.r., kicia znikła na 2 tyg jak wróciła była strasznie chuda i odpadł jej ogonek.
Połamany kręgosłup (przy ogonie) i miednica. Nie ma czucia w odbycie ani w pochwie. Kał i mocz wylatuja z niej wtedy gdy ma juz napiete i wypełnione do granic mozliwosci pęcherz moczowy i jelita. Dlatego tak np. grubła z jednej strony (a my myslalysmy ze o ciaza lub przetoka).
Ponizej ogona ma sporą martwice, skora jest twarda jak skała, poszarpana tak jakby płaty martwej skóry nakładały sie na inne płaty a pomiędzy nimi ropa. Nie wiadomo jak głeboko to sięga. Wyniki badan krwi jutro.
Rokowania: nie da sie tych połamań operować, lekarze tez nie zwroca jej czucia. Dostała antybiotyk przeciwzaplany jesli stan zapalny na martwiczej skórze się wyciszy moze doktor zdecyduje sie usunąć martwą skórę (tylko ile tego jest nie wiadomo, jak głeboko trzeba ciąć). Jesli się uda, to odrosnie jej normalna skóra która nie bedzie sie zakazac od wycieków kału i moczu.
Potem nalezaloby ja wysteryzliowac, ciaza ja zabije a rujki zaostrzaja stan zapalny cewki.
Po leczeniu jesli wszystko pojdzie dobrze:
Kicia bedzie potrzebowala domu w którym ktoś, przynajmniej raz dziennie moglby wyciskać odchody.
Moze ktoś kto ma ogrod, mogłby postawić ocieplana budkę w której mieszkałaby kiciusia i zapewnił jej opiekę weterynaryjną.

Prosze Was bardzo o pomoc w znalezieniu takiego miejsca, takiej osoby.

Przewidywany czas na oba wymienione wyzej zabiegi około 2 m-cy.
Aktualnie wiec bardzo prosimy o DT bo nie jestesmy w stanie oplacic ok 60 zl za dzien x 60 dni.

Skonsultujemy to wszystko z jeszcze jednym dobrym weterynarzem.

Na zewnątrz kicia wygląda wyjątkowo dobrze, ma sliczne umaszczenie i pogodny pysio, dawała się głaskać porannej karmicielce i dzieki niej ją złapałysmy. A więc dobry materiał na oswojenie. Chodzi swobodnie, (nie kuleje z powodu urazu) najwiekszy problem to nieczynne zwieracze.
Ostatnio edytowano Wto lis 15, 2011 21:34 przez iga5, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Wto lis 15, 2011 21:28 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

O mój Boże jaka bida :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro lis 16, 2011 9:02 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

:(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro lis 16, 2011 9:04 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

nowy banerek - skombinujcie nowy banerek!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lis 16, 2011 9:57 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lis 16, 2011 12:21 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

czyli ona się sama wypróżni np w ogrodzie? Bo są koty, które po urazie tego nie sa w stanie tego zrobić, ale ona w końcu sika i robi kupę też?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lis 16, 2011 13:38 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

dagmara-olga pisze:czyli ona się sama wypróżni np w ogrodzie? Bo są koty, które po urazie tego nie sa w stanie tego zrobić, ale ona w końcu sika i robi kupę też?

tak sika i robi bobki wiec nie jest to takie luźne coś raczej (choc czasem sie zdarza).

zawiozlam ja dzis do lecznicy gdzie odplatnie ja przetrzymaja 60 zl za dzien.

W przyszlym tyg bedzie miala na klinikach konsultacje neurochirurga i wtedy dokladnie bedziemy wiedziec co dalej.
Nie ukrywam ze sa to koszty, na kicie wplynelo 245 zl - 20 zł (zwrot dla jednej z forumowiczek)
czyli zostalo 225 zł, wczorajsze badania naprawde policzone po kosztach przez zaprzyjaznionego weterynarza 110 zł, każdy dzien przetrzymania kici w lecznicy to 60 zł w przyszłym tyg konsultacja (nie wiem jakie koszty). Do dzis koszty to 170 zł. Każdy kolejny dzień 60 zł.
Nie mamy wiecej pieniedzy zeby zalozyc a nie u wszystkich mozemy robic długi (ktore i tak juz mamy spore).
Prosimy o pomoc w diagnozowaniu i leczeniu Bezogonki, a przede wszystkim prosimy o DT.
Wieczorem wrzuce zdjecia z lecznicy.

Jeśli ktoś się zdecyduje na pomoc finansową Bezogonce prosimy wpłacac na konto fundacji EBRA z dopiskiem: Bezogonka.
Fundacja "EBRA"
Getin Noble Bank SA
03 1560 0013 2386 1997 7656 0001

W lecznicy poprosili mnie o pomoc w znalezieniu domu dla koteczka z podobnymi obrazeniami jak Bezogonka, wieczorem napisze wiecej.
Ostatnio edytowano Sob lis 19, 2011 21:50 przez iga5, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek.

iga5

Post » Śro lis 16, 2011 13:44 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

może dziewczyny we Wro znają tańszą lecznice do przetrzymania kici?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lis 16, 2011 13:48 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

dagmara-olga pisze:może dziewczyny we Wro znają tańszą lecznice do przetrzymania kici?

dzwonilysmy po lecznicach i na kliniki tez; nigdzie nie chca kotki z takim problemem a w lecznicy na Slężnej też nie skakali z radości że ale przyjęli koteczkę zastrzegajac ze nie na dlugo.
znamy dziewczyny z wro i wielu wetow ale zaden nie ma warunków i tak dobrze ze jeden z nich przetrzymal nam kicie przez ta noc za darmo.
Obrazek.

iga5

Post » Śro lis 16, 2011 13:50 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

no właśnie te 60 zł to na pewno ślężna...
a hotelik jakiś ? Nie weźmie z takim problemem?
Wiem, że na Komandorskiej bliżej arkad można chyba w szpitaliku zostawić, ale nie wiem tego na 100 %
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lis 16, 2011 14:58 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Przesłałam 100 dla bezogonki na konto fundacji, to jest docelowo dla bezogonki (dopisałam na przelewie), biedna koteczka oby jej się poszczęściło.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Śro lis 16, 2011 15:53 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

Bardzo przykre jest że kicia w takim stanie tyle czasu musiała czekać na pomoc...
Przelałam grosik na leczenie.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro lis 16, 2011 19:09 Re: Wrocław-Bezogonek pilnie potrzebny DT-USZKODZONE ZWIERACZE!!

super że kotka została złapana :piwa: wypijam spóźnione piwko :piwa:

Co do przechowania jej przez jakiś czas za mniejszą kaskę...to jutro pójdę spytać weterynarza który potrafi leczyć zwierzęta za darmo jeśli widzi że kogoś na prawdę nie stać (sam raz zapomniał przy następnej wizycie że wiszę mu 10 zł które oczywiście oddałam:) i trzyma chore zwierzaczki albo u siebie w gabinecie ( dwa pomieszczenia) albo w domu bo mieszka w tej samej kamienicy w której prowadzi lecznice :) Na prawdę złoty człowiek , przedstawię mu całą sytuację i mam nadzieję że się zgodzi :)
Obrazek Obrazek. Obrazek Obrazek
Jeśli chcesz pomóc kotom wolno żyjącym we Wrocławiu, przekaż 1 %
KRS: 0000135274 dopisek ważny ! CEL: KOTY MIEJSKIE

Hanabi

Od: Czw wrz 22, 2011 20:56

[poprzednia][następna]