Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 23:59 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Krzysiekbolo pisze:A w jakiej lecznicy pracuje?

przecież sam napisałes że chyba w żadnej..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 15, 2011 0:01 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Krzysiekbolo pisze:
smarti pisze:(...)
natomiast wet mieszka w innym-moim domu.
i nie powie mi nikt że własny wet na każde zawołanie DT w dzień i w nocy to coś co ma na tym forum jakikolwiek DT
rzeczywiście-jeśli od własnego weta w DT dla Ciebie większą wartością są drapaki to ja pasuję..(...)

Smarti
A cóż to za wet, że jest na każde zawołanie DT, które mu za frajer wynajmuje mieszkanie?Papierki ma? On gdziekolwiek indziej praktykuje? Porzuca swoich pacjentów i gna na każdej zawołanie Smarti ?

nie-to wet samouk bez papierków :D

może domyślasz się że są różne sytuacje życiowe-jeśli jemu odpowiada moje mieszkanie (bo jest położone obok jego lecznicy) które i tak ja mam do wynajmu , to czemu miałabym mu go nie wynajać w zamian za opiekę nad moimi kotami?
jeślibyś czytał o moich kotach to wiedziałbyś że do nagłych przypadków mam inną lecznicę całodobową,lub korzystam z najlepszych,specjalistycznych gabinetów w Wawie.
ten wet jest tylko do stałej,codziennej opieki nad moimi kotami.

a Marzenia żartowała.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lip 15, 2011 6:01 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

dobra ja już za Wami kobietki nie nadążam
chciałam się zapytać u kogo będzie przebywać króweczka bo się pogubiłam troszkę?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lip 15, 2011 8:57 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Rzygać mi się chce jak czytam takie szkalowanie osób, które w pełni poświęcają swój czas i uwagę na tymczasy! Widzę, że cokolwiek by tu nie napisać co jest dla kotów dobre odbierane jest w zupełnie inny sposób.
- Najlepsza karma -> źle
- Wet na każde zawołanie -> źle
- Podłoga betonowa -> źle
- Podłoga drewniana -> źle
Bardzo mnie to zaskakuje... zastanawiam się o co tu naprawdę chodzi? Rywalizacja? Chyba nie to jest najważniejsze w tej sytuacji.
Jestem całkowicie obiektywna i na pytanie Marzeni11 czy oddałabym kota do DT, o którym nie mam za wiele informacji bez zawahania odparłam, że "nie".. nawet poradziłam, żeby dowiedziała się czegoś więcej i podjęła wspólnie decyzję z osobami włączonymi w tę sprawę. Czy widzicie coś w tym złego, że chciała zasięgnąć więcej informacji aby się upewnić? Podejrzewam, że gdyby była to Kasia, Basia czy jakaś inna odpowiedziałybyście bez żadnych problemów... ale przecież zapytała Marzenia11, a J.D z góry założyła, że ta nie będzie chciała oddać kota. Oczywiście z walki o kota zrobiłyście sobie pole do pier%&^((*) głupot i wychwalania swojego DT!
I brniecie w to dalej cisnąc osoby, które w ogóle w tego kota nie są zaangażowane czyt. Smarti. Co Was to obchodzi co ona ma, a czego nie? Róbcie swoje i nie oglądajcie się na innych skoro robicie to dobrze. J.D nikt Ci tu nie zarzucił, że Twój DT jest złym natomiast Ty i inne osoby nie możecie się powstrzymać, żeby wypomnieć betonową podłogę czy brak kwalifikacji weterynarza - wstyd :evil: . Każdy ma inne możliwości... Czy boli Was to tak bardzo, że nie możecie przejść obok tego obojętnie?
Mnie osobiście dotknęło jeszcze jedno... Edisia! będziecie do końca swoich dni żarły jadem??
I pomyśleć, że z takim podejściem jesteście w stanie prowadzić DT. Widzę, że wzbudza w Was to agresję więc może powinnyście pomyśleć o zakończeniu DT bo po co macie się tak denerwować?
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lip 15, 2011 9:01 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Króweczka jedzie jutro do tdt w Warszawie. Uznałam, ze łatwiej jest o transport do warszawy niż do Sokółki, bliżej i częściej ktoś jeździ.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lip 15, 2011 9:03 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Jus87 pisze:Rzygać mi się chce jak czytam takie szkalowanie osób, które w pełni poświęcają swój czas i uwagę na tymczasy! Widzę, że cokolwiek by tu nie napisać co jest dla kotów dobre odbierane jest w zupełnie inny sposób.
- Najlepsza karma -> źle
- Wet na każde zawołanie -> źle
- Podłoga betonowa -> źle
- Podłoga drewniana -> źle
Bardzo mnie to zaskakuje... zastanawiam się o co tu naprawdę chodzi? Rywalizacja? Chyba nie to jest najważniejsze w tej sytuacji.
Jestem całkowicie obiektywna i na pytanie Marzeni11 czy oddałabym kota do DT, o którym nie mam za wiele informacji bez zawahania odparłam, że "nie".. nawet poradziłam, żeby dowiedziała się czegoś więcej i podjęła wspólnie decyzję z osobami włączonymi w tę sprawę. Czy widzicie coś w tym złego, że chciała zasięgnąć więcej informacji aby się upewnić? Podejrzewam, że gdyby była to Kasia, Basia czy jakaś inna odpowiedziałybyście bez żadnych problemów... ale przecież zapytała Marzenia11, a J.D z góry założyła, że ta nie będzie chciała oddać kota. Oczywiście z walki o kota zrobiłyście sobie pole do pier%&^((*) głupot i wychwalania swojego DT!
I brniecie w to dalej cisnąc osoby, które w ogóle w tego kota nie są zaangażowane czyt. Smarti. Co Was to obchodzi co ona ma, a czego nie? Róbcie swoje i nie oglądajcie się na innych skoro robicie to dobrze. J.D nikt Ci tu nie zarzucił, że Twój DT jest złym natomiast Ty i inne osoby nie możecie się powstrzymać, żeby wypomnieć betonową podłogę czy brak kwalifikacji weterynarza - wstyd :evil: . Każdy ma inne możliwości... Czy boli Was to tak bardzo, że nie możecie przejść obok tego obojętnie?
Mnie osobiście dotknęło jeszcze jedno... Edisia! będziecie do końca swoich dni żarły jadem??
I pomyśleć, że z takim podejściem jesteście w stanie prowadzić DT. Widzę, że wzbudza w Was to agresję więc może powinnyście pomyśleć o zakończeniu DT bo po co macie się tak denerwować?

Poznałam Edisię. BARDZO dokładnie przeczytałam to, co o niej pisano na forum. I tak - nie jestem w stanie zapomnieć o jej losie, jak również o losie innych "podopiecznych" Marzeni11 (np. Ruda Łapa i jej dzieci). Nie jestem w stanie patrzeć obojętnie, jak obie panie konsekwentnie gnoją i autorytatywnie pouczają osoby pomagające kotom. Jak "dorabiają gębę" posługując się insynuacjami. Nie wiem jak zajmują się kotami w DT, wiem jak traktują ludzi. I ma prawo mi się to nie podobać.
Edit: I tak - zarzucano tu J.D. że jej DT jest zły. Doczytaj.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 15, 2011 9:09 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Marzenia- masz już transport?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 15, 2011 9:10 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Zofia&Sasza pisze:A coś Ty taka tajemnicza? :twisted: Werbujesz do niewiadomoczego? Bo ja np. moge robić dym w necie, ale pewnie nie o to chodzi :wink: :twisted:

Z&S EOT

Marzenia11

Post » Pt lip 15, 2011 9:10 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

JolaJ pisze:
J.D. pisze:ROZUMIEM,że tam gdzie jest ma miejsce na kwarantannę,opiekę i dobre jedzonko....
jesli tak -to poszukam innego kota w potrzebie,który nie ma tego wszystkiego co ma Krówek
viewtopic.php?f=1&t=130328
może tym mogłabyś pomóc skoro mają skończyć w rzece :( ?

i jak?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt lip 15, 2011 9:10 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

JolaJ pisze:Marzenia- masz już transport?

tak.

Marzenia11

Post » Pt lip 15, 2011 9:13 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Marzenia- masz już transport?

tak.

ok
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt lip 15, 2011 9:15 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Marzenia11 pisze:
Zofia&Sasza pisze:A coś Ty taka tajemnicza? :twisted: Werbujesz do niewiadomoczego? Bo ja np. moge robić dym w necie, ale pewnie nie o to chodzi :wink: :twisted:

Z&S EOT

Uprzejmie proszę o prawidłowe pisanie mojego nicka. A co do EOT - nie, to nie koniec.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 15, 2011 9:19 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Zofia&Sasza pisze:[Poznałam Edisię. BARDZO dokładnie przeczytałam to, co o niej pisano na forum. I tak - nie jestem w stanie zapomnieć o jej losie, jak również o losie innych "podopiecznych" Marzeni11 (np. Ruda Łapa i jej dzieci). Nie jestem w stanie patrzeć obojętnie, jak obie panie konsekwentnie gnoją i autorytatywnie pouczają osoby pomagające kotom. Jak "dorabiają gębę" posługując się insynuacjami. Nie wiem jak zajmują się kotami w DT, wiem jak traktują ludzi. I ma prawo mi się to nie podobać.Edit: I tak - zarzucano tu J.D. że jej DT jest zły. Doczytaj.

Nie powinno mieć to znaczenia jeśli robią dobrze swoją robotę. Przecież nie wszyscy muszą się uwielbiać. Ma prawo Ci się to nie podobać, możecie się nie lubić ale tu wszystkim zależy na kotach i to jest wspólna sprawa, a raczej powinna być!

Nie widzę szkalowania DT J.D. Powiem więcej... przecież można mieć zastrzeżenia do działania DT - nikt tego nie broni ale rozumiem, że jest to robione na jakiejś podstawie np. wizycie w danym DT, poznania warunków w jakich koty żyją, jaką mają opiekę. Pytania, które tu padły są naturalne - ja bym takie zadała.. Uważam, że jeżeli w DT dzieje się źle powinno być to gdzieś odnotowane na przyszłość ale na Boga czy uważacie, że ktoś kto poświęca swój cały czas i energię! na tymczasy chce źle? Przecież nie zawsze wszystko musi wychodzić, są różne sytuacje życiowe ale zamiast jakiegokolwiek zrozumienia tu cały czas jest plucie jadem. Ja tego zrozumieć nie mogę i będę się o to kłócić. Uwagi zawsze można przekazać, wymienić się doświadczeniami - każdy przypadek jest inny, a ludzie uczą się całe życie!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lip 15, 2011 9:27 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

Ja tylko napiszę że jeszcze na takim wątku nie byłam :|
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt lip 15, 2011 9:43 Re: Jest tdt dla Krówki!!PILNIE DT dla Rudego i Szarej! s.7

vailet pisze:Ja tylko napiszę że jeszcze na takim wątku nie byłam :|

No własnie.. :roll:
Dlatego bardzo proszę wszystkich o nie reagowanie na posty trolla. Wątek zmienia swój charakter i zniechęca potencjalne osoby do pomocy kotom.

Marzenia11

[poprzednia][następna]