Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 0:27 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

shira3 pisze:No i to co piszecie dowodzi, że jednak wiek może mieć znaczenie :) Dorosłych rezydentów dokacałyście kociakami :) U mnie ok 4 letni rezydent dostał ok 1,5 roczną koleżankę.....Czyli oba dorosłe już całkiem.

Ja przynoszę do domu w zasadzie tylko dorosłe (wyrzucone, ranne lub chore).
I zazwyczaj nie mam większych problemów.
Ale początkowo przez pewien czas nowego kota izoluję (podają sobie łapki pod drzwiami :mrgreen: ).

No i u mnie jest rotacja... :mrgreen:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro lut 09, 2011 0:31 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

shira3 pisze:No i to co piszecie dowodzi, że jednak wiek może mieć znaczenie :) Dorosłych rezydentów dokacałyście kociakami :) U mnie ok 4 letni rezydent dostał ok 1,5 roczną koleżankę.....Czyli oba dorosłe już całkiem.

u mnie to byl calkowity przypadek :)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 09, 2011 17:18 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

niestety chyba nie ma żadnej reguły, nigdy nie wiadomo jak się zwierzak zachowa w stosunku do "nowego". Moje mieszkają razem już rok a nadal zdarza się że tak się za łby wezmą że aż kłęby futra lecą. Pierwszą noc u mnie kocur spędził na lodówce bo tam moja nie całkiem sprawna kicia nie była w stanie go dopaść.
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro lut 09, 2011 18:46 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Trochę "posprzątałyśmy" w nocy :lol: . Jak one tę zabawkę przetransportowały w nocy z pokoju do przedpokoju to ja naprawdę nie wiem. ;) Ja oczywiście spałam znów jak zabita i nic kompletnie nie słyszałam, a te buty to musiały nieźle fruwać ;) .

Obrazek

Pixi lubi wyglądać przez okno :)

Obrazek

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro lut 09, 2011 18:49 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:Trochę "posprzątałyśmy" w nocy :lol: . Jak one tę zabawkę przetransportowały w nocy z pokoju do przedpokoju to ja naprawdę nie wiem. ;) Ja oczywiście spałam znów jak zabita i nic kompletnie nie słyszałam, a te buty to musiały nieźle fruwać ;) .

Obrazek

Pixi lubi wyglądać przez okno :)

Obrazek

hahahah u mnie to samo, rzeczy same się teleportują,nie ma winnych,a butami to one w nocy żonglują :mrgreen: żąglują :? :?: nie fim jak to sie pisze :oops: :mrgreen:

kotx2

Post » Śro lut 09, 2011 19:10 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

witam :) ja też miałam wątpliwości gdy chciałam wziąć 2 kotka. Miałam już piękną rudą kotkę persa i szukałam jej partnera na stałe i znalazłam pięknego czarno-szarego persa.
przez tydzień była niesamowita walka, futro latało po całym mieszkaniu...ale teraz już jest spokój, bawiły się razem, nawet pod koniec stycznia było krycie :) już się cieszyłam na małe kotki ale teraz Fifi choruje i nie wiem co z tego będzie :(
za to Duży za dwoje rozrabia dis już 2 kwiatki przesadził

justynka1989

Od: Nie sty 30, 2011 18:31

Post » Śro lut 09, 2011 19:36 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Trochę "posprzątałyśmy" w nocy :lol: . Jak one tę zabawkę przetransportowały w nocy z pokoju do przedpokoju to ja naprawdę nie wiem. ;) Ja oczywiście spałam znów jak zabita i nic kompletnie nie słyszałam, a te buty to musiały nieźle fruwać ;) .

No co :roll: mądre kotki, przeciez nie będą dużej przeszkadzać i hałasować, jak śpi . Wyprowadziły sie do innego pomieszczenia, żebyś wstała wyspana :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 09, 2011 20:23 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

justynka1989 pisze: nawet pod koniec stycznia było krycie :) już się cieszyłam na małe kotki ale teraz Fifi choruje i nie wiem co z tego będzie :(
8O
Masz kotki rasowe, z hodowli?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 09, 2011 21:13 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:Pixi lubi wyglądać przez okno :)

tak, u nas to w wolnej chwili ;) zawsze siedziała na parapecie :) było na co popatrzeć, bo miała widok akurat na miski z jedzeniem, a co za tym idzie na koty i kosy :) na ptaki reaguje tak fajnie ruszając pyszczkiem i wąsami :1luvu:
a Loli nie interesuje co się dzieje za oknem?

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Śro lut 09, 2011 21:44 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

peate pisze:tak, u nas to w wolnej chwili ;) zawsze siedziała na parapecie :) było na co popatrzeć, bo miała widok akurat na miski z jedzeniem, a co za tym idzie na koty i kosy :) na ptaki reaguje tak fajnie ruszając pyszczkiem i wąsami :1luvu:
a Loli nie interesuje co się dzieje za oknem?

Oj tak, w przypadku Pixi wszystko co jest związane z miseczką jest bardzo interesujące :lol: . Dziewczyna ma apetyt :) i czyści miskę do ostatniego kawałką, ale ma i swoje upodobania, woli zdecydowanie gotową karmę, jedzenie domowe - je, ale bez entuzjazmu. Lola natomiast uwielbia surową zmieloną wołowinę, gotowanego kurczaka, wątróbkę czy serca drobiowe - Pixi zje, ale nie ma takiego szaleństwa, surowym mięsem to w ogóle wzgardziła - Lola zajęła się jej porcją ;) . Pixi w zamian dostała puchę i od razu było widać, że to jest to ;) .
Lola też lubi patrzeć przez okno, jak przeleci jakiś ptak to na niego warczy i trącą łapką w szybę ;) .

karola7

Post » Śro lut 09, 2011 23:57 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Karola, drożdżówki z serem to jet to co Pixie lubi najbardziej :D
ja jak przynosiłam je rano na śniadanie to musiałam zamykać w szafce :) a mała i tak tylko czyhała kiedy drzwiczki się otworzą :) biały ser zdecydowanie jej smakował i surowe żółtko :) surowego mięska też jakoś nie bardzo się chwytała ..
aha, no i kwiatki ;) może spraw dziewczynom kocią trawkę, tak na walentynki ;)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Czw lut 10, 2011 18:23 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Oj tak biały ser bardzo jej smakuje, śmietana, jogurt naturalny i żółtko właśnie. No i bardzo lubi pastę na kłaki ;) . Loli muszę przemycać w karmie bo inaczej nie zje, a Pixi to mogłaby ją jeść prosto z tubki ;). Trawę jutro zorganizuję - widziałam ją chyba kiedyś w zoologu.

Trzymajcie kciuki jutro za Pixi :ok: . Zdam relację jak już będzie po zabiegu.

karola7

Post » Czw lut 10, 2011 20:46 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

jasdor pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - trzymamy :kotek:

:ok:

Ocho, Pixi poszła do kuchni, zobaczyła że z misek została tylko ta z wodą, żadnego suchego nie ma, przyszła do mnie i głośno się poskarżyła. :?
Przymusowa głodówka :roll: .

Po jakim czasie od sterylizacji kotka może dostać coś do jedzenia ? Szukam w necie, ale są różne wersje, na pewno wypytam o to jutro weta, ale jak wiecie to dajcie znać :) .

karola7

Post » Czw lut 10, 2011 20:48 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:
jasdor pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - trzymamy :kotek:

:ok:

Ocho, Pixi poszła do kuchni, zobaczyła że z misek została tylko ta z wodą, żadnego suchego nie ma, przyszła do mnie i głośno się poskarżyła. :?
Przymusowa głodówka :roll: .

Po jakim czasie od sterylizacji kotka może dostać coś do jedzenia ? Szukam w necie, ale są różne wersje, na pewno wypytam o to jutro weta, ale jak wiecie to dajcie znać :) .

tez jestem ciekawa a nie chce mi sie szukać w necie :mrgreen:

kotx2

[poprzednia][następna]