Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 8:11 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

itaka pisze:GRAFIK 4.08-10.08

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - itaka
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - itaka

Składowa
pn. - Kasia P. (stały dyż.)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. - Kasia P.
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

NOWY GRAFIK

GRAFIK 8.08-14.08

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - kasia_5000
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P. (stały dyż.)
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

Niestety wyjeżdżam na urlop więc w przyszłym tygodniu nie mogę iść. Pójdę w niedzielę (10.08) z rana przed wyjazdem.

To ja w takim razie pójdę w pn - pewnie też rano.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt sie 05, 2011 10:51 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Maluchy z mamą- mamusia jak widać sama jest jeszcze kociakiem-podobno ma 10/12 miesięcy
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Druga dziewczyna, która stołuje się u Ani i pilnie jest do sterylki- prawdopodobnie siostra mamusi.
Obrazek

Kocurek w złym stanie- języczek na wierzchu (kto widział czarną neurologiczną koteczkę na dworcu, ten wie jak to wygląda- on jest dokładnie taki sam)albo wypadek, albo upośledzony genetycznie
Obrazek

Córeczka- nazywa się Kasia- jej oczka były w najlepszym stanie
Obrazek

a tu sama mamusia- w tle stołuje się bardzo pogryziony kocurek, widać, że po wielu kocich walkach
Obrazek

Kociaki na sjeście w domku Ani, która otoczyła je troskliwą opieką swoją i weterynaryjną :1luvu: mimo, że w domu sama ma 10 swoich kotów
Obrazek

Kociaki wracają od weta- kocurek Gapcio- prawdopodobnie będzie niewidomy, w najlepszym wypadku pozostanie niedowidzący
Obrazek

Dorosłe koty są całkiem dzikie, chociaż mamusia zaczęła już wchodzić za kociakami do domku- stadko które Ania dokarmia liczy około 7 dorosłych kotów. Ania dopiero co kupiła tą działkę, ale starsi działkowicze mówią, że koty giną tam zagryzane podobno przez jenoty 8O A wiadomo jak wygląda na takich terenach ogródków działkowych- kotów pewnie z setka. Oczywiście wszystkim nie pomożemy, ale myślimy, żeby ciachnąć chociaż te trzy kocice z tego stadka które się tam stołuje, bo pewnie już zaciążyły albo zrobią to niebawem...szczególnie, że Ania zadeklarowała, że kotki posterylkowe otoczy opieką u siebie, czyli nie będą musiały zajmować piwniczki. Małe oczywiście pilnie DT...

edit: znalazłam pierwotny wątek maluszków viewtopic.php?f=21&t=130656
Ostatnio edytowano Pt sie 05, 2011 17:12 przez moorland, łącznie edytowano 1 raz

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt sie 05, 2011 11:11 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Jeżeli będzie potrzebny transport i pomoc w łapaniu to ja od 15 sierpnia do końca września jestem wolna :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 05, 2011 15:49 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Bazarek dla naszych kociastych :arrow: viewtopic.php?uid=34774&f=20&t=131360&start=0
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sie 06, 2011 8:27 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Wczoraj na PKP w graciarni 1, na łące 8-10, spały sobie w wysokiej trawie na słońcu jak przyszłam. Widziałam też jak czarna kotka z wystającym języczkiem i jeden z młodych czarnych ocierali się o siebie łebkami :) Sucha karma w paśniku była wyjedzona. Przy poczcie pojawiło się biało-bure i wzięło się do jedzenia jeszcze zanim odeszłam - pierwszy raz mi się to zdarzyło. Przy poczcie jest jeszcze woda w butelkach, wystarczy na jedno napełnienie pojemnika.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob sie 06, 2011 9:52 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

a ja muszę mieć co najmniej 5 postów żeby zagłosować Krakvecie :roll:
Idę podbić bazarki :D

come-here

Od: Pt cze 03, 2011 20:02

Post » Sob sie 06, 2011 9:58 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

zagłosowałam na kociaki dworcowiaki w ankiecie miau, trzymam kciuki :)

Sasanka od wtorku zaszczepiona, powtorka za 2-3 tygodnie :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob sie 06, 2011 18:42 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Zagłosowałam! Może i nie wygramy, ale jest dużo lepiej niż ostatnim razem :wink:
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Nie sie 07, 2011 17:43 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Kilka dzisiejszych zdjęć z piwniczki - pogoda zejściowa, więc koty spokojne i chętnie pozują.

Borys-hipnotyzer

Obrazek

Kola-przystojniak

Obrazek

Kolargol - wersja lekko demoniczna

Obrazek

Pik-Pok wdzięcznie pozuje

Obrazek

Jagódka - wielki badacz świata w rzadkiej chwili bezruchu

Obrazek

Jaśminka zamyślona

Obrazek

Jaśminka i Pik-Pok - wielka przyjaźń

Obrazek
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie sie 07, 2011 18:42 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Dziewczyny - znacie kogoś z Lubonia ?
Czy mi się wydaje, czy mieszka tam Avian ?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Nie sie 07, 2011 19:39 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Etka pisze:zagłosowałam na kociaki dworcowiaki w ankiecie miau, trzymam kciuki :)

mój głos także poleciał na kociaczki z dworca. powodzenia...
Obrazek

eski

Od: Sob lip 25, 2009 13:29

Post » Nie sie 07, 2011 19:48 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

Molli pisze:Dziewczyny - znacie kogoś z Lubonia ?

A co sie stało? Pytam z ciekawości, bo wczoraj bylam tam i ratowalam kociaka z właśnie z Lubonia

moorland

Post » Nie sie 07, 2011 19:54 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

moorland pisze:
Molli pisze:Dziewczyny - znacie kogoś z Lubonia ?

A co sie stało? Pytam z ciekawości, bo wczoraj bylam tam i ratowalam kociaka z właśnie z Lubonia

To może skopiuję maila jakiego dzisiaj dostałam od znajomej

Byłam wczoraj z Agą w Luboniu, ul. Sikorskiego 13 m 42
    Walnięty facet po 60/70-stce ma koty.
    Ma otwarty balkon i one sobie u niego bywają.
    Podobno jest ich ze 20-30.
    Niektóre dzikie, inne nie.
    Wszystkie CHORE. KOCI KATAR I MAXI ŚWIERZB.
    2 najmniejsze i najbardziej chore zabrałam do siebie.
    Sąsiedzi nie chcą mi pomóc. Muszę znaleźć kogoś z okolic Lubonia, kto będzie je leczył, czyli codziennie karmił (najlpiej gdzieś pod blokiem) i dosypywał antybiotyk!
    Facet jest przeciwny leczeniu, kastracji twierdzi, że to NIEBOSKIE!!!!! Zgroza!
    Potem wyleczone się połapie i wysterylizuje.
    Znasz kogoś, kto mi pomoże w tym???

Molli

Post » Nie sie 07, 2011 20:19 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

O matko 8O
Faktycznie bardzo nieciekawie.
Napisz pw do Avian, może coś poradzi.

moorland

Post » Pon sie 08, 2011 20:41 Re: P-ń Główny i inne - koty /Prosimy o głosy w ankiecie Krakvet

moorland pisze:O matko 8O
Faktycznie bardzo nieciekawie.
Napisz pw do Avian, może coś poradzi.

Dostałam odpowiedź od Avian.
Niestety nie da rady czasowo, bo ma swoje działkowe i okoliczne stado plus domowe, dochodzące i tymczasa. Sporadycznie może pomóc, ale nie regularnie.
A więc szukamy dalej...
Jeden z kociaków, który był na DT u znajomej dziś umarł :cry:

Molli

[poprzednia][następna]