Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 08, 2010 18:01 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
13.12. pon. rano brak wie. MaraS.
14.12. wt. rano brak wie. brak
15.12. śr. rano brak wie. MaraS
16.12. czw. rano brak wie. brak
17.12. piat. rano brak wie. Teresa
18.12. sob. rano Martyna wie.brak
19.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.

Witam, poproszę o środę i piątek rano . W piątek mam urodziny , urządzimy sobie z kotkami imprezkę - będzie mięsko z wątróbką oraz miauczące happy birthday to youuu,maiuuu.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro gru 08, 2010 18:09 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

gosiakot pisze:Witam, poproszę o środę i piątek rano . W piątek mam urodziny , urządzimy sobie z kotkami imprezkę - będzie mięsko z wątróbką oraz miauczące happy birthday to youuu,maiuuu.

gosia to imprezka w piątek w chatce :wink:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro gru 08, 2010 18:13 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

O której? Bo do 19ej jestem w pracy uziemiona, ale potem powinnam być wolna i bezdzietna, choć wciąż wielokotna :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 08, 2010 18:21 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Cześć forumowicze ,poranne wiadomości wiadomości z kociej chatki . Rano kocią chatkę odwiedziła pani Wiesia, która dokarmiła Guido przez 4 lata, a kiedy zachorował- szukała dla niego pomocy. Guido bardzo się ucieszył . Pani przyniosła dla nas kilka rzeczy - co mogła:strzykawki , igły, troszkę jedzenia, preparaty wspomagające - kwas foliowy dla Guido , butelkę kroplówki, odżywkę -rzeczy są pełnowartościowe , z pewnością się przydadzą , a pani Wiesia bardzo chciała się podzielić z kotkami z kociej chatki . Sama ma 4 kotki , wszystkie niestety wymagają indywidualnego leczenia. Guido był znowu na kontroli USG, Pani Doktor jest zadowolona , bo jego nerki są w dużo lepszym stanie stanie niż przed operacją. Może ma jednak szansę na w miarę normalne funkcjonowanie - jestem ostrożna ale dobrej myśli :)

gosiakot

Post » Śro gru 08, 2010 18:26 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:O której? Bo do 19ej jestem w pracy uziemiona, ale potem powinnam być wolna i bezdzietna, choć wciąż wielokotna :wink:

Martyna , Alienor - nie widzę przeciwwskazań :) impreza pod hasłem STARE KOTY DO ROBOTY może się odbyć jeśli zarząd nie ma nic p-ko , sprawa załatwiona :)

gosiakot

Post » Śro gru 08, 2010 19:38 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

gosiakot pisze:
Alienor pisze:O której? Bo do 19ej jestem w pracy uziemiona, ale potem powinnam być wolna i bezdzietna, choć wciąż wielokotna :wink:

Martyna , Alienor - nie widzę przeciwwskazań :) impreza pod hasłem STARE KOTY DO ROBOTY może się odbyć jeśli zarząd nie ma nic p-ko , sprawa załatwiona :)

Zarząd nie nic przeciwko :ryk: róbta co chceta byle koty były nakarmione i było posprzątane :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 08, 2010 19:41 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
13.12. pon. rano brak wie. MaraS.
14.12. wt. rano brak wie. brak
15.12. śr. rano Gosia wie. MaraS
16.12. czw. rano brak wie. brak
17.12. piat. rano Gosia wie. Teresa
18.12. sob. rano Martyna wie.brak
19.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.
Jeszcze niestety brak sześciu dyzurów :cry:

terenia1

Post » Śro gru 08, 2010 20:08 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dziś odebrałam Mikołaja od weta - kociak dalej nie je dostał u weta kroplówkę i inne lekarstwa, do jedzenia proszę mu podawać Ricovery innych lekarstw na razie nie - bo jeździmy z nim codziennie do weta, Mikołaj jest strasznie zarobaczony, został dziś odrobaczony wydalał dziś z siebie żywe robale i jeszcze dostał środki wymiotne żeby te robale z niego wylazły.
Założyłąm dziś kartotekę dla Mikołaja i dla Czarnej- Czarnuli. Maluchy chyba ok rozrabiają jak pijane zające, totalna demolka 8O Albercik pręgusek chyba lepiej - a jaki z niego miziak i mruczek :1luvu:
Natomiast Czarna Czarnulka i Krawatek już nie taki dziczek kichają jak armaty - dziś dałam każdemu z nich po 1/2 tab. Unidoxu, dziewczyny na tablicach dopisałam żeby dawać dalej, Krawatek w ewidencji leczenia pod literką chyba M maluchy.
Co tam słychać na drugiej kociarni bo dziś nie zajrzałam pomimo że miałam być na kociarni 15 min. a byłam chyba 45min. dajcie znać czy się dzieje coś niepokojącego - jak Psotka bo jeśli wszystko będzie ok jutro bedzie szczepiona, jutro też zostanie zaszczepiona dziczka z boksu i przjdzie na drugą kocianię.
Na drugą kociarnię przybędą jutro 2 koty od Ewy i Piotra bo dziś przyjechała córka Ewy Kasia z raczkującym maluchem i kociaki które Ewa jakiś czas temu uratowałą z ulicy będą u nas - są zdrowe i zaszczepione oraz przyjedzie długowłosy kociak który został zabrany przez ciocię Moniki, zabrała dwa kociaki jeden się przystosował natomiast drugi atakuje psa :(
więc na drugiej kociarni będą małe zmiany.

terenia1

Post » Śro gru 08, 2010 20:52 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Uzupełniłam stronkę.
Czarnuli nadałam imie Coffi brak kompletnie weny twórczej.Nie mogłam też znaleźć postu z imieniem dla pręguska którego przyniósł Wiesiu, więc umieściłam go pod imieniem Wiesiu :mrgreen:

Futrzak już dojechał .Jeszcze w schronie zrobiłam mu dwie fotki i już go wrzuciłam na stronkę.Kot jest ok 1 roczny nie znam przyczyn oddania kota do schroniska .W nowym domu poprostu zaatakowała dobermana, a pies nie był mu dłużny i wyszarpał mu futro z tyłka .Na szczęscie tylko tyle.
Narazie futrzak zaklepany na 90% ma dom .Zobaczymy jaki naprawdę ma charakter i czy nadaje się do innych kotów.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro gru 08, 2010 21:16 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Futrzak długowłosy (zwany Koleś) okazał się świetnym, nowym obiektem do ataków dla Rudej... Jego książeczka jest w tej części, co on w szafce.

Czy więc problemem zdrowotnym Mikołaja są tylko te ogromne ilości robaków czy jeszcze coś mu dolega?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 08, 2010 22:12 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

tak Albercik tak mruczy ze az miło :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw gru 09, 2010 9:04 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Szkoda, że Albercik nie może zamieszkać z tymi 3 z dołu - miałby się z kim bawić chociaż, albo możnaby je podzielić po 2 by Albercik zamieszkał z jedną z krówek a tak bidaczek sam siedzi, ale on chyba bardziej chory niż te z dołu :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw gru 09, 2010 12:11 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

On nie mruczy, tylko grucha :wink: I jest absolutnie przesłodki :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 09, 2010 12:48 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

W sobotę około 16 będziemy kończyli urządzanie drugiej kociarni:
przymocowanie karnisza, zamontowanie dużego parapetu pod oknem, zamontowanie jeszcze jakichś leżysk i półek dla kotów, nad umywalką tam gdzie jest teraz lustro przymocuje się jeszcze ze dwie półeczki na podręczne rzeczy. I to chyba by było tyle.
Wczoraj zapłaciłam dwie faktury za czynsz 100zł i za prąd 320,69zł.
I co z pniaczkiem ktoś pisał, że ma może niech go podrzuci do K.CH.

terenia1

Post » Czw gru 09, 2010 12:49 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

mar_tika pisze:Uzupełniłam stronkę.
Nie mogłam też znaleźć postu z imieniem dla pręguska którego przyniósł Wiesiu, więc umieściłam go pod imieniem Wiesiu :mrgreen: .

Marta , jeśli chodzi Ci o milutkiego młodego pręguska w drugim boksie od prawej na górze to jest ALBERCIK. Kotek bardzo sympatyczny, na pewno wkrótce ktoś się w nim zakocha :)

gosiakot

[poprzednia][następna]