Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 15:57 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych-Basia fot s9 :) a reszta?films6

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob paź 31, 2009 9:08 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych-Basia fot s9 :) a reszta?films6

Pamietajmy o Paluchu!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Sob paź 31, 2009 17:20 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych-Basia fot s9 :) a reszta?films6

Wysłał MMS'a przed chwilą do mnie 'domek' Basi:

Obiecałam dzisiaj zdjęcia, ale wysiadł nam net. Kocurra zachowuje się tak jakby mieszkała z nami zawsze

Obrazek
Obrazek

Pamietajmy o kotach na Paluchu. W ciągu tygodnia udalo nam się dwa uratowac.

Mariusz
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Sob paź 31, 2009 17:38 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych-Basia fot s9 :) a reszta?films6

Wieści od Basi super:)
a ja mam znowu problem.... w schronisku w boksie do adopcji jest mała kotka - biała w szare łatki. Jest najmnijesza - tydzien temu jej nie bylo - i teraz na niej wyzywają się koty:((( tak ją tłuką ze cały czas siedzi w kącie albo pod legowiskiem - bo tam duzy kot nie wejdzie. Bardzo potrzebuje domku - jest bardzo delikatna.
Elegant z bialym pyszczkiem jest do adopcji - to jest ten typ kota, ktorego wyrzucisz drzwiami a on powróci oknem:)))
siedzial mi na ramieniu i gryzł rękawiczkę :)))))))))
Podobno są tez w schronisku 2 norweskie - byly 3, ale jedna zostala wyadoptowana 8O , a teraz z tych 2 jedna jest zdrowa i do wzięcia.... podobno, bo oczywiście niegdzie jej nie widziałam, a juz na pewno nie w boksach z kotami do adopcji. ciekawe... :roll:
Nie widziałam zadnego z chorych kotow, bylo zimno i schowaly sie do baraku,a dyrektorka zabronila robic tam zdjęć :?
trójłapek dalej do wzięcia, jest tez buraska - taka trochę z rudościami - swiezutko po sterylce, bardzo spokojna, caly czas siedziala w budce, no ale niestety jest dorosla więc pewnie dlugo posiedzi... :( Więcej niebawem... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob paź 31, 2009 18:21 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

Biedne kotki !!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lis 01, 2009 5:01 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych-Basia fot s9 :) a reszta?films6

kaszania pisze:Mili Państwo,
już nie mam kota :( Baśka już oficjalnie jet kotem mojej córki :( :( :( Dziewczyny od pierwszej chwili przypadły sobie do serca. Baśka w kontenerku grzecznie wyglądała na świat, a potem w samochodzie, sama otworzyła sobie drzwiczki :lol: wlazła na kolana corci i całą drogę mruczała. Na miejscu przepatrzyła z grubsza mieszkanie, zameldowała się w łóżku córki i teraz sobie obie grzecznie tam siedzą. Syn stoi u drzwi i błaga młodą żeby pozwoliła mu na chwilę wejść. Kocia jest fantastyczna. Niczego się nie boi, wskakuje na kolana ssie koszulki i mruczy jak traktor. Na razie jej nie kąpiemy. Niech sobie kilka dni radośnie pośmierdzi zanim dojdzie do siebie.
Zdjęcia i cała reszta będą w weekend, a teraz idę, może mi się uda zbliżyć do Baśki chociaż na metr.
Dziękuję wszystkim, dzięki którym kicia trafiła do nas i jeszcze raz bardzo, bardzo wielkie dzięki dla Mariusza i jego żony za pomoc w wyciągnięci małej ze schroniska.

:placz: jak poczytałam.Zajrzałam, bo mój wet mówił co za cholera z tym Paluchem...Jezu ,Never, dobrze ,ze tam wchodzisz...Kotów jak mówicie nie trzeba usypiac-same padaja...
czy ewentualnie jest mozliwosc zrobienia testów białaczkowych?przed wydaniem?To tak na poczatek-zaznaczam watek...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lis 01, 2009 9:56 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

FIVowe też by sie przydały... Możliwość zawsze jest, pytanie, ile by to kosztowało?
Fundusze można zbierać poprzez bazarki...

Moja prywatna lista schronisk, których kierownictwo powinno się co najmniej wykastrować stale sie powiększa :evil: Przecież to powinni być ludzie z powołaniem... :-(
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Nie lis 01, 2009 11:17 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

atrophy pisze:FIVowe też by sie przydały... Możliwość zawsze jest, pytanie, ile by to kosztowało?
Fundusze można zbierać poprzez bazarki...

Moja prywatna lista schronisk, których kierownictwo powinno się co najmniej wykastrować stale sie powiększa :evil: Przecież to powinni być ludzie z powołaniem... :-(

2 tygodnie temu dziewczyny we wROCŁAWIU "UKRADŁY"KOTA aNTONIA...MIAŁ BYC USPIONY, BO NIC Z NIEGO NIE BYŁO.oKAZAŁO SIE,ZE KOT BYŁ ZAGŁODZONY I PRZEZIEBIONY, ALE NIE BYŁ Z SAMEGO MIASTA, WIEC NA STAN SCHRONU GO NIE WPISALI...2 RAZY CHCIELI GO USPIC.jAK KTOS DONIÓSŁ Z DZIWCZCZYNY SZUKAJA MU DOMU NA PILNE POSTANOWILI GO "CYKNAC "RANIUTKO...NIESTETY DIEKI FAJNEJ PRACOWNICY SCHRONU KOT ZOSTAŁ URATOWNY...oD RAZU TRAFIŁ DO LECZNICY, POTEM DO NAS...jEST PIEKNY, ZDROWY , BYŁ GŁODZONY.tESTY WYSZŁY DOBRZE, NIE JEST ZAKAZONY...Iludzie mówia,ze schroniska to dobre miejsca...szlag mnie trafia..
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lis 01, 2009 13:23 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

Wczoraj została zabrana syjamka.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie lis 01, 2009 13:33 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

super cieszę się,że syjamka zabrana!!!
oby reszcie się udało.Dziekuje ,ze jestescie.....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lis 02, 2009 0:53 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

aamms pisze:Wczoraj została zabrana syjamka.. :D

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 02, 2009 8:57 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

Na kwarantannie jest 'RUS'.. :crying:

ID: 0593/09
Gatunek: KOT [ RUSSIAN BL ] [ samica ]
Masc: stalowoszary
Waga: 6,000
Obrazek

i sporo maluchów.. :placz:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon lis 02, 2009 9:53 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

:D
Serniczek

Post » Pon lis 02, 2009 10:48 Re: Paluch:5 zdrowych/95 chorych - bardzo potrzebne domki....

Serniczek pisze:

:D

wiem, ze została zabrana :D

co do testów - mozna robić jeśli jest podejrzenie choroby. Być moze dałoby radę poprosic rozsądnego weta - nie wiem, mogę zapytać.

na cito domku potrzebuje malutka kotka, która teraz robi za 'kozła ofiarnego'. Cały czas siedzi pod legowiskiem, bała się jeść kiedy ją widziałam :(
Tam jest czarny dorosły kot/ka który ją atakuje :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]