Domy stałe potrzebne / Kraków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 10:00 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

hej ja jestem z wadowic .....tylko czy to nie bedzie problem ze przygarne tyle kotow? toz to zbieractwo........... a one nie mialy zadnych testow robionych, czyli musialy by byc osobno?
gerardbutler

Post » Śro cze 15, 2011 10:16 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Ja myślę, że sama musisz rozważyć, czy to będzie dla Ciebie problem i czy dasz radę pomóc finansowo i czasowo takiej ilości kotów i czy bierzesz je na zawsze, tymczasowo, czy na przetrzymanie po sterylkach... Biorąc pod uwagę że kot będzie żył przynajmniej kilka(naście) lat, a wsparcie finansowe kiedyś się skończy.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro cze 15, 2011 10:21 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

jak napisałam na pw, może choć przetrzymanie po zabiegu, potem koty może mogą wrócić tam, gdzie żyły choć na okres do po wakacji, jak trochę ruszą adopcje i inne. a może uda się im znaleźć dom u sąsiadów, zawsze to łatwiej zwierzaka po sterylce wydać....
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro cze 15, 2011 10:22 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

one nic nie mialy robione zadnych testow na fiv felv?
andua dalo by sie jakis bazarek dla nich zrobic zeby choc na te testy uzbierac? nie chce potem zeby moje futra sie zarazily!!
a ta pomoc to na jak dlugo musiala by byc? u mnie koty byly by nie wychodzace, balabym sie je puscic ze im sie cos stanie!
musialy by byc w jednym pokoju do momentu aklimatyzacji a co dalej?

edit: nie widzialam postu lutry,czyli co koty osobno by musialy siedziec?
andua czy te koty moga wrocic tam skad przyszly po sterylkach----jest ktos kto moze by dwa choc przygarnal?
gerardbutler

Post » Śro cze 15, 2011 10:25 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Przetrzymanie po zabiegu to jest kwestia kilku dni, u kotek trochę dłużej, może możesz je odizolować wszystkie w jednym pomieszczeniu?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro cze 15, 2011 10:29 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

tak moge mam osobny pokoj
gerardbutler

Post » Śro cze 15, 2011 10:35 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

no to może od tego trzeba zacząć.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 10:39 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

ok to miej wiecej ugadane ale potrzeba mi na te 10 dni karme i zwirek dla nich
gerardbutler

Post » Śro cze 15, 2011 10:43 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

niech się założycielka wątku wypowie, czy jest w stanie to zapewnić, ja mogę zabiegi umówić, na jutro już raczej nie dam rady, na wtorek jak najbardziej tak.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 15, 2011 10:46 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

rozmawialam z markopoloo moze zalatwi dla 3 kotow domek tymczasowy wieczorem ma dac znac ,jezeli sie uda to bym wtedy wziela tylko dwa. :ok: :ok: :ok:
musi sie udac kotow nie zostawimy bez pomocy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
wtedy te 3 mlodsze poszly by gdzie indziej a ja te dwa starsze bym wziela kciuki trzymajcie!!!!!!!!!
gerardbutler

Post » Śro cze 15, 2011 23:50 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Niestety, nie miałam dostępu do netu aż do teraz.

Chaos w wątku.

Sytuacja wygląda tak, że koty mogę stąd zgarnąć, ale odwieźć w to miejsce z powrotem, to już nie. Zresztą, tu i tak by umarły z głodu, jak nie latem, to najpóźniej zimą.
Wyprowadzam się z tego miejsca bezpowrotnie. Sąsiedztwo morduje zwierzęta.
Kotom nie mogę dać schronienia, ponieważ aktualnie to ja sama jestem bezdomna wraz z kotem :/
Inaczej bym je wzięła ze sobą.
Piątkę mogę dowieźć, ale w końcu gdzie... i kto je potem zawiezie na sterylizacje...
W przyszłym tyg. nie wiem gdzie będę i czy będę w stanie jeszcze coś zdziałać.
Testów nie miały zadnych, nic z tych rzeczy, jedynie odrobaczane i leczone z kk. Na bazarki nie ma czasu, ale przede wszytskim nie mam możliwości się nimi zająć teraz, ponieważ mam rozpierduchę w życiu, jak chyba nigdy dotad. Moja jedna część rzeczy jest na jednym koncu Polski, druga na drugim, a trzecia jedzie gdzieś ze mną.

Dobra, jutro może głowa będzie lepiej pracować.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Czw cze 16, 2011 16:37 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Jest jeszcze jeden (srebrny pręgowany, nieprzyzwoicie miziasty i zabawowy) problem.
Cztery dni temu pojawił się kocurek, zachwyciłam się nim jak i tym, że wreszcie pojawiły się oznaki w tej wiosce jakiego dbania o zwierzaki. Niechudy, super myślę.. a że niekastrowany, cóż, aż tak wiele nie można oczekiwać od miejscowych... Niestety, ale dziś swtierdzam, że kotek musi być chyba wywieziony, podrzucony :/ Odkąd się pojawił, tak już tutaj został. Myślałam, że ma swój dom, jest komu go tulać, karmić, etc, ale coraz bardziej mi się wydaje, że raczej MIAŁ dom. Niczego się nie boi, do wszytskich chce się tulać i bawić, zarówno ludzi jak i kotów, do domu włazi bez żadnych oporów, jakby zawsze tutaj mieszkał. Te wszytskie oznaki wskazują na to, że kot przebywał do teraz w domu, miał pełną miskę i pieszczoty. Nie wiem co o tym myśleć. Ja muszę stąd już bezpowrotnie odejsć. Przeraża wizja, że kotek może zostać bez niczego. Z drugiej strony zgarnąć komuś kota... :/

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Czw cze 16, 2011 17:15 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

nie wiem popytaj miejscowych moze to ich kot
gerardbutler

Post » Sob cze 18, 2011 12:22 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Dwie koteczki już bezpieczne w chwili obecnej w domku tymczasowym
Odwiedziły weta odpchlone ,odrobaczone założono książeczki zdrowia
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
A tu u weta
Obrazek Obrazek
Podczas przeglądu były bardzo grzeczne bez problemu dały sobie obciąć paznokcie ,
ważą 2 kg. Ogólny stan zdrowia bez zastrzeżeń
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob cze 18, 2011 16:29 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

zabiegi są umówione na wtorek na 10 u dra lisa 3 zwierzaki, na 15.30 w agamie 2. jak to podzielicie, to już Wasza sprawa. Cieszę się, że koty zostaną wysterylizowane. X
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]