Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 13, 2011 18:25 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

MalgWroclaw pisze:U nas lubią wazelinujące się koty :wink:
Bardzo lubią. Fasolka

To może wam podesłać ta nową :twisted: .
Duża jest nią zachwycona :roll:
Mała jest straszną wazeliniarą, najchętniej siedziała by u Dużej na kolanach, wczepia się łapkmi aby jej nie zdjąć, głośno mruczy i daje całusy, lizus :evil:
Duża mówi, że mała to kwintesencja miłości i nie może zrozumieć jak można była taką kicię podrzucić do psów do schroniska :(

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie mar 13, 2011 21:00 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

iwcia pisze:
bagheera pisze:Halo Ptachu, pamiętasz mnie? :surprise: Twoja Duża nazywała mnie Frida, ale w moim nowym domu mówią na mnie Principessa (albo gruba... zupełnie nie wiem czemu). Właśnie jestem po kolacji, o którą oczywiście musiałam się upominać... Ale przynajmniej teraz udało mi się zająć strategiczną pozycję w ciepłym miejscu. Miau!

:catmilk:

Witaj maleńka :D ,
takich kobiet jak ty się nie zapomina.
Bardzo się cieszę, że zawitałaś u nas :D

Ptachu pamiętający

Ojooo ogromnie się cieszę bo chyba jednak jak nie chodzi o miskę to jestem trochę nieśmiała :1luvu:
Martwiliśmy się tutaj o rękę twojego Dużego bo mój Duży też się pociął takim supernowoczesnym nożem, a potem musiał konspiracyjnie zdejmować cztery szwy u tych samych sympatycznych panów z pogotowia, którzy go szyli, bo nikt nie chciał tego zrobić bez skierowania od lekarza pierwszego kontaktu :twisted: przynajmniej jak mu założyli opatrunek to ze środkowym palcem na sztorc i mógł w ten sposób całkiem legalnie wyrazić swój stosunek do całej sprawy
Miau!

Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie mar 13, 2011 21:15 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

Ptachu,

znow masz kota :D
Ja dopiero co sie pozbylem takiego pisklaka.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie mar 13, 2011 22:38 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

iwcia pisze:
MalgWroclaw pisze:U nas lubią wazelinujące się koty :wink:
Bardzo lubią. Fasolka

To może wam podesłać ta nową :twisted: .
Duża jest nią zachwycona :roll:
Mała jest straszną wazeliniarą, najchętniej siedziała by u Dużej na kolanach, wczepia się łapkmi aby jej nie zdjąć, głośno mruczy i daje całusy, lizus :evil:
Duża mówi, że mała to kwintesencja miłości i nie może zrozumieć jak można była taką kicię podrzucić do psów do schroniska :(
Ptachu

Bardzo dziękujemy, ale nie. Mi osobiście wystarczy ganianie przez Franię. No i duża się czai na bezdomne koty. Znowu. Chwili spokoju nie ma. Trzymaj za nas łapki, Ptachu - za kotki i dużą.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon mar 14, 2011 9:11 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

iwcia pisze:Jestem, jestem, Duża ciągle gdzieś biega i nie mam, kiedy pisać.
Wczoraj mieliśmy bardzo miłego gościa, wymiział nas i wygłaskał ten gość, dostaliśmy mokre jedzonko, każdy z nas dostał swoją puszkę, a piesy dostały multiwitaminy.
Kolacja była pyszna razem z Miśkiem szybko zjedliśmy swoje puszeczki i sprawdziliśmy, jakie smaki maja inni :twisted:
Misiek jak zawsze się wazelinował, ale wczoraj przeszedł samego siebie, lizus jeden :evil: .

Przyjechała do nas z daleka ta kicia,
ObrazekObrazek

Duża nie powinna jej brać, bo na działkach czekają koty na wolny tymczas u nas ale gdy zobaczyła jej zdjęcie nie mogła o niej zapomnieć, a dlaczego zobaczcie sami:
ObrazekObrazek
Na drugim zdjęciu jest nasz Kotek o bardzo małym rozumku - Kratunia.

Ptachu

Kratunia to niemal klonik Pigułki [*]

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 14, 2011 9:47 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

MaryLux pisze:
iwcia pisze:Jestem, jestem, Duża ciągle gdzieś biega i nie mam, kiedy pisać.
Wczoraj mieliśmy bardzo miłego gościa, wymiział nas i wygłaskał ten gość, dostaliśmy mokre jedzonko, każdy z nas dostał swoją puszkę, a piesy dostały multiwitaminy.
Kolacja była pyszna razem z Miśkiem szybko zjedliśmy swoje puszeczki i sprawdziliśmy, jakie smaki maja inni :twisted:
Misiek jak zawsze się wazelinował, ale wczoraj przeszedł samego siebie, lizus jeden :evil: .

Przyjechała do nas z daleka ta kicia,
ObrazekObrazek

Duża nie powinna jej brać, bo na działkach czekają koty na wolny tymczas u nas ale gdy zobaczyła jej zdjęcie nie mogła o niej zapomnieć, a dlaczego zobaczcie sami:
ObrazekObrazek
Na drugim zdjęciu jest nasz Kotek o bardzo małym rozumku - Kratunia.

Ptachu

Kratunia to niemal klonik Pigułki [*]

Nasz Duża ma słabość do krówkowatych i pingwinowatych kotów, bo jej ukochany Georguś['] był krówką, ale jedyną w swoim rodzaju, on był biało-dymna krówką.
Była u nas już kiedyś podobna do Kratuni dziewczyna, Duża mówiła na nią Malwinka cud dziewczynka.
ObrazekObrazek

Mamy teraz jeszcze jedną kówkę do adopcji Księżna Fionę, która sama znalazła Duża przed pracą.
Duża mówi, ze prześladują ją pingwiny i krowy :twisted:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon mar 14, 2011 9:48 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

A moja mówi, że zawsze chciała mieć rudaska, a czarnuchy się jej uczepiły.

MaryLux

Post » Pon mar 14, 2011 9:50 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

bagheera pisze:
iwcia pisze:
bagheera pisze:Halo Ptachu, pamiętasz mnie? :surprise: Twoja Duża nazywała mnie Frida, ale w moim nowym domu mówią na mnie Principessa (albo gruba... zupełnie nie wiem czemu). Właśnie jestem po kolacji, o którą oczywiście musiałam się upominać... Ale przynajmniej teraz udało mi się zająć strategiczną pozycję w ciepłym miejscu. Miau!

Witaj maleńka :D ,
takich kobiet jak ty się nie zapomina.
Bardzo się cieszę, że zawitałaś u nas :D

Ptachu pamiętający

Ojooo ogromnie się cieszę bo chyba jednak jak nie chodzi o miskę to jestem trochę nieśmiała :1luvu:
Martwiliśmy się tutaj o rękę twojego Dużego bo mój Duży też się pociął takim supernowoczesnym nożem, a potem musiał konspiracyjnie zdejmować cztery szwy u tych samych sympatycznych panów z pogotowia, którzy go szyli, bo nikt nie chciał tego zrobić bez skierowania od lekarza pierwszego kontaktu :twisted: przynajmniej jak mu założyli opatrunek to ze środkowym palcem na sztorc i mógł w ten sposób całkiem legalnie wyrazić swój stosunek do całej sprawy
Miau!

Principessa, miska z jedzonkiem jest bardzo ważna, wiem coś o tym ja tez zawsze do niej przybiegam, nawet jak wcześniej byłem gdzieś schowany.
Duży niestety nie może tak bezkarnie pokazać co myśli o całej tej sprawie, on ma zabandażowane dwa ostatnie palce.

Ptachu

iwcia

Post » Pon mar 14, 2011 9:54 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

MaryLux pisze:A moja mówi, że zawsze chciała mieć rudaska, a czarnuchy się jej uczepiły.

Duża nie lubi rudych kotów, pewnie tak na przekór wszystkim ciągle pytającym o rude :twisted:
Czarne koty towarzyszyły Dużej od dzieciństwa, Duzi Dużej zawsze mieli czarne koty, teraz też mieszka z nimi Mruczuś cały czarny :D

Ptachu

iwcia

Post » Pon mar 14, 2011 10:28 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

A moja nigdy nie miała rudasa.

MaryLux

Post » Pon mar 14, 2011 10:30 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

MaryLux pisze:A moja nigdy nie miała rudasa.

Da sie zalatwic :twisted:

M.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 14, 2011 10:32 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

Dorota pisze:
MaryLux pisze:A moja nigdy nie miała rudasa.

Da sie zalatwic :twisted:

M.

Podaj tylko adres a zrobimy niespodziankę Dużej i spełnimy jej marzenia :mrgreen:

Ptachu

iwcia

Post » Pon mar 14, 2011 10:36 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

Nie jestem pewna, czy Ince się to spodoba
Duża

MaryLux

Post » Pon mar 14, 2011 10:37 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

Dorota pisze:Ptachu,

znow masz kota :D
Ja dopiero co sie pozbylem takiego pisklaka.

Mru

Mru,

Wiesz, według naszej Dużej nie może się marnować pusta miejscówka, gdy tyle kotów jest potrzebujących.
Na działkach czekają jeszcze przynajmniej trzy kotki na zabranie, Duża mówi, ze wszystkie te dziewczyny są bardzo ładne, jest trikolotrka i dwie bure szylkercie, wieczorem wkleimy zdjęcia.

Ptachu

iwcia

Post » Pon mar 14, 2011 10:39 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

MaryLux pisze:Nie jestem pewna, czy Ince się to spodoba
Duża

Inuś zrozumie, wszak zadowolona Duża to podstawa, wtedy jest pewność, że miseczka będzie zawsze pełna.

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]