Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Modjeska pisze:Agn pisze:Nani odchodzi...
Teraz patrzy na mnie - wcześniej unikała kontaktu wzrokowego. Teraz mogę ją głaskać i podać coś przeciwbólowego. Teraz jest za późno...
Nie myśl w ten sposób. Dla Nani jest to czas jak najbardziej właściwy by okazać Ci wdzięczność za to, że robiłaś i robisz to na co Ci pozwoliła. Nie masz gwarancji, że leczenia "na siłę" dało by rezultat a z pewnością wiązało by się z ogromnym stresem kici. Nani odchodzi w poczuciu bezpieczeństwa i z pewnością nie jest nieszczęśliwa a Ty jesteświelka, że potrafisz uszanować jej decyzje. Chylę czoła.
Szerokiej drogi Nani i nie zapomnij o najwspanialszej Dużej na świecie
casica pisze:Szczerze mówiąc bardzo trudno mi pojąć na co czekasz z wizytą u weta?
casica pisze:Szczerze mówiąc bardzo trudno mi pojąć na co czekasz z wizytą u weta?
Agn pisze:casica pisze:Szczerze mówiąc bardzo trudno mi pojąć na co czekasz z wizytą u weta?
Wiele moich motywów i decyzji jest dla Ciebie niezrozumiałych. Zabiegu Hopi też nie byłaś w stanie zaakceptować i pewnie nadal nie jesteś.
CC - to nie tak. Moja odpowiedź casicy to ironia granicząca z cynizmem. W życiu bym nie pozwoliła na to by kot cierpiał tylko dlatego, że ja chcę go głaskać. Mam nadzieję, że ci, którzy mnie znają nie mają co do tego wątpliwości. I akurat mi nie trzeba tłumaczyć dobrodziejstwa eutanazji.
Nani nie cierpi.
Agn pisze:ToTen...
nie wstaje. Leży w łazience na podłodze, na ręczniku, który zrzuciły jakieś rozbrykane burasy. Zostawiłam mu ten ręcznik, niech sobie leży, jak i gdzie chce. Nie chce jeść - Conva, którego uwielbia, wypluł. I najgorszy objaw - pomarańczowe siku zrobione bezwiednie pod siebie.
Agn pisze:Jest dramat.
Sekcja ToTego potwierdziła moje najgorsze obawy i przypuszczenia.
Płuca w obrazie sekcyjnym były zielone, martwicze, zalane płynem. To nie był FIP. To było bakteryjne zapalenie płuc, w połączeniu z sepsą
Agn pisze:Dramatem jest to, że być może tę samą bakterię mają i inne koty, które w tej chwili mają jedynie lekkie objawy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, elmas i 116 gości