SchronWro - koniec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 15, 2009 8:15 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Nic, jak zawsze.....
Czy ktoś wie kiedy dokładnie Pusia trafiła do schronu, chciałabym poznać dokładną datę, czy ktoś to może sprawdzić?

Pusia wczoraj była u doktora, został jej założony sztywny opatrunek, kawałek jest gipskow - na stópkę która się wykręca.
Przez 3 dni mam jej robić zastrzyki z antybiotyku. Jeśli nic się nie będzie działo to do kontroli dopiero w poniedziałek na zdjęcie szwów.
Biedna kicia musi przez 2-3 tygodnie mieć ograniczony ruch do minimum co oznacza siedzenie w transporterku a ona chętnie by już sobie opchodziła.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 15, 2009 8:50 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Agness78 pisze:
honda11 pisze:
mawin pisze:Szukamy DT/DS.
Chyba teraz DT dla koteczki z łapką i kocim katarem pilnie poszukiwany!!!.
Kto może ją wziąć?

Kruszyna pisze: Dzisiejsze zdjęcia ze schronu - BARAK

Obrazek
Ta koteczka (1 rok) jest w najgorszym stanie ze wszystkich kotów.
Zagilona, zasmarkana, nic nie je, ma złamaną łapę. Ponoć dostaje jakieś leki.

Co z tą kicią? Czy wiadomo coś więcej? Kiedy zamierzają zrobić coś wreszcie ze złamaną łapką? :evil:

No tez sie martwie-kazdy dzień zwłoki to niestety wyrok....
Macie moze linka do Klubu Slepaczków?-Mam krople po Kiziaku prawie pełne do oddania(sa drogie, wiec szkoda wyrzucic ,a komus sie moga przydac)-"Cosopt","Tobrexan"-wysle jesli ktos takich potrzebuje...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 15, 2009 8:54 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

mawin pisze:Nic, jak zawsze.....
Czy ktoś wie kiedy dokładnie Pusia trafiła do schronu, chciałabym poznać dokładną datę, czy ktoś to może sprawdzić?

Pusia wczoraj była u doktora, został jej założony sztywny opatrunek, kawałek jest gipskow - na stópkę która się wykręca.
Przez 3 dni mam jej robić zastrzyki z antybiotyku. Jeśli nic się nie będzie działo to do kontroli dopiero w poniedziałek na zdjęcie szwów.
Biedna kicia musi przez 2-3 tygodnie mieć ograniczony ruch do minimum co oznacza siedzenie w transporterku a ona chętnie by już sobie opchodziła.

To masz biedulkę -nie wiem,czy to dobrze tak siedziec...zeby zaniku mięśnia nie dostała...no,wet wie lepiej...smutno patrzec jak sie meczy ,trzymaj się i pomiziaj Pusie :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 15, 2009 9:07 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

jak ona musi cierpieć ...!!!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto wrz 15, 2009 9:18 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

honda11 pisze:jak ona musi cierpieć ...!!!

ciepri napewno.... najsmutniejsze jest to że wcale nie musi! a przynajmniej mogłaby mniej cierpieć...
Jak z łapką dalej nic robić nie będą to z pewnością będzie cierpieć jeszcze bardziej....!!!!
A co będzie z łapką....?! żeby nie okazało się że będzie za późno....

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 15, 2009 13:43 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Zdaje sie że to jest zdjęcie tej samej kici z przed tygodnia... 8O 8O 8O
Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.... :oops:

Wnioski nasuwają się same!!! :evil:
Leczenie jak widać efektów żadnych nie przynosi, łapka nadal nie ruszona....
Obawiam się że jeśli nikt nie zabierze jej do DT, to za tydzień kicia bedzie już niestety tylko wspomnieniem :cry:
BŁAGAMY o DT dla koteczki, jak widać w schronisku nie ma chyba żadej szansy na wyzdrowienie!!!!!! :cry:

Mruczeńka1981 pisze:Najbardziej potrzebujące kotki-pilnie poszukuję DT...
Obrazek Roczna koteczka z urazem przedniej, lewej łapki

BOZENAZWISNIEWA pisze:Obrazek
Ta koteczka (1 rok) jest w najgorszym stanie ze wszystkich kotów.
Zagilona, zasmarkana, nic nie je, ma złamaną łapę. Ponoć dostaje jakieś leki.

Agness78

Post » Wto wrz 15, 2009 14:05 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

MASZ RACJĘ AGNES TO TA SAMA KOTKA :(

Czy ktoś może jej pomóc? Czy to kwesta finansów na operację czy finansów i poszukania DT ?

honda11

Post » Wto wrz 15, 2009 14:08 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

honda11 pisze:MASZ RACJĘ AGNES TO TA SAMA KOTKA :(

Czy ktoś może jej pomóc? Czy to kwesta finansów na operację czy finansów i poszukania DT ?

Obawiam się, że głównie DT. Finanse zawsze jakoś dają się zorganizować, prędzej czy później....
Uważam że teraz w jej stanie to chyba już raczej walka o życie, nie tylko o operację łapki :cry:
Kicia wygląda fatalnie i jeśli nie je, tak jak pisały dziewczyny to chyba wiemy co z nią się stanie :cry:

Agness78

Post » Wto wrz 15, 2009 14:16 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Agness78 pisze:
honda11 pisze:MASZ RACJĘ AGNES TO TA SAMA KOTKA :(

Obawiam się, że głównie DT. Finanse zawsze jakoś dają się zorganizować, prędzej czy później....
Uważam że teraz w jej stanie to chyba już raczej walka o życie, nie tylko o operację łapki :cry:
Kicia wygląda fatalnie i jeśli nie je, tak jak pisały dziewczyny to chyba wiemy co z nią się stanie :cry:

Po operacji mogłabym ja na jakis czas wziac i podleczyc,bo ja tu naprawde nie mam chirurga,zeby łapke złozył...ciekawe tylko ,czy z takim katarem wogóle ja uspia na czas operacji....Jakby maluszki ktos ode mnie zabrał 4 zdrowe-moge ja wziac...bo przeciez ryzyko zarazenia jest ,a tak niedawno dopiero wyzdrowiały...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 15, 2009 16:40 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Kota jest w b. złym stanie.Najważniejszy jest teraz DT,aby doszła do siebie i wyzdrowiała z kataru. Operację możemy zrobić w każdym momencie.Pilnie DT poszukiwany :!: :!: :!:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto wrz 15, 2009 18:55 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

DT dla koteczki jest bardzo potrzebny!!!! Kto może pomóc? :cry:

Agness78

Post » Wto wrz 15, 2009 21:22 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:!: :!: :!:

honda11

Post » Wto wrz 15, 2009 21:24 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Przypałętałam się z topiku połamańców... o matko ale bidy...

Dziewczyny macie może kontakt z Kocim Życiem? (o ile same stamtąd nie jesteście). Może dziewczyny stamtąd znalazły by chociaż tymczasowy DT dla tej zasmarkanej połamanej? Ech... gdybym miała własne mieszkanie to bym się nawet nie zastanawiała, a tak :( Właścicielka ledwo się zgodziła na jedno footro. Buuuuu... :placz:
Trzeba jej coś znaleźć przecież :( Tu jest strona fundacji: http://www.kociezycie.pl
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 15, 2009 21:26 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Mogę wrzucić zdjęcie zasmarkanej na nk i zebrać o tymczas? Czy macie jakieś szczególne wymagania czy w takim wypadku bierzemy co jest?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 15, 2009 21:45 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Z tego, co wiem, Fundacja Kocie Życie nie angażuje się w pomoc kotom ze schroniska. For Animals chyba tez nie. Więcej organizacji we Wrocławiu nie ma. Dlatego wrzucaj fotki kici gdzie chcesz, byle jej pomóc. DT musi mieć przede wszystkim czas dla takiego kota (trzeba czasem nawet trzy razy dziennie byc u weta, robic w domu zastrzyki i kroplówki, podawać leki, czyścić uszy lub zmieniać opatrunki). Kot musi mieć zaciszne, ciepłe miejsce, gdzie mógłby w spokoju dochodzić do siebie. I nie ma się co oszukiwać, nie jesteśmy w stanie w 100% sfinansować jego pobytu w DT. Zwłaszcza w tej chwili, kiedy mamy sezon kociąt za sobą i tyle połamańców na głowie. Na razie leczymy rany po sezonie maluchów i przygotowujemy się do akcji adopcyjnej doroślaków.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

[poprzednia][następna]