!!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 21:52 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Nie nie, kołnierz zdjęty, ta fotka była zrobiona zaraz po przybyciu Dupencji. Potem robiłam zdjęcia inne po prostu - w sensie nie Dupencji i Teżet je zrzucił na kompa, a te robione teraz są jeszcze w aparacie.
Kicia po narkozie wyrzygała śniadanie, ale obiad zjadła normalnie.
Coś mi ona mało siusia jakby. Ale może mi się zdaje.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon paź 11, 2010 22:06 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Zapraszam na pupowy bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=118437

Co tam u Was Megana?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon paź 11, 2010 22:16 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Bez zmian. Nabyłam pieluchy, ale Dupencja protestuje przeciwko założeniu wszystkimi czterema łapami, a ja mam tylko dwie. Teżet do grudnia zarobiony, do domu wpada głównie zmienić koszulę, coś zjeść i się przespać, więc nie mam skąd wziąć trzeciej i czwartej łapy.
Weselej koci było w schronie, przynajmniej towarzystwo miała. Przyniosłam jej Protazego, ale Pan Prot siedział przy drzwiach i rozmyślał nad problemem istnienia wszechświata, a przynajmniej tak wyglądał, a Dupencja siedziała na swoim miejscu na kanapie i przyglądała mu się z niesmakiem. Gabunia była u Dupencji kilka razy, ale ona towarzyska nie jest i teraz odmawia wizyt.
Może jak się kupy w końcu ustabilizują na twardo, a pupa przestanie boleć to coś się polepszy...

Megana

Post » Śro paź 13, 2010 21:18 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Heh, już nam się wydawało, że trzecia i czwarta łapa Teżeta to będzie za mało. W końcu, mimo fukania, prychania i rzucania oburzonych spojrzeń, a na koniec rzucania się na podłogę... udało się zamontować pieluchę na Dupencji. Kocia została zniesiona na dół...
Obrazek

Gdzie od razu zetknęła się resztą rozleniwionego towarzystwa. Zwłaszcza efektownie zapozowały kocie panny, wszystkie trzy. Ten błysk sześciu uważnych oczek...
Tylko Gabunia niespecjalnie przejęta, w końcu już Dupencję zna.
Obrazek

Generalnie nie był to sukces towarzyski. Osobiście podejrzewam, że pieluchy na pięciokilogramowe niemowlę są zwyczajnie na Dupencję za ciasne i nie ma komfortu chodzenia. Kicia jest sporym kotem, choć nie przypuszczam, że waży więcej niż 5 kg. Kupię pieluchy w kolejnym rozmiarze i zobaczymy.
Obrazek

Megana

Post » Śro paź 13, 2010 22:07 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Never pisze:alez ona piekna jest!

to prawda :1luvu:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro paź 13, 2010 22:26 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

A jaka czysta, puchata i grubiutka!!! :D :love:

Megana chylę czoła :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro paź 13, 2010 22:46 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

No spasła się odrobinę, ale zaczynamy się odchudzać. Jak jednego dnia doliczyłam się 13 kupek, to stwierdziłam, że dosyć tego obżarstwa.
I wcale nie jest czysta... To panna Brudasińska, nie lubi się myć.

Megana

Post » Czw paź 14, 2010 9:01 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:Jak jednego dnia doliczyłam się 13 kupek, to stwierdziłam, że dosyć tego obżarstwa.

8O

bekos

Post » Pon paź 18, 2010 20:48 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

No tak mi się zdawało, że z tym siusianiem Dupencji coś jest nie halo. Mała siusia bardzo mało, zdecydowanie za mało. Ale apetyt wciąż jej dopisuje, wodę pije w normie, humor ma, więc nie pędziłam do weta na cito, ale dziś stwierdziłam, że czegoś trzeba się dowiedzieć. Pobraliśmy Koci krew, dostała no spę na rozluźnienie i już widzę, że siusiu jest w kuwecie. Nasz wet logicznie w sumie podejrzewa, że ponieważ dupka Dupencji wciąż jest brudna, zakażenie dróg moczowych jest po prostu nieuniknione. Znowu dostaliśmy betamox do zastrzykiwania, do niedzieli, a jutro-pojutrze będą wyniki krwi.
Niestety, wygląda na to, że problem zakażenia będzie się pojawiał cyklicznie. Kupiłam pieluchy większego rozmiaru, ale obawiam się, że pielucha będzie pogarszać stan pupki a co za tym idzie stan układu moczowego.
Tak wygląda tył Dupencji i kocia nie daje go sobie wycierać, zresztą, wytarcie pomaga najwyżej na kilka minut- daję miniaturę i ostrzegam - wygląda to dość drastycznie i nie należy oglądać przy jedzeniu czegokolwiek...
Obrazek

Megana

Post » Czw paź 21, 2010 21:21 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Przez telefon wysłuchaliśmy wyników badania krwi. Wszystko w normie, kreatynina i mocznik w górnej granicy, ale się mieszczą.
Ktoś coś z tego rozumie? Bo Dupencja nadal sika raz dziennie :?
Z życia towarzyskiego - Dupencja nie wykazuje ochoty na poznawanie innych kotów. Zniesiona na parter chwilę się rozgląda...
Obrazek

Tu i Tam...
Obrazek

Po czym zasuwa na górę do swojego pokoju.
Tak, tak właśnie wyglądają niewykończone schody. To nie jedyna niewykończona rzecz w tym domu, niestety.
Obrazek

A tak wygląda panna na włościach, czyli Dupencja i jej pokój. W tle słynna niewygodna kanapa dla gości.
Obrazek

Megana

Post » Czw paź 21, 2010 22:02 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Trzymam kciuki by pupa Dupencji choć na jakiś czas się podgoiła i by infekcje dróg moczowych omijały ją szerokim łukiem. no i za aklimatyzację i docenienie kociego towarzystwa :ok:
Megana, a jak Ty sobie z tym ogólnie radzisz?

bekos

Post » Czw paź 21, 2010 22:22 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Sama nie wiem. Pielucha nie rozwiązuje sprawy, bo uraża ten odbyt. No po prostu nie wiem co będzie dalej. Za jakiś czas będziemy próbować z większą pieluchą... no bo co innego mogę zrobić?

Megana

Post » Czw paź 21, 2010 22:49 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Wpakowałam Cię w straszny problem z tą małą. Ale ona naprawdę by nie zyla, gdyby nie Ty, nie zabralibysmy jej ze schronu, a wtedy umarlaby od tych kosci, ktore ją zablokowaly, umarlaby w cierpieniach.... A tak, przynajmniej zyje, na pewo jest znacznie szczęśliwsza niz tam... i tak pięknie wygląda... jak laleczka 8)

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob paź 23, 2010 20:28 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Miałam nadzieję, że uda się Dupencję przestawić na karmę, którą je pozostała czwórka, czyli na purinę urinary. Intestinal royala się skończył, i też nie dawał kupek o zadowalającej konsystencji; Dupencja purinę je chętnie, ale ma po niej dużo luźniejsze kupki, co w sytuacji ogólnej nie jest, że tak powiem, pożądane.
Muszę kupić coś innego, co radzicie? Potrzebujemy kupek niekoniecznie bardzo twardych, ale takich ścisłych, które można z podłogi zebrać bez rozmazywania.
Przepraszam, że tak dość obrzydliwie wchodzę w szczegóły, ale same rozumiecie. Nie jestem w stanie myć podłogi za każdym razem jak tam wchodzę i zbieram, a już na pewno, jak Dupencja wychodzi rozejrzeć się po reszcie domu.

Megana

[poprzednia][następna]