CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2009 23:23 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

:D :ok: :kotek:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pon gru 14, 2009 8:38 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

oto zdjecia bazarowych Tamary i Fiolki:
Obrazek Tamara
Obrazek Fiolka
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon gru 14, 2009 11:29 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

łoj jakie sliczne :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 14, 2009 13:52 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

Słiczne

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pon gru 14, 2009 23:20 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

cudneeeeeeeeeeeee :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie sty 17, 2010 21:59 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

W sobotę ubiegłą oddałam swoją tymczaskę Filutkę. Dzwoniłam wczoraj do nowego domu, póki co wszystko jest ok.
Wobec tego, postanowiłam pomóc p.Ryszardzie karmicielce i wzięłam na tymczasowy tymczas Tymonka.

Z Tymonkiem jest taki problem, że niestety cały czas ma katar. Kiedy byłam u p.Ryszardy tydzień temu, katar był większy i słyszałam oddech bulgocący. Dziś jest lepiej. Nie widzę, zeby coś z nosa ciekło, a tym bardziej bulgotało. Może dlatego, ze Tymonek, jak trusia siedzi, w cieplutkiej torbie, w której go przyniosłam. Nawet nosa nie wychyli. Trochę wychylił, żeby jedzonko powąchać, ale nie wylazł.

Zamierzam go poleczyć na ten katar, bo trudno będzie mu domek znaleźć zakatarzonemu. Marylu, jesli przeczytasz, wszelkie sugestie mile widziane, co mozna zrobić. Postaram się z nim pojechać do dr Cetnarowicz. Moja kolezanka ją bardzo chwali. Ale to za kilka dni, jak się Tymonek zaaklimatyzuje.

Tymonek jest nieśmiałek straszliwy. Do obcej osoby nie wyjdzie. Przyjechałam z nim o siódmej, to już nieruchomo 3 godziny siedzi bidulek.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 18, 2010 8:50 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

no to za aklimatyzację :ok: i zdrowko :ok:

moje byly zdrowe nad wyraz
ale do czasu
teraz Tamara (Fiolka tez) jest na kroplach do oczu (przez co sie oswoila a nie zdziczala) no i pokichuje
ale apetyt i energie ma bez zmian wiec radzimy sobie sami
przeciez jest zaszczepiona
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon sty 18, 2010 9:36 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

Marylu dzieki za kciuki.
Tymek też zaszczepiony został. Tydzień temu. Pani doktor zadecydowałą, że mozna. Od wczoraj z nosa mu nie leci, ale jak go na ręce biorę i mruczy, to taką jakby sapkę ma. Coś tam furkocze.
A w ogóle to jest lizaczek, by potrzebował drugiego futerka, żeby sobie pomyć. Liże mnie właśnie po rękach, kiedy to piszę.
A teraz sobie, jakby kaszlnął.
Po domu jeszcze nie chodzi, chyba żeby się schowac, w jakąś dziurę. Śliczny jest i cały czas taki miniaturkowy. Łapki ma krótkie. Łebek malutki.
Niestety na razie nie je, chociaż mu otworzyłam puszeczkę z domu.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 18, 2010 9:58 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

daje w przewlekłych stanach imonoglukan w syropie(dla dzieci)wychodzi tanio i pomaga bardzo na sapki,świszcące oddechy i przewlekły stan zapalny sluzówek.tam gdzie teoretycznie nixc nie jest!
Nie daje sie z antybiotykiem.Na długo starcza,w jedzeniu nie czuc,ew strzykawaka...
powodzenia!
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 18, 2010 10:04 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

Dzięki Ask będę próbować.
Tymek pieszczoch jest straszny. Jak go wzięłam na kolana, tak siedzi grzecznie, przytula się i mruczy.
I łaskawie na kolankch jedzonko w miseczce polizał.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 18, 2010 11:06 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

kociakom mniej niz 1 ml.codziennie rano.Dawkowanie przewlekłe :mrgreen: co najmnie 1-2 misiace.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 18, 2010 12:35 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

ASK@ pisze:kociakom mniej niz 1 ml.codziennie rano.Dawkowanie przewlekłe :mrgreen: co najmnie 1-2 misiace.

Ups, od soboty mam kolejnego tymczasik, też takiego trochę smarkatego. Podałam mu 5ml syropu 8O , na szczęście dwa dni tylko. Od dzisiaj zmniejszam dawkę :wink:

Mimbla, fajnie, że wzięłaś Tymka do siebie, będzie pod bardzo dobrą opieką i szybko dojdzie do zdrowia. Kciuki za małego :ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto sty 19, 2010 5:44 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

Efciu, wzięłam Tymka tymczasowo (na razie umówiłam się z panią Ryszardą na 2 miesiące). Nie chciałam deklarować się, że wezmę go, aż do momentu znalezienia domu ze względu na swoja kotkę. Z ostatnią tymczaską była w tak złych stosunkach, że musiałam ją do rodziców wywieźć (moja koteczkę). W lutym Łapka wróci. Kilka miesięcy powinna z Tymkiem wytrzymać, bo z młodym kotkiem zawsze było łatwiej. Tymek do kotów jest przyjaźnie nastawiony, nie syczy, nie prycha.
Póki co, będę próbować wyleczyć ten katar i zobaczyć, czy się Tymka nie da trochę podswoić. U p.Ryszardy Tymek siedział głównie w osobnym pokoju sam, bo jedna kocica na niego napadała. Trzeba będzie też Tymka kastrować, bo z kuwety już śmierdzi. No i poznam go lepiej.

Dzisiaj nad ranem Tymek zbudził mnie miauczeniem - au, au. Siedział na srodku przedpokoju i śpiewał. Potem taką sama serenadę odstawił przed drzwiami do ogródka. Jak do niego idę, to ucieka, ale już sam do mnie przyszedł raz, kiedy siedziałam na krześle.

Jak się moje wiosenne plany mieszkaniowe ziszczą, to bedę mogła się nim zająć. Może uda mu się znaleźć dom do tego czasu. Na razie ogłoszeń nie piszę, ze wzgledu na ten katar i brak kastracji.
Obrazek

mimbla64

Post » Wto sty 19, 2010 20:01 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

mimbla, zeby sie udalo :ok:

a Tamara jest na Ceporexie bo w oskrzelach swiszczy
szczepiony kot sie zaziebil w najcieplejszym pomieszczeniu w domu :roll:
czasami to mi sie wydaje ze na tej wolnosci lepiej sobie radza :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Czw sty 21, 2010 20:37 Re: CHOMICZÓWKA-pogryziony przez bazarkowe koty maluch,pilnie DT

No własnie z tą wolnością to :wink:
Ona mocno przereklamowana jest.
Tamarce życzę zdrowia.

A z Tymkiem, to chyba pani doktor z tą szczepionka to trafiła w dziesiatkę i go wzmocniła. Tymek kataru nie ma, nawet jak kicha (serią) to zielonymi glutami nie sieje. Dziwne odgłosy wydaje, ale chyba mniej niz na początku. Syropek zakupiłam i rozpoczęłam podawanie.

Tymek jest bardzo wesołym kotkiem. Bawi się do upadłego. W pogoni za piórkami na patyku wywija fikołki że hej.

Już zaczyna doceniać wygodę. Dzisiaj, kiedy wróciłam do domu zastałam go w sypialni na łózeczku.
A teraz zamiast w kąciku to śpi na kanapie.

Obrazek

Tymuś pierwszego dnia w kąciku.

Obrazek

A to już zdjęcia kanapowe.

Obrazek
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]