poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2013 19:34 Re: poznajmy sie...:)

Witam,
mam na imię Agnieszka, jestem z Rybnika, mój stan posiadania to Pies Max, kanarek Maciuś no i oczywiście mój skarbek-przybłęda - Rudy
Psiak najstarszy z całej całej gromady (11 lat), Rudy mizioch ma ok 2,5 roku a kanarek jest z nami niecałe 6 m-cy.
Z Rudym mam ostatnio same przeboje... walczę ze złamaniem uda, ale jest już po operacji gwoździowania więc oby tylko z każdym dniem było lepiej...
Pozdrawiam wszystkich kociarzy i nie tylko :-)

Aspera

Od: Pt lip 26, 2013 19:27

Post » Pt lip 26, 2013 20:11 Re: poznajmy sie...:)

Witaj :D mam nadzieję , że razem ze zwirzakami będzisz tu często wpadać :ok: :ok: :ok:A teraz c :kotek: zekam na zdjęcia wymienionych domowników.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt lip 26, 2013 21:47 Re: poznajmy sie...:)

mam remont dość duży w domu i nie wiem gdzie mam kabel z aparatu. Dodam zdjęcia kota z telefonu, pozostałe wrzucę jak trochę się ogarnę :) tylko proszę o podpowiedź jak na tym forum wrzuca się zdjęcia?? :oops:

Aspera

Od: Pt lip 26, 2013 19:27

Post » Pt sie 09, 2013 23:25 Re: poznajmy sie...:)

Serdecznie witam wszystkich użytkowników. Jest to mój pierwszy post na forum 'miau'. 9.08 był dla mnie dniem bardzo szczególnym, ponieważ zaadoptowałam małego, 7-tygodniowego kotka. W naszym rodzinnym domu zawsze były koty, kocham je bardzo. Ponieważ mam teraz swoje własne mieszkanie, postanowiłam mieć też własnego pupila. Steven, bo tak ma na imię mój nowy przyjaciel, zauroczył mnie natychmiast. Dostałam go od pewnej Pani, jej koteczka okociła się, urodziły się 4 kocięta. Pani ta jednak nie mogła ich zatrzymać. Do adopcji przygotowywałam się już od dawna, ale i tak się denerwuję, Steven jest taki malutki... Chciałabym, aby było mu ze mną dobrze. Mam też pytanie do forumowiczów - czy mogę założyć własny wątek [pomimo, że nie mam jeszcze żadnej aktywności i mały jest u mnie od wczoraj dopiero], gdzie będę mogła dzielić się z innymi informacjami na temat Stevena? Jeśli tak to który dział? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich.
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Sob sie 10, 2013 13:05 Re: poznajmy sie...:)

Witaj, Sylvanas :D Mamy tu dział "Nasze koty", gdzie umieszczamy wątki naszych własnych domowych kotuchów, opisujemy jak nam się z nimi żyje i im z nami, wszystkie blaski i cienie. Akurat jest pora, żebyś taki wątek założyła - będzie w nim o Stevenie od samiutkiego początku, a może kiedyś o innych twoich kotkach. Lubimy też fotki - jeśli jakieś masz, to wystarczy, żebyś je umieściła gdzieś w sieci i mogłabyś pokazać malucha.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob sie 10, 2013 16:39 Re: poznajmy sie...:)

PumaIM pisze:Witaj, Sylvanas :D Mamy tu dział "Nasze koty", gdzie umieszczamy wątki naszych własnych domowych kotuchów, opisujemy jak nam się z nimi żyje i im z nami, wszystkie blaski i cienie. Akurat jest pora, żebyś taki wątek założyła - będzie w nim o Stevenie od samiutkiego początku, a może kiedyś o innych twoich kotkach. Lubimy też fotki - jeśli jakieś masz, to wystarczy, żebyś je umieściła gdzieś w sieci i mogłabyś pokazać malucha.

PumaIM, dziękuję za info! Z chęcią założę taki wątek, zdjęcia będą na pewno - Steven jest śliczny, ale bardzo ruchliwy, trudno go uchwycić na foto, musi leżeć, albo spać ;)
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pon sie 19, 2013 21:02 Re: poznajmy sie...:)

Witam Was serdecznie. Na imię mi Iza, mam 21 lat, pochodzę z Biskupca (mała miejscowość między Olsztynem, a Mrągowem), aktualnie studiuję w Olsztynie i tam też mieszkam. W skład mojej małej rodzinki wchodzi pies - terier niemiecki, Sparrow, a od niedawna także przecudnej urody kotka, Trufel. kicia urodziła się na początku marca w garażu znajomych, których kotka, pomimo brania tabletek, poszła w tango i przyniosła w prezencie 5 maluszków. W najbliższym czasie postaram się założyć dla kitki osobny wątek i wstawię zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.:)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Pon sie 19, 2013 22:13 Re: poznajmy sie...:)

Trufelia pisze:Witam Was serdecznie. Na imię mi Iza, mam 21 lat, pochodzę z Biskupca (mała miejscowość między Olsztynem, a Mrągowem), aktualnie studiuję w Olsztynie i tam też mieszkam. W skład mojej małej rodzinki wchodzi pies - terier niemiecki, Sparrow, a od niedawna także przecudnej urody kotka, Trufel. kicia urodziła się na początku marca w garażu znajomych, których kotka, pomimo brania tabletek, poszła w tango i przyniosła w prezencie 5 maluszków. W najbliższym czasie postaram się założyć dla kitki osobny wątek i wstawię zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.:)

Witamy serdecznie :1luvu: :ok: Kochaj koty i pomagaj im tak jak wszyscy na tym portalu, aby kociej biedy bylo jak najmniej w Polsce :wink: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto wrz 10, 2013 15:03 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie, mam na imię Małgosia. Jestem z Olsztyna. Mieszkam z kocurkiem Tekilą oraz koteczką Kleo oczywiście poza dużymi członkami rodziny. Jestem z Wami od maja, kiedy szukałam ratunku dla mojej Keszi (*). Opiekuję się kotami mojej mamy, która ma ponad 80 lat i pięć kotów. Teraz korzystam z Waszej pomocy i utworzyłam wątek dla Rosi, która jest poważnie chora i nie wiadomo co jej dolega. Dokarmiamy koty na działce i każdego kota, który pojawi się w naszym ogrodzie :D

alma75

Od: Pon maja 13, 2013 10:38

Post » Wto wrz 10, 2013 21:18 Re: poznajmy sie...:)

Olsztyn wita alma75 z Olsztyna:)) i jaki nick podobny :lol:

ale nie jestesmy klonami:))
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro wrz 25, 2013 16:42 Re: poznajmy sie...:)

Witam jeszcze raz :)
Opisałam historię mojej kici tu: viewtopic.php?f=1&t=10775&p=10133913#p10133913
To teraz trochę o mnie.
Mam na imię Magda, jestem studentką z Wrocławia. Otoczona od małego zwierzakami, psiakami i kociakami, ale to kociaki są dla mnie najnajnaj! :D Bardzo chciałabym pomóc jak największej ilości futer, zwłaszcza jak najbiedniejszym, ale niestety mieszkam w wynajmowanym pokoju i z tą pomocą muszę się wstrzymać, do czasu własnego lokum...
U rodziców zostawione 3 dachowcowe ogony: czarny Jan, czarnobiały Chester i prążkowany Frodo, oraz 2 psiaki: kundelek Nero i owczarek niemiecki (uratowany!) Roki.
Posiadam też TŻ-a wraz z jego 7-letnim brytyjczykiem Szarusiem :) [strasznie niedotykalski ten kot...]
Na forum podglądałam od jakiegoś czasu, mam nadzieję się udzielać i spędzać z Wami miło czas :)
Pozdrowienia! :P

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro wrz 25, 2013 18:21 Re: poznajmy sie...:)

Cześć!
Mam na imię Gośka, jestem studentką ;) Od kilku lat, w związku z powyższym, jestem przyszywaną Wrocławianką.
Rodzice kochają zwierzęta czym zarazili zarówno mnie jak i moją siostrę. Zwierząt przez nasz dom przewinęło się całkiem sporo, wiele jest już za TM. Rodzice mimo całej miłości do zwierząt przez kilka lat nie chcieli się zdecydować na kolejne bo w ciągu kilku miesięcy otruto nam psa, a zaraz później koty zachorowały na jakąś zarazę, która zdziesiątkowała koty w całym mieście. Nie pomogły szczepienia ani szybka reakcja.
Ale 3 lata temu koleżance okociła się kotka i przygarnęłam jednego kociaka - czarną dziewuszkę, wnuczkę syjama ;) W ciągu tygodnia zorganizowałam jej łaciatą przyszywaną siostrę (miała być utopiona!).
Z kolei rok temu znalazłam rodzicom psa (beagle-harrier), a w tym roku mama poszła w moje ślady i znalazła sobie beagle'a :) No i tak rodzice mają w domu 16 łapek - choć ja i tak uważam, że to też moje zwierzęta.

Ja sama, od czasu wyprowadzki z domu nie bardzo mogłam mieć zwierza - przeprowadzki, akademik, studenckie mieszkania. No warunków na kota brak ;)
Rok temu przeprowadziliśmy się do kawalerki i powoli czailiśmy się z ukochanym na kota. 1,5 tygodnia temu Luby zadzwonił, że już czekać nie będziemy i po 3 dniach (równo tydzień temu) byliśmy z transporterkiem w schronisku. Kot wybrał nas sam :) I tak mamy kocura, 8-letniego, po przejściach. Ale jest tak niesamowicie kochany! Śpi na kolankach, w nocy za każdym razem jak się przebudzę przybiega do mnie i zasypia koło mnie (bo mądre kocisko wyczuło, że Luby nie chce kota w łóżku i przychodzi tylko jak P. już śpi :D).

Indi:
Obrazek
Monte:
Obrazek
Kopernik (po lewej) i D-mol:
Obrazek

No i ten, którego imienia nie zdradzę bo wywołam salwy śmiechu, Nasz Kocur ;)
Obrazek

Moich ukochanych, które poszły za TM nie będę wszystkich wspominać ale kocham i tęsknię ;)

Na to forum trafiłam dzień po przygarnięciu kocurka, bo zapchałam toaletę :) Ale przez to, że byłam w schronisku i przez to cudowne forum przypomniałam sobie jak świetnie było pomagać. Jako dziecko organizowałam zbiórki karm i kocy do schronisk, potem wyprowadzałam psy jako wolontariusz, szukałam DT dla kotów. Niestety potem przeprowadzki, brak czasu i przestałam :oops:
Na razie wczytuję się w forum, staram się podejść do tej pomocy mądrze a nie tak na "hurra", żeby nie narobić więcej szkód niż pożytku.
Niestety ze względu na wynajem mieszkania, Lubego, który nie miał nigdy zwierząt DT nie mogłabym zostać ;) Ale jest tyle dróg pomocy, że liczę, że i ja się przydam ;)
Obrazek

Gsk

Od: Czw wrz 19, 2013 12:27

Post » Śro wrz 25, 2013 22:28 Re: poznajmy sie...:)

Gsk Witaj wraz z Lubym :ok: :1luvu:
Przydasz sie napewno - liczymy na Ciebie (na Was wlasciwie) Kocio o wesolym imieniu piekny :1luvu: - zycze Wam duzo radosci z kotecka :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon wrz 30, 2013 0:12 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie!
Jestem zarejestrowana na forum już od pewnego czasu, więc stwierdziłam, że najwyższy czas się przedstawić i przywitać:).
Na imię mam Kasia, 31 wiosen mam za sobą, jestem szczęśliwą mamą, żoną oraz - od niedawna - właścicielką małej, czarnej, futrzastej diablicy o imieniu Nutka, w której cała rodzina zakochana jest bez pamięci :).
Nutka trafiła do nas troszkę niespodziewanie, a forum miau.pl okazało się dla mnie (osoby w tematach kocich niedoświadczonej) nieocenioną kopalnią wiedzy na temat tego, jak o kota dobrze się zatroszczyć. Z chęcią zostanę tu na dłużej, poznam Was lepiej, a przy okazji poopowiadam trochę o naszej Nucie :).
A oto i główna bohaterka:
Obrazek

RedKate

Od: Pon cze 24, 2013 10:53

Post » Pon wrz 30, 2013 13:30 Re: poznajmy sie...:)

RedKate pisze:Witajcie!
Jestem zarejestrowana na forum już od pewnego czasu, więc stwierdziłam, że najwyższy czas się przedstawić i przywitać:).
Na imię mam Kasia, 31 wiosen mam za sobą, jestem szczęśliwą mamą, żoną oraz - od niedawna - właścicielką małej, czarnej, futrzastej diablicy o imieniu Nutka, w której cała rodzina zakochana jest bez pamięci :).
Nutka trafiła do nas troszkę niespodziewanie, a forum miau.pl okazało się dla mnie (osoby w tematach kocich niedoświadczonej) nieocenioną kopalnią wiedzy na temat tego, jak o kota dobrze się zatroszczyć. Z chęcią zostanę tu na dłużej, poznam Was lepiej, a przy okazji poopowiadam trochę o naszej Nucie :).
A oto i główna bohaterka:
Obrazek

Witaj - Nutka slodziudka i jakie wcale nie zielone lecz piekne bursztynowe oczyska :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak chcesz pisac o Nutce to zaloz jej najlepiej wlasny watek - forum to uzalezniajaca lektura, nie sposob nie zagladac tu codziennie :wink: a dowiedziec sie mozna wiele na temat futrzakow - no i mozna a nawet trzeba pomagac i wspierac tych bardzo zakoconych. A byla tu juz niejedna akcja gdzie wszyscy forumowicze stawali w zwartym szeregu aby szybko i sprawnie niesc pomoc :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

[poprzednia][następna]