Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2014 17:13 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

puszatek pisze:przeczytałam....Pani Doktor wyszła z nerką...... :strach: :strach: :strach:

tak czasem człowiek czyta a nie rozumie :oops:

Miałam zmienić ten post, ale pomyślałam, że przecież wiadomo, że nie prawdziwą nerką a szpitalną. :lol:
Dzięki Basiu za kciuki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lis 08, 2014 17:18 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61 pisze:
puszatek pisze:przeczytałam....Pani Doktor wyszła z nerką...... :strach: :strach: :strach:

tak czasem człowiek czyta a nie rozumie :oops:

Miałam zmienić ten post, ale pomyślałam, że przecież wiadomo, że nie prawdziwą nerką a szpitalną. :lol:
Dzięki Basiu za kciuki :1luvu:

toć też wiedziałam ale zanim do mojego stretryczałego mózgu dotarło, musiałam przeczytać jeszcze raz :lol: :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lis 08, 2014 18:04 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

puszatek pisze:toć też wiedziałam ale zanim do mojego stretryczałego mózgu dotarło, musiałam przeczytać jeszcze raz :lol: :lol: :lol:

Nie przejmuj się Basiu, ja też tak czasami mam, :wink: dobrze, że mam zbyt wiele obowiązków w domu, to o czytaniu mowy nie ma.
Albo dać jeść kotom, albo gówienka posprzątać, albo klatkę posraną po Soni wymyć, albo...itd, pewnie większość co ma więcej niż 5 kotów zna ten problem, :twisted: albo czytać forum. :lol:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lis 09, 2014 13:47 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Maluszki które wczoraj musiałam zabrać z lecznicy, po drodze do rossemana po juniorki dla nich, suchej dostałam trochę z lecznicy.
Głodne były niemiłosiernie bo całą noc nie jadły, a ja z samego rana je zabrałam.
Obrazek

Ciobulka maleńka, niecałe 400gram waży
Obrazek

niewidomy braciszek, 100gram więcej waży
Obrazek

razem
Obrazek Obrazek Obrazek

znowu jedzonko
Obrazek

i spanko, zmieniłam im posłanko na pudełko z bokami aby miały cieplej, załatwiają też się idealnie do kuwetki
Obrazek Obrazek

Są rozkoszne, ładnie się bawią razem, ten niewidomy bardziej rozrabiaka i zaczepiający spokojniejszą siostrę.
Czasem uderza w przedmioty, ale nic sobie z tego nie robi i leci dalej za siostrą. Siostra ma jednak coś z węchem, dopiero jak jej porządnie pod nosek mięsko podstawię to idzie do jedzenia, chyba że słyszy jak brat je to ona też musi. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lis 09, 2014 17:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

:( Maleńtasy bidne ale urody im nie brakuje
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon lis 10, 2014 1:30 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Ale biedactwa...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lis 11, 2014 8:11 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Modjeska pisze::( Maleńtasy bidne ale urody im nie brakuje

Są fajowe kuleczki, rozrabiaki na całego.

Wczoraj zabrałam je do lecznicy jak jechałam z Sonią.
Maluszki według opisu wetki
wydaje się, że nie widzi, ale źrenice reagują, produkcja łez w normie, w lewym oku ciut mniejsza, rogówki nie wybarwiają się.

Dostał 2 rodzaje kropelek do zakraplania 3 razy dziennie i w środę na kontrolę.
Jest grzeczniutki podczas zakraplania, bo to najpierw jedne kropelki a potem po kilkunastu minutach te drugie.
Żarłoczki przeogromne, ale niech jedzą na zdrówko, teraz już po śniadanku i zabawa na całego.

Obrazek
z tego 6 złotych do odliczenia z zakup dla mnie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 18:41 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Biedaczek rozumie, że to dla jego dobra.
Super, że maąa apetyt i chęć do zabawy.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lis 11, 2014 19:22 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

mb pisze:Biedaczek rozumie, że to dla jego dobra.
Super, że maąa apetyt i chęć do zabawy.

Grzeczniutki jest, właśnie znowu mu zakropliłam oczka i nie wyrywa się jak opętany, tylko czeka aż mu dobrze te oczka zakroplę i rozmasuję.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 21:08 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

mb pisze:Super, że maąa apetyt i chęć do zabawy.

Do spania też
Obrazek Obrazek

siostrzyczka i na dole Sonieczka
Obrazek Obrazek

fojujemy :201479
Obrazek Obrazek

i jemy
Obrazek Obrazek

Niewidoma Bisia
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 11, 2014 21:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Jakie biedactwa :(

A Bisia... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mb

Post » Wto lis 11, 2014 22:39 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

mb pisze:Jakie biedactwa :(

I pomyśleć, że były bezdomne, niepotrzebne nikomu, i jedna taka co jest przewrażliwiona na swoim punkcie (opinia, chyba, :wink: widać znawcy tematu bezdomności, krzywdy, chorób, cierpienia itd, zwierząt. :wink: ) przewrażliwiła się i zabrała je, by mieć na głowie 16 zwierzaków. :lol:
j.szmudrowska pisze:A ja po prostu myślę, że Pani Ania jest bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie :strach:
viewtopic.php?f=1&t=158408

Ja zawsze myślałam, że jestem przewrażliwiona na krzywdzie zwierząt, czyżby autosugestia? :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 12, 2014 9:42 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Zapraszam na bazarek dla Bisi i jej siostry Tusi viewtopic.php?f=20&t=165924
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 12, 2014 10:10 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61 pisze:
mb pisze:Jakie biedactwa :(

I pomyśleć, że były bezdomne, niepotrzebne nikomu, i jedna taka co jest przewrażliwiona na swoim punkcie (opinia, chyba, :wink: widać znawcy tematu bezdomności, krzywdy, chorób, cierpienia itd, zwierząt. :wink: ) przewrażliwiła się i zabrała je, by mieć na głowie 16 zwierzaków. :lol:
j.szmudrowska pisze:A ja po prostu myślę, że Pani Ania jest bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie :strach:
viewtopic.php?f=1&t=158408

Ja zawsze myślałam, że jestem przewrażliwiona na krzywdzie zwierząt, czyżby autosugestia? :lol:

Aniu, a może Bisia też nie jest niewidoma, tylko tak Ci się wydaje, bo jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie, a opinii dr Garncarza na temat Bisi też, zdaje się, nie masz :smiech3:

mb

Post » Śro lis 12, 2014 10:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

mb pisze:Aniu, a może Bisia też nie jest niewidoma, tylko tak Ci się wydaje, bo jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie, a opinii dr Garncarza na temat Bisi też, zdaje się, nie masz :smiech3:

Po części się zgadzam, ale Bisia była w Warszawie w tej klinice gdzie dr Garncarz przyjmuje, delfinka ją zabrała na wizytę, ale była u jego zastępcy, też podobno dobrej wetki od oczu.
viewtopic.php?f=1&t=132675&start=540&hilit=Pimpusia+u+delfinki

też zerknęłam jak to Tusia wróciła z adopcji viewtopic.php?f=1&t=132675&p=8091447&hilit=Pimpusia+w+Warszawie#p8091447
ile trzeba przejść z tymi kotami..... :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]