DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 13:10 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Smarti karmy nerkowej nie można dawać zdrowym kotom. Nie wiem jak to się ma do mieszania z normalną ale wiem że ogólnie nie można. Po za tym dawanie jej profilaktycznie raczej nie ma sensu. To zależy od kota czy zachoruje czy nie a czy będzie jadł od czasu do czasu karmę dla nerkowców wcale mu nie pomoże a może tylko zaszkodzić.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sty 30, 2011 13:26 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

mnie weci kazali dodawać trochę profilaktycznie(gł. urinary w proporcji 1/10,1/15).
robie tak, z przerwami co jakiś czas, już od trzech lat i kicie mam w idealnym stanie.

w sumie to jeszcze raz o tym porozmawiam i przekażę co piszesz, choć nie raz o tym rozmawiałam jak u nich jestem.
Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 13:38 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 30, 2011 13:27 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

tak czytam te posty o podróży i myślę że chyba z takimi kociakami to fajnie sie podróżuje ;) :P heh

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Nie sty 30, 2011 13:28 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Zapytowuję :mrgreen: o sesję zdjęciową - miała wczoraj być: no i? no i? :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 30, 2011 13:56 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

smarti pisze:mnie weci kazali dodawać trochę profilaktycznie(gł. urinary w proporcji 1/10,1/15).
robie tak, z przerwami co jakiś czas, już od trzech lat i kicie mam w idealnym stanie.

w sumie to jeszcze raz o tym porozmawiam i przekażę co piszesz, choć nie raz o tym rozmawiałam jak u nich jestem.

A mi nie chodzi o urinary :wink: Tylko o NF - na niewydolność nerek - tak przynajmniej zrozumiałam z twoich postów. :wink:

Edit: Sama teraz mieszam urinary z karmą dla kotek wykastrowanych bo Nina miała problemy z układem moczowym.
Jeżeli źle coś zrozumiałam to wybacz :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 30, 2011 14:03 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Ja generalnie mam podejście, ze karmy lecznicze to lekarstwa i nie należy ich podawać zdorwym kotom - choć wiele osób znam, ktore dodają Urinary i nie dyskutuję, ale Renala już bym nie dodawała.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sty 30, 2011 14:04 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:tak czytam te posty o podróży i myślę że chyba z takimi kociakami to fajnie sie podróżuje ;) :P heh

A fajnie :lol:
Tylko trzeba mieć żelazne zdrowie i duuuuuzo czasu. No i pełnoletność wskazana :lol:
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie sty 30, 2011 14:07 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Marzenia11 pisze:Ja generalnie mam podejście, ze karmy lecznicze to lekarstwa i nie należy ich podawać zdorwym kotom - choć wiele osób znam, ktore dodają Urinary i nie dyskutuję, ale Renala już bym nie dodawała.

I dokładnie o to mi chodziło. Ja teraz mieszam bo mam zalecenie weta - miała jeść 3 miesiące samego urinary ale ma wyniki bardzo ładne więc mieszamy pół na pół.
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sty 30, 2011 14:28 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Ewa to ja może nieprecyzyjnie napisałam
Renala dawałam Czarnej bo musiała i potem dla niej mieszałam (ja ją dopadałam że chce sama jeść)
a Urinary wszystkim.

A teraz najświeższe wieści z DT Smarti :D

sesja zdjęciowa w toku...

Bąbel z Czarownicą mają dziś trzecią randkę i powoli (z wielkim wrzaskiem Ediśki czasami ) przełamują lody...wygląda na to że tu jednak Bąbel będzie rządził :ok: :piwa:
Ediśce przycięłam pazurzyska bo nie zniosłabym jakby Babelkowi coś w jego jedyne oczko zrobiła-już jej obiecałam dość obrazowo co bym z nią w takim wypadku zrobiła :mrgreen:

Pomiędzy Luną a Melą wywiązała się prawdziwie matczyna miłość-barankują sobie nawzajem :piwa:

Carlito wciąga aż miło,niestety...pasztety gurmeta :roll:

Promyś pragnie poznać Mohita a Mohito jakby się łamał w swojej nichęci do kiciów :D

Dwupaczek powoli pakuje plecaczki i bawi się w najlepsze :ryk: :ryk: :ryk:

Triśka wreszcie skończyła rujkę-jutro morfo 8)

Deva pięknieje z dnia na dzien... :ryk: :mrgreen:

Fionka spieszy na zastrzyk(chyba,okaże się) a Melka na szczepienie :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 30, 2011 14:49 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

smarti, a'propos dwupaku kociaków, którego poszukuje domek w Warszawie: Szalony Kot rzucila propozycję "zmontowania" eksperymentalnego duetu z Meli i Królowej-pingwinki (tej ze Świdra, co to ja Agneska zlapala w Trzech Króli).
Jedna biało-szara, a druga pingwinka...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie sty 30, 2011 14:55 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Ja wolę zamiast Urinary podawać jednak suplementy np. właśnie Arthrofos albo CatBerry. Jakoś tak się obawiam tych karm weterynaryjnych, tzn. obawiam się podawać kotu profilaktycznie.

Smarti a co do "Panów" to Maciek od Julci przecież zdał egzamin na kociarza więcej niż wzorowo :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 30, 2011 15:04 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

smarti pisze:A teraz najświeższe wieści z DT Smarti :D

sesja zdjęciowa w toku...

Bąbel z Czarownicą mają dziś trzecią randkę ...

przez moment pomyślałam, ze to jakas nowa tymczaska 8O 8O :D :D :D
Edisia się bardzo denerwuje? Może to dla niej jeszcze za wcześnie? za duży stres? :roll:

smarti pisze: Pomiędzy Luną a Melą wywiązała się prawdziwie matczyna miłość-barankują sobie nawzajem :piwa:

czyżby nowy dwupaczek do adopcji? :wink: :D

smarti pisze: Carlito wciąga aż miło,niestety...pasztety gurmeta :roll:

no to jest szansa że polubi pasztety animondy nerkowe :ok: :ok: :ok:

smarti pisze: Promyś pragnie poznać Mohita a Mohito jakby się łamał w swojej nichęci do kiciów :D

Dwupaczek powoli pakuje plecaczki i bawi się w najlepsze :ryk: :ryk: :ryk:

Triśka wreszcie skończyła rujkę-jutro morfo 8)

Deva pięknieje z dnia na dzien... :ryk: :mrgreen:

Fionka spieszy na zastrzyk(chyba,okaże się) a Melka na szczepienie :D

.... czyli jest wesoło, a każdy tymczas ma swoje sprawy i kwestie do przemyślenia i układy z sąsiadami zza ściany :D :D :D :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie sty 30, 2011 17:22 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Edisia dzisiaj :D :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Obrazek
Obrazek

.... miny to komentarz do prób zaprzyajźniania z Bąblem :D

Marzenia11

Post » Nie sty 30, 2011 17:23 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:tak czytam te posty o podróży i myślę że chyba z takimi kociakami to fajnie sie podróżuje ;) :P heh

Może chcesz się przekonać?? :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie sty 30, 2011 17:26 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Zapraszamy, z góry tylko zaplanuj, że tego samego dnia nie uda Ci się wrócić :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]