moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 20:24 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

dolabra pisze:Sol na wątku czarownic napisała :
"Etiopia jest w drodze do Krakowa. Jak dobrze pojdzie i PKP nie bedzie bardzo opoznone przed polnoca dotrze na miejsce... pewnie sama napisze wiecej ale powiem tylko ze termin operacji ustalono na 23.08. Psica musi nabrac ciala, chudniecie i niejedzenie to prawdopodobnie problem z sledziona."

Dolabro zlota dzieki! Zgubilam link do tego watku, albo ja jestem juz tak zmeczona atrakcjami zyciowymi ze mi sie tekst zlewa w jedno...
Etiopia wlasnie podrozuje do Krakowa. Psica jest slaba, ten pies musi miec niesamowita wole walki zeby to wszystko zniesc.... Jak bardzo musza siebie kochac nawzajem - ta Duza Czlowieka i ta mniejsza nieco Psica, milosc to jest tajemnica...

Ale wracajac do rzeczywistosci - Etiopia jedzie. Z pewnoscia sie zamelduje jak dotrze, trzymajcie kciuki za cudowna PKP zeby sie jednak NIE spoznila. Operacja Psicy ustalona zostala na 23 sierpnia,bo Ginger jest zbyt slaba na narkoze. Eti wspominala jeszcze o problemach ze sledziona, ale szczegoly pewnie dopowie sama ona jak wroci.

A ja chce poinformowac ze dotarly na moje konto przelewy za bazarki i nie tylko, od:
dolabra, ametyst55, mgj (skrzyneczka), estela, oraz julita j. (ksywa z miau nieznana ale ufam ze wejdzie na watek i przeczyta ) - bardzo bardzo Wam dziekuje w Imieniu Etiopii :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 03, 2011 11:42 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

solangelica pisze:
dolabra pisze:Sol na wątku czarownic napisała :
"Etiopia jest w drodze do Krakowa. Jak dobrze pojdzie i PKP nie bedzie bardzo opoznone przed polnoca dotrze na miejsce... pewnie sama napisze wiecej ale powiem tylko ze termin operacji ustalono na 23.08. Psica musi nabrac ciala, chudniecie i niejedzenie to prawdopodobnie problem z sledziona."

Dolabro zlota dzieki! Zgubilam link do tego watku, albo ja jestem juz tak zmeczona atrakcjami zyciowymi ze mi sie tekst zlewa w jedno...
Etiopia wlasnie podrozuje do Krakowa. Psica jest slaba, ten pies musi miec niesamowita wole walki zeby to wszystko zniesc.... Jak bardzo musza siebie kochac nawzajem - ta Duza Czlowieka i ta mniejsza nieco Psica, milosc to jest tajemnica...

Ale wracajac do rzeczywistosci - Etiopia jedzie. Z pewnoscia sie zamelduje jak dotrze, trzymajcie kciuki za cudowna PKP zeby sie jednak NIE spoznila. Operacja Psicy ustalona zostala na 23 sierpnia,bo Ginger jest zbyt slaba na narkoze. Eti wspominala jeszcze o problemach ze sledziona, ale szczegoly pewnie dopowie sama ona jak wroci.

A ja chce poinformowac ze dotarly na moje konto przelewy za bazarki i nie tylko, od:
dolabra, ametyst55, mgj (skrzyneczka), estela, oraz julita j. (ksywa z miau nieznana ale ufam ze wejdzie na watek i przeczyta ) - bardzo bardzo Wam dziekuje w Imieniu Etiopii :1luvu:

melduję się na wątku... jakoś zapomniałam na przelewie o moim nicku... :oops:

a co słychać u Etiopii?
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Czw sie 04, 2011 17:13 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Serdecznie dziękuje za wsparcie :1luvu: :1luvu:

Psica słabiutka bardzo ma 10 kg niedowagi :(

Ciężko z jedzeniem bo żołądek osłabiony lekami .
karmię ja bardzo często w małych ilościach.

Według doktora Bieżyńskiego warto operować.
Najprawdopodobniej zostanie również usunięta śledziona bo jest mocno powiększona.

koty w miarę oki

Znikam bo bardzo źle się czuję jestem na antybiotyku

Dolabra paczka doszła cała i zdrowa serdecznie dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw sie 04, 2011 20:59 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

biedna ta psiczka jest..
trzeba ją podtuczyć.. może jakaś specjalna karma, co?
Ty dbaj o siebie !

PS.wyślij mi nr tel na pw, zamówię dla ogonów karmę i będzie potrzebny dla kuriera.

Trzymajcie się ciepło i nie puszczajcie się z byle kim :wink:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw sie 04, 2011 21:21 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Edit: Miało być PW
Ostatnio edytowano Pt sie 05, 2011 11:58 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt sie 05, 2011 9:14 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Przypominamy o bazarkach , kasa potrzebna :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Sob sie 06, 2011 5:40 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Wczoraj był bardzo ciężki dzień ........ I bardzo długi .

Nadal jesteśmy w komplecie. :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:

Chciałam tak króciutko napisać bo pojawiają się pytania dlaczego nie poddaję eutanazji psice. .....

Po pierwsze nie ma do tego na ten moment wskazań - a temat ten przewijał się kilkakrotnie wg. pani dr nie ma takiej potrzeby.

Po drugie jest obstawiona lekami więc nic ja nie boli - nie cierpi

Po trzecie ma bardzo silną wolę walki i przetrwania nie jedna osoba by już leżała plackiem i czekała na śmierć - ona nie, jest słaba ale chce żyć

Po czwarte chirurg stwierdził że warto operować że on się podejmie - a pan dr z tych co nie operują przypadków nie rokujących .....

Po piąte Tequila też była w takim stanie nawet w gorszym z ubytkami neurologicznymi i jej dano szanse ....... Jest na lekach i świetnie funkcjonuje nawet udało się dziewczynie przytyć ......
Więc psica też zasługuje na tą szansę

Eutanazja to droga bez powrotu to nie narkoza którą możemy odwrócić ..........

To tyle

Pozdrawiam :1luvu:

Serdecznie dziękuję:

za kibicowanie

za wsparcie

za podrzucanie bazarków

za zakupy na naszych bazarkach .
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob sie 06, 2011 6:44 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: kciuki masz nasze cały czas :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto sie 09, 2011 8:11 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Chcialabym napisac ze doszly kolejne przelewy za bazarki: od Coalla :1luvu: oraz lakshmi :1luvu:
bardzo dziekuje w imieniu Etiopiii oraz jej zwierzakow :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sie 09, 2011 11:03 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Witam. Skończyłam właśnie czytać wszystkie posty z tego wątku, i jestem naprawdę w ogromnym szoku, podziwiam Cię, za tą wolę walki i chęci, ja przy swoim jednym kocie wariuje i odchodzę od zmysłów jak przestaje jeść, i tylko liczę ile dni był zdrowy...a Ty z taką szaloną, kochaną czwórką walczysz, coś pięknego.
Szkoda tylko, że nadal jest tak mało osób, które interesują się losem zwierząt.
Pozdrawiam i trzymam kciuki :D :D :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :!: :!: :!: :!:

Sylwester25

Od: Wto sie 09, 2011 7:50

Post » Wto sie 09, 2011 12:41 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Sylwester25 pisze:Witam. Skończyłam właśnie czytać wszystkie posty z tego wątku, i jestem naprawdę w ogromnym szoku, podziwiam Cię, za tą wolę walki i chęci, ja przy swoim jednym kocie wariuje i odchodzę od zmysłów jak przestaje jeść, i tylko liczę ile dni był zdrowy...a Ty z taką szaloną, kochaną czwórką walczysz, coś pięknego.
Szkoda tylko, że nadal jest tak mało osób, które interesują się losem zwierząt.
Pozdrawiam i trzymam kciuki :D :D :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :!: :!: :!: :!:

Podziwiam za cierpliwość nasz wątek długi :-)

Wolę walki i przetrwania mają moje footra :-)

Za 6 dni Mufek i Nala mają urodziny - CZWARTE :1luvu:

Mufek uciekł spod igły ( morbital ) - uparłam się żeby go jeszcze skonsultować po ustawieniu na wiewach dobrze funkcjonuje. Aktualnie leki na wrzody i refluks leki na astmę i wspomagacze na stawy + karma Obesity i mobility

Nala miała żyć tylko 6 miesięcy - ją też chcieli uśpić bo błędnie rozpoznano u niej grasiczaka.
Okazało się że to przetrwała grasica + Tętniak i dziura w sercu.
Aktualnie na lekach kardiologicznych i na stawy + karma fibre response - z kota naziemnego zmieniła się w kota skaczącego po meblach - za każdym razem jak wskakuje na szafę czy segment truchleje - ona ma słabe łapki .....

Tequila ofiara błędu w sztuce lekarskiej - porażone jelita nadwątlone nerki .
Aktualnie na lekach wspomagających pracę jelit + karma Fibre response
Trzyma się a było bardzo źle

Psica jest w najgorszym stanie - ale damy radę ......
3 tygodnie do operacji

Serdecznie zapraszam na bazarki musimy wykonać badania przed zabiegiem ( koszt badan około 300 zł ) :

Układ krzepnięcia
Grupa krwi
Rozszerzony profil ( duża morfologia + szczegółowa biochemia)

Koszt operacji około 1000 zł

BAZARKI :

viewtopic.php?f=20&t=128902

viewtopic.php?f=20&t=130889

viewtopic.php?f=20&t=130888
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto sie 09, 2011 13:39 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Etiopia,

czy wczoraj może dotarła do Ciebie paczka? :)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto sie 09, 2011 13:55 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

dolabra pisze:Etiopia,

poszło pw
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto sie 09, 2011 14:00 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

dolabra pisze:Etiopia,

Doszła a ja do dzisiaj zbieram zęby z podłogi
Normalnie byłam w szoku biedny pan na dwie raty tachał na gorę .....

Serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]