SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 12:07 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

ossett pisze:
Agness78 pisze:
molly88 pisze:Obrazek
dwa nie przezyly nocy a dwa w izolatce....

Biedne kotunie.... ['] :cry: :cry: :cry:
widziałam je w piątek, w życiu nie powiedziałabym że są aż w tak złym stanie :cry:
Mam nadzieję że 2 pozostałym się uda :oops: :cry:

A jaka była diagnoza?
Pp? Zatrucie? Anemia z powodu zarobaczenia?
Bo kk to nie mogło być.
Pozostałym się uda, jak będzie wiadomo co kocietom jest i jak będą je tam leczyć i właściwie się nimi zajmować. Ja na to nadziei nie mam.

Właśnie wiadomo coś na co odeszły? To ważne dla pozostałych kociaków i dla innych też.

EDIT: Tak myślę... może to calci jak były zafaflunione :roll: Kto mógłby je wziąć?... :( Wiadomo że opieka w domu gdzie nie ma dodatkowych wirusów czy bakterii może im uratować życie a jeśli mają calci to mają osłabiony organizm i każde inne paskudztwo tez może się przyplątać :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 22, 2010 12:49 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Biedne maleństwa [*] :cry:
Ja ich nie mogę wziąć (chociaż wcześniej się zastanawiałam żeby je do piątku przetrzymać) ale... sama mam nowego lokatora :roll: Tż zachciało się spaceru wieczorem i wróciliśmy z marmurkowym kocurkiem....Wiek hm tak z 4-5 miesięcy, rano byłam u weta został odrobaczonych, odpchlony, i dostał lek na biegunkę bo miał rzadką kupkę - oczywiście zamiast zrobić do kuwety to do transporterka narobił.... Ale już kupiłam podkłady i wsadziłam :twisted: Temperatury nie miał. Niby nic mu nie jest alei tak jutro pójdę z nim we Wrocku do weta :wink:

Edit: Na razie Wilczki w domu nie ma bo z tż w Lubinie ale wracają za tydzień więc muszę mu coś znaleźć szybko :(
AA i kotek ma główkę lekko w prawo przechyloną :? w uszach nic nie miał, prawie czyściutkie były. Od czego to może być?? Jakiś stary uraz czy po jakiejś chorobie?? (mi się coś kalci kojarzy ale nie wiem czy dobrze myślę)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 22, 2010 13:00 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Coś więcej powinna wiedziec Kruszyna bo to ona rozmawiala. Ja mam na przetrzymaniu starsze kocurry, jeden marmurek, 2gi srebny pregowany z bialym brzuszkiem i nóżkami.

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie sie 22, 2010 15:24 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Dziewczyna prosi o pomoc :cry: :oops:
monika083 pisze:widze ,ze tu dziewczyny z wrocka ,to napisze bo nie znalazlam innego wroclawskiego watku ...

kolezanka wczoraj znalazla slepego jeszcze kociaka ,trzeba go wykarmic ,a ona do pracy idzie jutro i nie moze sie nim zajac..moglby ktos pomoc ??

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie sie 22, 2010 16:17 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

viewtopic.php?f=20&t=116132&p=6331320#p6331320

zapraszam na bazarek :-) tanio !!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 22, 2010 17:27 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Barak 22.08.2010

424/10 roczna koteczka, przemiła - już raz wróciła z adopcji :( Przydał by się jej dom :(

Obrazek

540/10 kocur z chorymi nerkami, miły i piękny

Obrazek

Kotki w wieku ok. 3 m-cy

Obrazek

Kotka bez ogonka (na pierwszym planie) i jej "córka"

Obrazek

705/10 2-letnia kotka

Obrazek

714/10 przepiękny cały biały kocur, wykastrowany, oczodół miał zaszywany przed pojawieniem się w schronie

Obrazek

572/10 kotka

Obrazek

309/10 kotka

Obrazek

713/10 roczna kotka

Obrazek

630/10 kotka

Obrazek

725/10 3-letnia kotka z pękniętym podniebieniem, prawdopodobnie zarówno miękkim jak i twardym :cry: ma trochę zniekształconą główkę :cry:

Obrazek

Kocię

Obrazek

361/10 kocur po wypadku ze zrastającą się miednicą, powłóczy jedną tylną łapą

Obrazek

712/10 12-letni kocur, przebywa w schronie w "hotelu", starsza osoba trafiła do szpitala, mam nadzieję, że kocurro doczeka jej powrotu :cry:

Obrazek

692/10 3-letni wykastrowany kocur, przemiły, jest w klatce razem z 12-latkiem, któremu pozwala się w siebie wtulać; nie widać tego na zdjęciach, ale kocury były mocno do siebie przytulone :1luvu:

Obrazek

292/10 przemiła koteczka, w schronie co najmniej od kwietnia!!!

Obrazek

715/10 - roczna kotka; 716/10 roczny kocur Fredzio z białymi wstawkami i kocię - siedzą razem w klatce tworząc uroczą rodzinkę ;)

Obrazek Obrazek

614/10 kotka

Obrazek

698/10 kocur z pękniętym podniebiem, ale w lepszy stanie niż kotka nr 725

Obrazek

689/10 kocur, bardzo miły

Obrazek

693/10 kotka

Obrazek

479/10 biało-szara Mała Mi i kotka z TOZu

Obrazek

Kotka z młodymi

Obrazek Obrazek

Przemiła kotka

Obrazek

10-letnia kotka

Obrazek

Kotka

Obrazek

To wszystkie koty z baraku. Poza nimi są jeszcze 4 króliki - czarny zwisłouchy, biały i dwa biało-kremowe :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sie 22, 2010 17:34 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Tyły - nie wszystkim kotom udało się zrobić zdjęcie, ale nie zauważyłyśmy z Molly żadnych braków ;) W tej chwili trudno mi ogarnąć kociarnię, bo w związku z przeprowadzką na wybiegu siedzą "odłowione" koty wolno żyjące z terenu schroniska. Liczba kotów na tyłach jest teraz bardzo duża.

Obrazek

Obrazek

Ósemka:

Obrazek

Z lewej Bliźniak, z prawej - już straciłam rachubę w czarnuszkach :oops:

Obrazek

Obrazek

Molly mizia Śnieżynkę i Rysię-Rydygierkę, z tyłu ma Małą Skarpetkę i Przecinka, którego nie widać na zdjęciu

Obrazek

Obrazek

Kłaczek

Obrazek

Tri, którą po raz pierwszy widziałam z tak niewielkiej odległości :)

Obrazek

Obrazek

Baloo

Obrazek

Cartman

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 22, 2010 17:37 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Duży wybieg jest porośnięty wysoką trawą i pajęczynami, dlatego wyprawa w głąb była utrudniona. Sporo kotów chowało się w chaszczach.

Morf

Obrazek

Chudy Puszek i Gruby Puszek

Obrazek

Roman

Obrazek

Morfeusz

Obrazek

Wszystko.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 22, 2010 18:31 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Gibutkowa pisze:
molly88 pisze:Obrazek
dwa nie przezyly nocy a dwa w izolatce....

EDIT: Tak myślę... może to calci jak były zafaflunione :roll: Kto mógłby je wziąć?... :( Wiadomo że opieka w domu gdzie nie ma dodatkowych wirusów czy bakterii może im uratować życie a jeśli mają calci to mają osłabiony organizm i każde inne paskudztwo tez może się przyplątać :cry:

Mogło być calci ***- ale pod opieką lekarską nie powinny jednak umrzeć.
A może tej opieki nie miały?
Urlopy, weekend itd
Jak ktoś ma tylko dorosłe szczepione i zdrowe koty to śmiało może je wziąć.

*** Ostatnio faktycznie niektóre dzikie kociaki jeszcze na wolności nagle padały, a tym co mam w domu z tego samego środowiska po kolei wykluwało się coś jakby calci według weta, ale wystarczył tylowet i szybko im przeszło.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie sie 22, 2010 18:53 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 22, 2010 21:23 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

725/10 3-letnia kotka z pękniętym podniebieniem, prawdopodobnie zarówno miękkim jak i twardym :cry: ma trochę zniekształconą główkę :cry:

bieda kicia, z tym sie nic nie robi, samo sie zrasta?
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pon sie 23, 2010 7:18 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

yosia pisze:

:cry: czy ona wogóle może jeść w takim stanie? :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 23, 2010 9:00 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Nie wiem, czy je cokolwiek, wątpię :( Samo się nie zrasta z tego, co wiem, konieczna jest interwencja chirurgiczna, ale wetem nie jestem, więc pewnie się nie znam :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon sie 23, 2010 11:51 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

yosia
Temat postu: Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!
PostWysłany: Nie Sie 22, 2010 21:23

Dołączenie: Wto Lis 25, 2008 21:44
Miejscowość: Wrocław, Elbląg
Cytuj:

No nie wiem, nie sadze...Antek jak sie ostatnio "urzadził"spadajac z szafy na rowerek stacjonarny to miał pekniete podniebienie twarde, miekkie...+inne obrazenia...
Musiał byc szyty....i dostawał antybiotyki.Na poczatku nie jadł.... :( Na pewno takie pekniecie bardzo, bardzo boli... :(

Post » Pon sie 23, 2010 12:06 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

jeśli tak jest to ta kicia nie powinna być w baraku tylko pod opieką Leśnej i oczywiście jeśli tego wymaga po zabiegu.

Leśna czy możesz się dowiedzieć czy ta kicia je i czy wymaga zabiegu? Jak się czują dwa koteczki które przeżyły z tej czwórki?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]