Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 22:50 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Pierwsze trzy fotki są stare (Marzec/Kwiecień):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 07, 2010 23:42 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 07, 2010 22:56 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Cameo pisze: Siusia do kuwety, to drugie najczęściej pod meble, czy na dywan w przedpokoju (dzisiaj wdepnełam :oops: )..
a to podobno na szczescie jest, wiec sie nie przejmuj :wink:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 07, 2010 22:59 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Kociara82 pisze:
Cameo pisze: Siusia do kuwety, to drugie najczęściej pod meble, czy na dywan w przedpokoju (dzisiaj wdepnełam :oops: )..
a to podobno na szczescie jest, wiec sie nie przejmuj :wink:

Następnym razem czyścisz mi buty :twisted: aaa, nie będzie następnego razu, bo wywaliłam dywan do łazienki...

Cameo

Post » Śro lip 07, 2010 23:00 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

jeszcze podloga zostala :D :D :D
buziaki dla kociastych na dobranoc :)

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 08, 2010 10:54 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Cudności same :1luvu:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Czw lip 08, 2010 11:03 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

To ja chce jeszcze zobaczyć Bukę na dywanie :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw lip 08, 2010 12:50 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Będzie, będzie. Sęk w tym, że ona się na nim tarza głównie wieczorami, z aparatem nie byłoby najmniejszego problemu, bo jest lampa, ale z kamerą już tak... dodatkowe oświetlenie do kamery jest uszkodzone.

Dzisiaj postaram się opisać resztę kotów.

Cameo

Post » Czw lip 08, 2010 12:52 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Też chcę zobaczyć Busię, ale na razie mogę pomarzyć.. :twisted:
Bry słoneczka! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 08, 2010 13:55 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Cameo pisze:Będzie, będzie. Sęk w tym, że ona się na nim tarza głównie wieczorami, z aparatem nie byłoby najmniejszego problemu, bo jest lampa, ale z kamerą już tak... dodatkowe oświetlenie do kamery jest uszkodzone.

Ależ zdjęcia też mogą być :)
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 17:18 przez Tajemniczy Wujek Z., łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw lip 08, 2010 14:30 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Ależ zdjęcia też mogą być :)

Domyślam się! :lol: :lol:
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 19:12 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 08, 2010 18:18 Re: Cukierek i Buka. Słodycz z nutką chili. Świat oszalał!

Cameo

Post » Czw lip 08, 2010 18:23 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Buka, Torina i Mamba. Film s.82

Camoe masz ogromny talent - Twoje zdjęcia i filmiki zawsze mnie zachwycają :D
Tymczasy prześliczne :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Czw lip 08, 2010 18:40 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Buka, Torina i Mamba. Film s.82

kasiakom pisze:Camoe masz ogromny talent - Twoje zdjęcia i filmiki zawsze mnie zachwycają :D
Tymczasy prześliczne :)

Całkowicie się zgadzam :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 08, 2010 19:07 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Buka, Torina i Mamba. Film s.82

Teraz o Torinie.

Torinka przyjechała do mnie dzięki pomocy CoolCaty i Duszek686 - z Łodzi, przywieźli ją (tirem!) Pirat i Karotka. Dokładnie 11 Maja. Torina to kotka z Łódzkiego schroniska, wiecznie leczona, wiecznie drapiąca się. Dziewczyny załamywały ręce, ja też byłam przerażona kiedy ją zobaczyłam - chuda, z brzydką sierścią, sycząca na inne koty. Weci w moim mieście nie potrafili jej pomóc, więc 16 Czerwca założyłam Torinie wątek z prośbą o rady. Nie dałam za wygraną - zabrałam Torinę do Chorzowa i... po dawce Frontlina i dobrze dobranego sterydu, nastąpiła duża poprawa. Kot przestał się drapać, wypiękniał, przytył. Dzisiaj "pamiątką" po APZS są strupy, krótka sierść (jak u Devona czy CRX) i ranka na gardle. Dzisiaj Torina została obejrzana, dostała steryd i za dwa/trzy tygodnie jedziemy do Chorzowa. Nie jest jeszcze gotowa do adopcji, dopiero we Wrześniu będziemy ją ogłaszać. Ale, to nie znaczy że nie szukam Torinie domu! Torina szuka domu, ale póki co, nie robimy ogłoszeń! Kilka ważnych rzeczy:

- Torina raz w miesiącu musi dostać dawkę odpchlacza (Frontline lub Fiprex) te preparaty nie są drogie, kosztują do 20,00zł za jedną dawkę
- Dom musi być cierpliwy, i raczej doświadczony, bo Torina nie jest łatwym kotem
- Dom bez małych dzieci (!)
- Może być dom z psem
- Torina może zamieszkać z max. jednym, czy dwoma spokojnymi kotami
- Chciałabym żeby przyszły dom karmił Torinę karmą alergiczną, lub w miarę dobrą - żadne Whiskasy czy Cat Chow. Nie musi jeść karmy alergicznej do końca życia - raczej przez jakiś czas
- Dom absolutnie niewychodzący, z zabezpieczonymi oknami, bądź balkonem (!)
- Mile widziany domek na Śląsku, w Warszawie, czy we Wrocławiu, żeby Torina mogła być pod okiem doświadczonych dermatologów, z powodu swojej alergii

Zdjęcie zrobione przez Anetę - Duszek:

Obrazek

Torina jest kotem charakternym, pyskatym. Nie daje się głaskać, natychmiast wali pazurzastą łapą i syczy/warczy. 2 x gorsza od Buki (jeśli chodzi o charakter). Daje się dotknąć tylko w wyjątkowych sytuacjach, nawet mruczy i grucha, a kiedy jej się znudzi, to tłucze łapą, po czym kładzie się na plecy w bojowej pozie. Głaskanie tylko na jej warunkach (raz udało mi się ją pogłaskać po brzuchu, jakieś pół minuty, po czym dostałam po łapach). Sypia w śmiesznych pozach, na widok człowieka potrafi się tarzać i mruczeć, zechęcając do głaskania. Ale to tylko pozory. Straszna zołza. Kotów nie cierpi, najczęściej dochodzi do łapoczynów, rzadziej, do ataków. Torina sama z siebie nie zaatakuje. Nie zje też, kiedy w pobliżu jest jakiś kot, dlatego ma swoją półeczkę w przedpokoju, z kocykiem i miseczkami. Praktycznie z niej nie schodzi :( no, przynajmniej nie przy mnie, przy innych domownikach kręci się po kuchni czy pokoju, ja rzadko widuję Torinę chodzącą, raczej leżącą i siedzącą. Jest jedynym kotem, któy nigdy nie wszedł do mojego pokoju (!). Podejrzewam, że to przez zabiegi, Torina straciła do mnie zaufanie. Nie ma też kiełków, przez wieczne rozdłubywanie kubraczków, sierści i sweterków, przez to też, rozrzuca jedzenie wokół misek. Nie jest wybredna, teraz je z/d Hillsa w wersji suchej i mokrej. Gruba jak... :mrgreen: Uwielbia mięso, chudy twaróg i serek bieluch. Nie korzysta z kuwety, a jeśli już, to wchodzi... ale tyłek wystawia na podłogę przed kuwetą. Torina jest zaszczepiona, wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona, ma ujemne testy FeLV/FIV i chipa.

Torina uwielbia mokre z/d Hillsa i Sensitivity control z RC - jeśli ktoś ma takie karmy w domu, i nie potrzebuje, albo chciałby jej zafundować - to będę bardzo wdzięczna :oops: suche z/d chrupie dzięki fundacji KOTYlion :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 19:19 przez Cameo, łącznie edytowano 3 razy

Cameo

Post » Czw lip 08, 2010 19:08 Re: Zestaw słodko/kwaśny: Cuki, Buka, Torina i Mamba. Film s.82

Bylam tu.

Jejjjj...

Duza od Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]