Dokarmianie - Działo się! str. 8. Buraski w domu i więcej

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 25, 2015 13:51 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Dodam od siebie, że klatkę i wyposażenie dla maluchów, żeby się spokojnie socjalizowały, wypożyczę.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 25, 2015 14:08 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Dziękuję! I dziękuję wszystkim, którzy telefonicznie konsultowali, doradzali, co robić, słuchali o kolejnych łapankowych problemach.

uga

Od: Śro kwi 22, 2015 9:26

Post » Sob lip 25, 2015 14:49 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Postaram sie podjechać jutro do lecznicy cyknac fotki kotce i maluszkom :) podziękowania naleza sie rowniez paniom z Urzędu Dzielnicy Ursynów za wsparcie w poszukiwaniu najemców piwnic i przejęcie losem kotkow. Takiego podejścia sie nie spodziewałam a tu mile zaskoczenie :)
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Sob lip 25, 2015 20:05 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Skąd ja to znam :roll:
Kciuki mogę tylko trzymać.

Powodzenia :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob lip 25, 2015 20:13 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Tak, to prawda, panie z UD były bardzo pomocne. Już im dziękowałam, bo dużo rozmawiałyśmy i przy każdej rozmowie dziękowałam za pomoc, ale może jeszcze w poniedziałek zadzwonię. Najbardziej mnie zatkało jak jedna z pań z UD powiedziała, że to ona, a właściwie oni (Urząd) nam dziękują za zaangażowanie, że to my odwalamy całą robotę i są nam wdzięczni. Oczywiście te podziękowania są skierowanie bardziej do takich osób jak Romi85 niż ja, ale to mi je przekazano, więc przekazuję dalej, może komuś się zrobi miło, ktoś docenia.
Dziękuję za kciuki. Jeszcze długa droga przed nami.

uga

Post » Sob lip 25, 2015 22:14 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

ale nasz jazdę 8O
dziewczyna klasyka, a domu socjalnego współczuję (tzn. kontaktów) bardzo.
Musi się coś znaleźć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 25, 2015 22:15 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

uga pisze:Tak, to prawda, panie z UD były bardzo pomocne. Już im dziękowałam, bo dużo rozmawiałyśmy i przy każdej rozmowie dziękowałam za pomoc, ale może jeszcze w poniedziałek zadzwonię. Najbardziej mnie zatkało jak jedna z pań z UD powiedziała, że to ona, a właściwie oni (Urząd) nam dziękują za zaangażowanie, że to my odwalamy całą robotę i są nam wdzięczni. Oczywiście te podziękowania są skierowanie bardziej do takich osób jak Romi85 niż ja, ale to mi je przekazano, więc przekazuję dalej, może komuś się zrobi miło, ktoś docenia.
Dziękuję za kciuki. Jeszcze długa droga przed nami.

Dobrze, że są takie panie. To zawsze od człowieka zależy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 26, 2015 14:34 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Dziś byłam w lecznicy odwiedzić kocią rodzinkę.
Dzieci mają świerzba usznego, są w trakcie leczenia a poza tym piękne, zdrowe i szukają domku:
Lewy chłopczyk i prawa dziewczynka:
Obrazek
Dziewczynka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chłopczyk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I biedna wychodzona mamusia, która przez 2,5 miesiąca dzielnie karmiła maluszki mlekiem:
Obrazek
Obrazek
Straszny z niej miziak i gadułka.
Obrazek
Obrazek
Po odpasieniu i rekonwalescencji po zabiegu będzie śliczną panienką i co najważniejsze - już bezpłodną, dzieciaki są śliczne, ale już wystarczy :D
Ostatnio edytowano Nie lip 26, 2015 20:53 przez Romi85, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie lip 26, 2015 15:01 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Dziękuję za zdjęcia! Kocie śliczności :1luvu:
Kotka SnowPatch (zwana: SnowPatch, Snołi, Paciu, SnołiPaciu, Paćka, Pacia, Paciula, Paczka, SnowPaczka) jadła ostatnio coraz więcej (np. 0,5 kg mięcha rano, przez dzień poprawki suchym, a wieczorem mokrą karmę), a była coraz chudsza. Strasznie się o nią martwiłam. No i jak już TOZ mi powiedział, że pewnie maluchy nie mogą się wydostać i ona próbuje je wykarmić, to już wiedziałam, że nie ma na co czekać. Faktycznie jest bardzo miziasta i chce z jakimś człekiem iść do domku. Co można napisać o kociętach? Wiadomo, że śliczne.

uga

Post » Nie lip 26, 2015 15:16 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Są przestraszone sytuacją, czemu oczywiście nie można się dziwić, ale 2 tygodnie porządnej socjalizacji i mamy miziaki :D nie gryzą, nie prychają, dają się brać na ręce i miziać. jeszcze trochę i chłopczyk by się rozmruczał :1luvu:
Mają odrobinkę dłuższy włos dzięki tatusiowi, czyli Grubemu. szkoda, że nie udało się go złapać zanim zaplanował potomstwo :roll:
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Nie lip 26, 2015 15:28 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Gruby prawdopodobnie jest tatusiem sporej gromadki okolicznych kotów, bo weterynarz mówił, że Gruby jest już starszym panem, a moi sąsiedzi po zastanowieniu przyznają, że widywali go już kilka lat temu, a ja tu dopiero od listopada mieszkam. Kotka, która urodziła na tym osiedlu pod rampą dla wózków (zanim ja się tu wprowadziłam) też pewnie z nim te dzieciaki miała. Rok temu (ciągle przed moim wprowadzeniem się) kolejna kotka przyszła tutaj rodzić, trafiła do weterynarza. A Gruby jest jedynym kocurem wśród dokarmianych. Już mu wystarczy tych dzieci. Zdążył poszaleć aż zanadto.

uga

Post » Nie lip 26, 2015 16:32 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Fajowe są, cała trójka. A SnołPaczka jest moim bohaterem, za dzielne karmienie swoich coraz większych puchatych bydlątek.

Wielki szacun dla Was obu, miłe Panie, za niewyobrażalną ilość załatwiania, nerwów i poświęconego czasu . Bardzo się cieszę, że w efekcie futra są już bezpieczne.

Kociaki kjut! Aaaa :1luvu:

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Nie lip 26, 2015 20:08 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Romi85 pisze:Dziś byłam w lecznicy odwiedzić kocią rodzinkę.
Dzieci mają świerzba usznego, są w trakcie leczenia a poza tym piękne, zdrowe i szukają domku:
Lewy chłopczyk i prawa dziewczynka:
Obrazek
Dziewczynka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chłopczyk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I biedna wychodzona mamusia, która przez 2,5 miesiąca dzielnie karmiła maluszki mlekiem:
Obrazek
Obrazek
Straszny z niej miziak i gadułka.
Obrazek
Obrazek
Po odpasieniu i rekonwalescencji po zabiegu będzie śliczną panienką i co najważniejsze - już bezpłodną, dzieciaki są śliczne, ale już wystarczy :D

Śliczne te kocie. :1luvu:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon lip 27, 2015 7:01 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

Śliczne, śliczne. Teraz "tylko" ktoś musi się w nich zakochać na tyle, żeby uznać, że żyć bez nich nie może.
Wydaje mi się, że ludzie, którzy odpowiadają na ogłoszenia w internecie, to temat na jakieś badania i pracę naukową. O tym nieszczęsnym niedoszłym tdt nie chce mi się nawet pisać, ale odezwała się jeszcze jedna osoba, napisała o tym, jak pomaga zwierzętom, tymczasuje koty i jeszcze parę haseł "damy radę", "wszystko się uda" itp. Kazała do siebie zadzwonić, a podany numer oczywiście nie działa. Ja nie wiem, czy ludzie nie mają co robić, o co w ogóle chodzi, po co oni odpowiadają.

uga

Post » Wto lip 28, 2015 12:31 Re: Dokarmianie - potrzebny DT. Działo się! str. 8

spoko burasy, trzymam kciuki!

brawo dla Was za udaną akcję!

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

[poprzednia][następna]