Koteczka podobno trafiła do schronu do Poznania z ulicy ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 07, 2014 13:00 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

W sumie jeszcze 3 osoby oprócz nas tj. Asia ,Lidka z Fundacji i piano;) oraz nowi opiekunowie Liska.[/quote]
Otóż to, a co można sądzić o nowej opiekunce Inki, skoro nawet nie powiadomiął Lidki o jej zaginięciu???
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 07, 2014 13:03 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Kiedy szukałyśmy Liska, pierwszy tydzień prawie codziennie jechały 2-3 osoby, szukałyśmy na miejscu po krzakach i opuszczonych budynkach. Roznosiłyśmy ulotki zaczynając od domów najbliżej. Wg mapy posuwałyśmy się coraz dalej i zaznaczałyśmy na mapie co już zrobione, żeby była informacja dla wszystkich. Dwie sąsiadujące ze sobą miejscowości (wszystkie domy, dom po domu) dostały ulotkę do skrzynki pocztowej. Rozniosłyśmy chyba z 700 sztuk.
Ogłoszenia były w sklepach, na słupach, przystankach, w szkole, rozdawałyśmy pod kościołem po mszach. Violet wpuściła nas na pobliskie działki, gdzie dokarmia stado. Przy okazji roznoszenia ulotek zaczepialiśmy przechodniów. Nie było chyba osoby, która nie wiedziałby o poszukiwaniach, nieraz mówili " tak, tak, wiemy, widzieliśmy ogłoszenie".
Dzwoniłyśmy do firm, które zajmują się utylizacją zwłok czy nikt nie zgłosił potrąconego kota.
Były ogłoszenia na tablica.pl, fb, naszej stronie internetowej.

Jedna osoba nie dałaby rady przeprowadzić takiej akcji.

Było kilka zgłoszeń innych kotów. Opiekunowie Liska byli na miejscu, więc jechali natychmiast sprawdzić, nawet jeśli ktoś zgłaszał, że znalazł np. rudego kota (Lisek jest bury z białym). W drugim tygodniu ktoś zadzwonił, że taki kot kręci się koło kościoła. To był Lisek.

Edit: na ulotkach była prośba do mieszkańców o sprawdzenie własnych garaży, szałerków, drewutni i oczywiście informacja o nagrodzie.

Edit 2: znalazłam treść:

W poniedziałek 2.12.2013 w Przysieku w okolicach ulicy Fiołkowej zaginął trzyletni kocurek Lisek, bury z białymi paluszkami i trójkątnym krawatem pod brodą, dość duży.
Lisek był podopiecznym toruńskiej Fundacji KOT, jest kotem typowo domowym, nie ma zimowego futra, nie poradzi sobie ze znalezieniem pożywienia, nie zna okolicy.
Mieszkańców Przysieka oraz okolicznych miejscowości prosimy o sprawdzenie pomieszczeń gospodarczych, garaży, drewutni i wszelkich innych miejsc, w których mógłby się ukryć przestraszony kocurek.
To zajmie tylko chwilę, a zwierzakowi może uratować życie.
Bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniach.

NA ZNALAZCĘ CZEKA NAGRODA!
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt lut 07, 2014 13:20 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Schronisko też było poinformowane i dodatkowo codziennie dzwoniłyśmy czy ,aby ktoś nie przywiózł takiego kota.
Jeśli na miejscu nie ma kogoś, kto może pomóc może faktycznie zaangażować jakiś harcerzy , dzieciaki pod nadzorem kogoś dorosłego,aby mieć pewność że ulotki dotrą do ludzi .
Zawsze jest nadzieją,że kotka u kogoś mieszka i ma się dobrze :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lut 07, 2014 13:46 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Nie wiem, czy ogłoszenia o zaginięciu są w internecie ?
Jeżeli nie, to też można by puścić taki pakiet, są dziewczyny, które robią, deklaruję się opłacić.
Z tego, co wiem, to nie są wielkie koszty.

Ja mieszkam spory kawałek dalej, więc mogę tylko z doskoku, nikogo znajomego też tam nie mam.
Idealnie jest, jak ktoś, komu zależy jest na miejscu i koordynuje całość akcji, sam działa i wciąga w działanie innych.

Mój spierniczył na wsi, akcja wyglądała podobnie, zaangażowałam w pomoc mnóstwo ludzi, czy chcieli tego, czy nie :wink: , nagroda 1000 zł spowodowała, ze szukała cała osada a i z okolicznych wsi przyjeżdżali. Ogłoszeń poszło ponad 700, następne 1000 było w przygotowaniu.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Pt lut 07, 2014 13:50 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

wilber pisze:Mój spierniczył na wsi, akcja wyglądała podobnie, zaangażowałam w pomoc mnóstwo ludzi, czy chcieli tego, czy nie :wink: , nagroda 1000 zł spowodowała, ze szukała cała osada a i z okolicznych wsi przyjeżdżali. Ogłoszeń poszło ponad 700, następne 1000 było w przygotowaniu.

:ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt lut 07, 2014 13:55 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Mulesia pisze:Możecie tu wrzucić link do wydarzenia na FB?
Co prawda nie jestem z Poznania, ale mam tam wielu znajomych. Mogę porozsyłać.

https://www.facebook.com/events/6412998 ... l_activity
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lut 07, 2014 14:44 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

wilber pisze:Nie wiem, czy ogłoszenia o zaginięciu są w internecie ?
Jeżeli nie, to też można by puścić taki pakiet, są dziewczyny, które robią, deklaruję się opłacić.
Z tego, co wiem, to nie są wielkie koszty.

Ja mieszkam spory kawałek dalej, więc mogę tylko z doskoku, nikogo znajomego też tam nie mam.
Idealnie jest, jak ktoś, komu zależy jest na miejscu i koordynuje całość akcji, sam działa i wciąga w działanie innych.

Mój spierniczył na wsi, akcja wyglądała podobnie, zaangażowałam w pomoc mnóstwo ludzi, czy chcieli tego, czy nie :wink: , nagroda 1000 zł spowodowała, ze szukała cała osada a i z okolicznych wsi przyjeżdżali. Ogłoszeń poszło ponad 700, następne 1000 było w przygotowaniu.

Są ogłoszenia w necie, na tablicy, na gratce i jeszcze inne. Sama je aktywowałam :ok:
Obrazek

alab108

Post » Sob lut 08, 2014 0:08 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

alab108 pisze:Są ogłoszenia w necie, na tablicy, na gratce i jeszcze inne. Sama je aktywowałam :ok:

Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Sob lut 08, 2014 15:26 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

wilber pisze:
alab108 pisze:Są ogłoszenia w necie, na tablicy, na gratce i jeszcze inne. Sama je aktywowałam :ok:

U nas dziś powiało wiosną jest bardzo ciepło a i koty się drą ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie lut 09, 2014 10:56 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

:!:
Czy Ktoś mógłby druknąć trochę ogłoszeń ?
Ktoś jeszcze chętny do kolportażu tychże ?

Jeżeli kota ma mieć szansę...... :|
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Nie lut 09, 2014 12:34 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

wilber pisze::!:
Czy Ktoś mógłby druknąć trochę ogłoszeń ?
Ktoś jeszcze chętny do kolportażu tychże ?

Jeżeli kota ma mieć szansę...... :|

Ja niestety w tym zielona :(

lidka02

Post » Nie lut 09, 2014 14:38 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Nie mam na czym wydrukować, Lidko i wilber. Mogę tylko myśleć ciepło o kici i o Borysie z wątku Kinni też. Wiem, jak człowiek jest bezradny, kiedy zaginie zwierzątko poza własnym miastem i nie ma jak go szukać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lut 10, 2014 11:06 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Dowiedziałam się że dziewczyna co jej dałam kotke jest w Londynie i będzie tam długo ...Kurcze przecież powiedziałam jej że w razie problemów kota zabieram...

lidka02

Post » Pon lut 10, 2014 11:40 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

lidka02 pisze:Dowiedziałam się że dziewczyna co jej dałam kotke jest w Londynie i będzie tam długo ...Kurcze przecież powiedziałam jej że w razie problemów kota zabieram...

wiec może kotka nie zaginęła, tylko "była pod kogoś opieką"? Może warto podrążyć temat i spróbować dotrzeć to tego kogoś?....
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 10, 2014 12:32 Re: Zagineła kotka w POZNANIU osiedle Bajkowe -Grunwald

Ciekawe kiedy wyjechała? Może na ten czas wypuściła kotkę :?: :evil:
Skoro ona tymczasuje psy to chyba współpracuje z kimś, jakąś Fundacją? Może ktoś coś wie?
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]