konsuela pisze:Czesc ifokry, ale ci dobrze, ja poszukuje właśnie takiej osoby na tydzień we wrześniu i nic...no bo trzeba zbadać poziom cukru we krwi kociakowi ze 3x dziennie i podac insuline no i leże
A jakoś mam szczęście do ludzi

Moderator: Moderatorzy
konsuela pisze:Czesc ifokry, ale ci dobrze, ja poszukuje właśnie takiej osoby na tydzień we wrześniu i nic...no bo trzeba zbadać poziom cukru we krwi kociakowi ze 3x dziennie i podac insuline no i leże
serum pisze:Witam.Potrzebuję pomocy.
Moja 12 l. kotka ( wiem od dzisiaj) jeszcze jest w klinice ,odbieram ja o 17-stej.....leży pod kroplówką ......ma CUKRZYCĘCukier 222. Wet. twierdzi ,że to jeszcze nie koniec świata i moze uda się ja wyprowadzić sama dietą.....i tu pytanie czym ją karmić ....mam już suche RC Diabetyk,ale ona miała dzisiaj czyszczenie i rwanie zęba więc nie wiem czy będzie chciała jeść suche.
Jaka karma mokra jest najlepsza ???? Kicia nie jada żadnego jedzenia poza kocim ,po prostu nie ruszy.
serum pisze:paski mam w domu....ważność do listopada 2010 .Gorzej z kroplą moczunie mam specjalnego piasku czy czegoś tam żeby ten mocz wyłapać
![]()
Kotka jeszcze trochę gubi równowagę i ogranicza ja bardzo zabezpieczony na łapce wenflon.
serum pisze: [...] karmię moje koty :suche to RC Sterilised 37,Urinary s/o i Exigent 33 Aromatki Attraction. mieszam w równych porcjach.Mokre to : różne Goumret i Rc dla sterylizowanych....czasem kupię coś innego ,ale sporadycznie i nie kupuję byle czego.
Wracając do rozmowy z wetem. zasugerował ,ze raczej powinnam podawać jedzenie bardziej ubogie w białko....i tu zgłupiałam.....podobno mam oszczędzać nerki ,bo wszystkie choroby do uszkodzenia nerek prowadzą.
serum pisze:Więc tak :powiedział ,ze nie ma mowy o uszkodzeniu trzustki i o cukrzycy I stopnia.
To prawda ,ze Kicia sie stresuje na widok weta. ale nie wiem czy to ma znaczenie ,bo kotka miała pobierana krew już po premedykacji .....jedna żyła pękła trzeba było golić drugą łapkę.
Już od maja szukamy przyczyny złego samopoczucia kotki ,tak jak już pisałam przeszła kocia grypę ,za jakis czas (ok miesiąca) zapalanie krtani łącznie ze strunami głosowymi ( jak spała to świszczała....nawet trudno mi do czegoś ten świst porównać ....dziwne to było . Bardzo duzo kamienia nazębnego i brzydki zapach z pysia,ale postanowilismy z wetem. że nie będziemy tak od razu po tych przebytych chorobach i stresach fundować jej następnego i tak odczekałam 2 m-ce .Niestety do tej pory stan sierści sie pogorszył ,kotka znacznie schudła i bardzo mało je. A karmię moje koty :suche to RC Sterilised 37,Urinary s/o i Exigent 33 Aromatki Attraction. mieszam w równych porcjach.Mokre to : różne Goumret i Rc dla sterylizowanych....czasem kupię coś innego ,ale sporadycznie i nie kupuję byle czego.
Wracając do rozmowy z wetem. zasugerował ,ze raczej powinnam podawać jedzenie bardziej ubogie w białko....i tu zgłupiałam.....podobno mam oszczędzać nerki ,bo wszystkie choroby do uszkodzenia nerek prowadzą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości