SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 21:41 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

KWARANTANNA, mały wybieg - koty z tyłu
Koty są w jednym pokoju, tym przed izolatką. Drugi pokój pusty.
Nie wiem czy zostały przeniesione :oops: Jest ich tam sporo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W klatce mamusia z 3 maluszkami, leczone na grzybka :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i wygrzewanko na wybiegu.... :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DUŻY WYBIEG
- większość kotków dziś na słoneczku, na wybiegu :mrgreen:

korytarz
Obrazek

Obrazek

Roman
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to chyba jakaś kotka dochodząca z sąsiednich domków, była na terenie schronu - chyba ma coś z oczkiem :(
Uciekała przede mną ale ją dorwałam :wink: śliczna :1luvu:
Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 17, 2010 22:25 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Agness78 pisze:Z dobrych nowin :)

Dzisiaj zabrałam ze schroni kotkę srebrno-burą, bardzo miłą jako matkę karmiącą do kociąt.
Kotka miała maluszki od kilku dni nie karmiła. Niestety zupełnie nie zaakceptowała maluchów :cry:
wręcz zaczęła je atakować 8O Kicia została u Beatki na DT. Nie może wrócić do schronu :(
Nie chcemy żeby z powrotem trafiła do swojej pseudo-opiekunki :( Będziemy szukać jej domu :!:
Obrazek

W związku z tym pojechałam do schronu po dzikuskę z 4 maluszkami biało-burymi ( około 2 tygodniowe ).
Kotka jest w DT u Beatki (od jessi74). Beatka stopniowo będzie dokładać jej maluszki ( takie 3 dniowe oseski :1luvu: )
Przed chwilą dowiedziałam się że pierwszego już zaakceptowała :ok: :ok: :ok: Mały dossał się do cyca :ok:
Oby z kolejnymi poszło równie gładko :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla Beatki
:oops:
Nasze fundusze już się kończą.... a pomoc będzie bardzo potrzebna :!:

Potrzebne na CITO!!!! mleczko w proszku RC Convalescent dla maluszków

Agness78

Post » Sob kwi 17, 2010 23:17 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Kruszyna ostatnio pisała na wątku Basia i Szczurka, że kupiła mleczko ale ona jutro do Opola jedzie :( Chyba, ze jakoś uda wam się z nią umówić z samego rana.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob kwi 17, 2010 23:17 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

A to tri to jest kotek z garażu :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie kwi 18, 2010 2:29 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Potrzebujecie conva w proszku do rozrabiania, tak? Chętnie odstąpie, niestety że tak powiem, do zwrotu :wink: (tzn kiedyś mi odkupicie), bo muszę mieć żelazną rezerwę dla niespodziewajków....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie kwi 18, 2010 8:44 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

ulvhedinn pisze:Potrzebujecie conva w proszku do rozrabiania, tak? Chętnie odstąpie, niestety że tak powiem, do zwrotu :wink: (tzn kiedyś mi odkupicie), bo muszę mieć żelazną rezerwę dla niespodziewajków....

A kiedy byś w ogóle chciała ten drapak ode mnie ? Bo on stoi i czeka na Ciebie :mrgreen: Musimy się w końcu zgadać żebym Ci w któryś dzień podrzuciła :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie kwi 18, 2010 9:08 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Boberek już wzięła te 4 maluszki. Jeden ma już najprawdopodobniej domek. Strasznie biedne koty na tyłach, strasznie...Jak tak mało kotów z przodu, to może niech ludzie też tyły oglądają?Nie ma możliwości przeniesienia chociaż kilku :?: :?: :?: :?:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie kwi 18, 2010 9:30 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

z tyłów jest naprawde kilka miziaków, wiec może Leśna dało by sie cos zrobic?

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie kwi 18, 2010 10:18 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Miejsce w baraku jest wolne dosłownie na sekundę, zacznie się przenosić koty z tyłu, dla nich zmiana miejsca z dużego pokoju do małej klatki jest również stresujące a ludzie już teraz się pytają o dzieci - za chwilę zaczną się małe koty i znowu mam je stresować przenosinami na tyły i kolejną zmianą miejsca bo trzeba będzie "zwolnić" miejsce dzieciom i nowym kotom ? to bez sensu...
Ludzie mają dostęp do wybiegów i kociarni i również je widzą ale dla wielu roczny kot czy dwuletni jest już "za stary"

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie kwi 18, 2010 10:23 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

"mindhunterpl
Temat postu: Przyjmiemy kotka rasy MainCoon lub Norweski Leśny
PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 20:18

Dołączenie: Wto Kwi 06, 2010 19:39
Witam,
Przyjmiemy małego/młodego kotka rasy MainCoon lub Norweski Leśny - za dobrą opiekę w dobrym domu. Niedawno musieliśmy pożegnać naszego ulubieńca gdyż ciężko zachorował :( i odszedł do krainy wiecznych łowów. Nasz 4 letni synek strasznie tęskni za swoim roztrzepanym i włochatym przyjacielem, pożegnanie z nim to było dla niego okropne przeżycie - znali się od małego. Mamy świadomość że nowy przyjaciel nie będzie tym starym, ale kochamy zwierzęta i wiemy że ten będzie kochany tak samo albo jeszcze bardziej.

Jesteśmy z okolic Warszawy.
Pozdrawiam,
Michał

P.S. Będziemy wdzięczni za pomoc."

Znalazłam takie ogłoszenie i pomyślałam o tym białaym co u Was w schronie jest...Pisałam do Agnes 78,ale nie ma Jej na pw,wiec wklejam wiadomosc tu.Moze na cos sie przyda.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie kwi 18, 2010 13:17 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

czy dobrze rozumiem, że w schronie zostały tylko te 3 maluszki które są na tyłach?
Leśna bierzesz tri do siebie na stałe? a dwa pozostałe jekiej są płci? czyli dla nich przydałby się DT jak tylko zaczną same jeść.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie kwi 18, 2010 13:31 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

One są leczone na grzybka, szara to dziewczyna ale kurde nie pamiętam czy czarny to chłopak czy dziewczyna, ale coś mi świta że dziewczyna dla tri mam dom.
Jędza już w sumie same. Mają około 6 tygodni

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie kwi 18, 2010 15:42 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Dzwoniła do mnie znajoma, która znalazła kotka, bardzo miłego, został już odjajczony :twisted:
Niestety nie może go dłużej trzymać. Bardzo potrzebny DT :ok: Kot jest niesamowicie miziasty, pewnie szybko znalazłby domek.... ale bez DT ani rusz :cry: Może ma ktoś miejscówkę dla kotka :oops: choć wiem że to prawie nierealne..... :(

Agness78

Post » Nie kwi 18, 2010 16:38 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Agness78 pisze:Dzwoniła do mnie znajoma, która znalazła kotka, bardzo miłego, został już odjajczony :twisted:
Niestety nie może go dłużej trzymać. Bardzo potrzebny DT :ok: Kot jest niesamowicie miziasty, pewnie szybko znalazłby domek.... ale bez DT ani rusz :cry: Może ma ktoś miejscówkę dla kotka :oops: choć wiem że to prawie nierealne..... :(

kolejny :-(

_leśna_ pisze:One są leczone na grzybka, szara to dziewczyna ale kurde nie pamiętam czy czarny to chłopak czy dziewczyna, ale coś mi świta że dziewczyna dla tri mam dom.

kurcze to gdyby było DT to można je w sumie już wziąć i dalej leczyć grzybka poza schronem.
Agness szary maluszek to dziewczynka, może załapie się na domek :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie kwi 18, 2010 17:07 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

mawin pisze:
_leśna_ pisze:One są leczone na grzybka, szara to dziewczyna ale kurde nie pamiętam czy czarny to chłopak czy dziewczyna, ale coś mi świta że dziewczyna dla tri mam dom.

kurcze to gdyby było DT to można je w sumie już wziąć i dalej leczyć grzybka poza schronem.
Agness szary maluszek to dziewczynka, może załapie się na domek :-)

No właśnie.... jak to jest z leczeniem grzybka? To chyba długotrwałe leczenie? :roll: i dość zaraźliwe? ktoś może coś powiedzieć na ten temat z doświadczenia?

Podobno są szczepionki na grzybka? Jaki jest koszt takich szczepień i na ile są skuteczne?
Może warto zaszczepić swoje koty? w końcu nigdy nie wiadomo co się do domu przyniesie :roll:

Agness78

[poprzednia][następna]