Koty Babci i Rustie I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2009 19:25 Re:

Rustie pisze:Śliczna wiskaska z białym, pięcioletnia, bardzo wysoka ciąża, w środku część kociąt martwych, cysty, krwiaki. Żyje i ma się dobrze :ok:

Czarna z białym, drobna, paromiesięczna dziewczynka. Ciąża niezbyt wysoka, ale po złapaniu zaczął się poród. Nagie, nie do końca ukształtowane kocięta które odchodziły jedno za drugim. Mała nie zauważyła że została matką. Po normalnym porodzie i usypianiu noworodków czeka się ok. tygodnia, ale to nie był normalny poród, a brzuch nadal ogromny (prawdopodobnie zostały łożyska). Wet zdecydował się na cięcie - nie wiem co działo się w środku, nie chciał babci powiedzieć, ale blady wyszedł z gabinetu. Kicia powoli dochodzi do siebie, na optymizm pozwolimy sobie za parę dni. Pochodzi z działek, gdzie koty likwiduje się za pomocą wideł. Na złapanie czekają 4 jej koleżanki.

Jedna z małych burasek ma dziwne ropnie w okolicach gardła. Była parę dni na antybiotykach, ale guzy się powiększały, część pękało, powstawały nowe. Właśnie jest na stole operacyjnym... Zobaczymy...

(Jak anulka111 w wątku sreberkowym napisała - zdarza się, Matka Natura bywa bezwzględna)

Z innych nowych nabytków - mała czarnulka po kk, oczy zmienione ale widzi. Jej rodzeństwo, które czeka na złapanie, może nie mieć tyle szczęścia.

wiskaska wypuszczona
czarna z białym w nowym domu :) Mamy jej koleżankę, już po sterylce. Śliczna jest, złota buraska :)
Mała buraska pocerowana i podziurawiona, ale czuje się super. Jej siostrzyczki - wiskasowa i czarna znalazly domki :)
Do czarnulki z kk dołączyły 2 czarne i 1 bura siostra. Teraz polujemy na matkę.

Plus 3 koty z nowego stada po kastracji.
Obrazek Obrazek
Oraz Afera&Alibi, młodsze siostry Violi 8) Z mamą 8) Czyli dowody przestępstwa 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

30

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro wrz 02, 2009 19:34 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Dowody cudne :1luvu:

A te malutkie "30" na końcu to liczba tymczasów <ikonka strach, która się nie chce wyświetlić>

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw wrz 03, 2009 7:36 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

30...nieźle :roll:

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto wrz 15, 2009 23:41 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Czarna z "nowego stada" jednak wypuszczona bo dziczyła.
Siostry AA, pocerowana koteczka, Dusia i Lusia w domach.
Domki maja też 3 malusie kocurki - ekspresowe tymczasy. Pewnego ranka, niezaleznie od siebie, postanowilyśmy, że "żadnych kotow więcej", a wieczorem idąc "z wizytą" na trawniku zobaczyłyśmy trzy pięciotygodniowe sierotki. Pewnie poszłybysmy dalej, tylko małe dranie podleciały i zaczęły wspinać się po nogawkach na ręce :( Na szczęście chętni znaleźli się migiem, ostatni kociak zostal dorzucony jako gratis :wink: :lol: do pocerowanej Frankie. Gówniarz waży coś okolo zera, a już w pierwszych minutach sterroryzował i zdominował sporego psa :lol:
plus trzy kocice juz ciachnięte, wkrótce do wypuszczenia
A Kaśki, matki AA chyba na dzialki nie puszczę. Wiem, że ten psychol znajdzie sobie następną do rozmnażania i historia zatoczy koło. Ale Kaśka zadomowila się juz zupelnie i nie skażę jej na bezdomność w imię idei, nie potrafię :(

Chociaż... dostała rui i moja Saff jej pozazdrościła, a o ile napalone kocice wytrzymuję, to krolicy już nie. Moze więc wypuszczę je obie :twisted: Saffron by sie ucieszyła :mrgreen:

Rustie

Post » Śro wrz 16, 2009 7:21 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Rustie pisze:... Pewnego ranka, niezaleznie od siebie, postanowilyśmy, że "żadnych kotow więcej", a wieczorem idąc "z wizytą" na trawniku zobaczyłyśmy trzy pięciotygodniowe sierotki. Pewnie poszłybysmy dalej, tylko małe dranie podleciały i zaczęły wspinać się po nogawkach na ręce :( ........

:roll:

Lusia w domku :D

Saffron w rui....oj, to musi być przeżycie :twisted:

mahob

Post » Wto wrz 29, 2009 8:04 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Co słychać?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro wrz 30, 2009 10:25 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Co słychać? Po pierwsze i najważniejsze, ściągnij Lucynko banerek, już nie potrzebny :mrgreen:
A oprócz tego Kaśka wypuszczona na działki (musiałam, bo facet złożył zawiadomienie na policję, a poza tym odnalazł moją wspólniczkę i zaczął ją nachodzić, a to nieletnie dziewczę i się o nią bałam).
Karmicielka piastowska znalazła wyrzuconego z domu WarrrKotka, miziak znalazł dom u "znajomych znajomej". A wczoraj z tego samego osiedla przyjechała kicia z dzidzią. Rekonstrukcja wydarzeń: kicia domowa wyrzucona w ciąży, parodniowy miot coś zaatakowało, porwała Dzidzię w zęby i uciekła na teren pobliskiej szkoły. Nie wiem czy pozostałe maluchy już nie żyły, czy bała się po nie wrócić. Dzidzia ma zjedzone pół ogonka, a pozostała połówka połamana jak harmonijka. Na szczęście była na tyle mała, że pewnie nie zapamiętała bólu. W szkole pod krzakiem spędziły 3 tygodnie, teraz gdy zrobiło się zimno, nie miałyby szans. Kicia jest czarna z białym, Dzidzia dymna i gruba, a kabel od aparatu się zgubił więc zdjęć na razie nie będzie. Być może Dzidzia dostanie przyszywaną siostrzyczkę, ale to zobaczymy 8)

A Bratek nie żyje, ale na razie nie mam siły o tym pisać...

Rustie

Post » Śro wrz 30, 2009 10:32 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Dzielna kocia mama z dzidzią

trzymaj sie Rustie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw paź 01, 2009 7:20 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Trzymaj się, trzymaj...i dla Babci serdeczne pozdrowioenia. Niech się nie zamartwia.

:ok: :ok:

mahob

Post » Pon paź 05, 2009 9:41 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Rustie

Post » Pon paź 05, 2009 9:47 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Rustie dzieki za kolejne biedy piastowskie, które są juz pod opieką Babci :1luvu: :1luvu:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon paź 05, 2009 10:29 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Rustie pisze:fotki Funi: viewtopic.php?f=1&t=100665&start=105

Fajna jest :)
Dobrze, że się zaaklimatyzowała.
Niech jeszcze zacznie porządnie jeść :ok:

mahob

Post » Pon paź 05, 2009 11:10 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Dzidzia i jej mama (mama ma pogryzione i zdeformowane uszko, może przy sterylce da się naprawić, na razie nawet świerzba nie da się porządnie wyczyścić).
Obrazek Obrazek Obrazek
Piastowskie dzieciaki to cztery burasiątka, też ok. miesięczne. Jedno maleństwo jest dokarmiane na siłę, ale nie robimy sobie dużych nadziei :( Mama nie chce go karmić :( Probowałyśmy dostawić do Dzidzi - kocica przyjęła, ale Dzidziulec chciał zamęczyć, a że duże toto bo jedyne przy cycu, to nieciekawie mogłoby być.

Rustie

Post » Pon paź 05, 2009 16:00 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Ale to małe cudne.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon paź 05, 2009 17:24 Re: Koty Babci i Rustie - do wyboru, do koloru ;)

Jaka slodzizna kochana :kotek: :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]