Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 07, 2013 20:49 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Grażynko, a czy dużo sobie liczą za dostawę z Vetfodu? bo zamówiłabym ten Imunoactiv dla kociaków. W sumie to sporo innych ciekawych specyfików mają
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw mar 07, 2013 20:58 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Magnolka już a miarę swobodnie zwiedza pokój i daje się głaskać Mamie, ale sama przychodzi tylko do mnie. Po kolacji jeszcze godzinę za mną chodziła mówiąc "widziałam tam takie inne fajne, co dzisiaj kupiłaś - wiem, że dla mnie". No dla Niej - Rafine Soupe Adult z cielęciną w sosie pieczeniowym - nawet saszetkę było ciężko do miseczki przerzucić, bo wskoczyła na meble i mi spod ręki wyjadała: wylizała miseczkę jakby tydzień nie jadła - tak Jej smakowało.

Teraz oczywiście leży na moim brzuchu (po jedzeniu na niego wskoczyła, pougniatała łapkami i drzemie) i tylko chwilami otwiera lekko oczka zerkając, co piszę. W sumie to od pół godziny chciałam na laptopa, ale na mnie krzyczała i skakała po nim, dopóki swojej porcji głasków nie dostała. Teraz leżę w pokracznej pozycji, ale nie pozwala mi inaczej (szkoda, że nie mam jak zdjęcia zrobić). Paniusia sobie mnie ustawiła - cwaniara mała :twisted:

A specyfiki z VetFoodu zwykle mają weci - może odrobinę drożej, ale i tak sie opłaci, bo kosztów dostawy nie masz.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw mar 07, 2013 21:01 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:
gpolomska pisze:Słupku, Wy to macie w ogóle życie jak na tykającej bombie - dobrze, że w ogóle je.

No więc właśnie. Nawet jakby tylko Kitekata albo Whiskasa teraz jadł, to też byłabym szczęśliwa, że w ogóle.
Dzisiaj od 5.40 zaczął i do teraz zjadł dwie saszetki i 50 malutkich chrupeczek. Jak go znam to pewnie za 2 godziny znowu zacznie się drzeć. Steryd jest fantastyczny przy braku apetytu. Jednak nie polecam. U Tygryska to po prostu wyjątkowe działanie pożądane i dodatkowe.

gpolomska pisze:Chyba dla Niej jest sens zaopatrzyć się w budkę (pewnie sama zrobię)
No i właśnie ja o budce myślałam, pytając się Ciebie o kolory. O czymś tego typu. :D
Pewnie jutro wykończę posłanko dla Tygryska, więc przegląd wełenek zrobię i popatrzę, co mam i czego mi brakuje.

Fifi - betaglukan zacznij łykać. :D
Ja mam bezobjawowe przewlekła zapalenie krtani (co się w poniedziałek u laryngologa okazało) i antybiotyk :( na 7 dni. I koniecznie mi kazała lekarka palenie rzucić do następnej wizyty, bo mówi, że ta krtań jej na stan przednowotworowy wygląda. Na razie ograniczyłam palenie o połowę, jestem z siebie już bardzo dumna. Ale jest ciężko. Ręka sama sięga ....

paliłam 36 lat, minimum 2 paczki dziennie :evil: 12 lipca byłam na biorezonansie, rzuciłam palenie po pierwszym razie bez żadnego problemu :ok:

pozdrawiam cieplutko wszystkich walczących :ok: :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw mar 07, 2013 21:05 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

puszatek :O :ok: ja palę pakę dziennie, czasem mniej ale jak wypiję to nadrabiam :oops: czy po rzuceniu przy pomocy rezonansu przytyłaś ? :oops:
jo.anna

Post » Czw mar 07, 2013 21:18 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

A to jak dzisiaj Magnolia sobie na mnie drzemała i nagle usłyszała w przedpokoju hałas - pełna czujność!
Obrazek Obrazek Obrazek

Acha, dzisiaj już przyatakowała pasek od szlafroka jak Jej przed noskiem przejechałam - schwyciła przednimi łapkami, poprawiła uchwyt nóżkami i zaczęła gryźć wroga :lol:

Dobrze, że ja nie palę - nie ma co rzucać; ciotka paliła i też rzucała metodą tego biorezonansu - skutecznie; przytycie zależy od tego, co się je - nawet na lekcjach chemii miałam takie doświadczenie z kostką cukru posypaną popiołem z papierosa i zapaloną równocześnie z taką bez popiołu: spala się dwa razy szybciej; osoby, które lubią słodycze i inne węglowodany zwykle mocniej tyją po rzuceniu palenia.
...

czarnekoty123

Post » Czw mar 07, 2013 21:20 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Cześć dziewczyny :)
Pozdrawiam na koniec dnia :)
Ulcia zaskoczyła nas tym, że znowu podjadała sama z miseczki, więcej zjadła, i więcej wydaliła :cry:
w ciągu 24 godzin naliczyłam już 4 kuwetkowania. Może rzeczywiście ona ma tą nietolerancję pokarmową.
Rano wskoczyła na łóżko, bo łazikowała sobie i od razu włączyła traktorka i barankowała mi!!!!!!! to był debiut,
podobnie miziała się do męża, ocierała się o niego :) później jakoś w ciągu dnia pobawiła się z Mauryckiem,
futro latało po pokoju, to była zabawa, ale wyglądało trochę groźnie, aż musiałam towarzystwo rozdzielić.
Dziś dostałam info, że ta Purina HA jest już do odebrania z lecznicy. Jakoś nie mam przekonania, że ona coś
pomoże, ale zobaczymy. Odbiorę w poniedziałek razem z probiotykiem, bo jeszcze nie dotarł do lecznicy.

Grażynko, gdzie zamawiasz to jedzonko dla Magnolki? Jaka to Animoda, zalinkujesz mi?
Agusia, a Ty które masz na myśli, pokażesz mi? Ja zamawiam w Telekarma.

Słupek, Tygrynio zjadł ładnie, u mnie 50 chrupek może zejdzie przez 1 dzień u Ulki

Głaski dla Kociaków naszych :1luvu: :kotek:
Magnolka słodka
Fiffi - zdrowiej kochana :ok: :1luvu:

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Czw mar 07, 2013 21:21 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

ale wyluzowana i śliczna koteńka :1luvu:
jo.anna

Post » Czw mar 07, 2013 21:22 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Animus, ja podaję kotom purinę ha, moja opinia jest jak najbardziej pozytywna :ok:
jo.anna

Post » Czw mar 07, 2013 21:23 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

ma bardzo zawadiackie spojrzenie :D

Aniu, a której kici dajesz?
Je chętnie? Kurcze, to mi przypomina ryż prażony :mrgreen: i kot ma się tym najeść? :mrgreen: :kotek:

Animus

Post » Czw mar 07, 2013 21:25 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

gpolomska pisze:A to jak dzisiaj Magnolia sobie na mnie drzemała i nagle usłyszała w przedpokoju hałas - pełna czujność!
Obrazek Obrazek Obrazek

Acha, dzisiaj już przyatakowała pasek od szlafroka jak Jej przed noskiem przejechałam - schwyciła przednimi łapkami, poprawiła uchwyt nóżkami i zaczęła gryźć wroga :lol:

Dobrze, że ja nie palę - nie ma co rzucać; ciotka paliła i też rzucała metodą tego biorezonansu - skutecznie; przytycie zależy od tego, co się je - nawet na lekcjach chemii miałam takie doświadczenie z kostką cukru posypaną popiołem z papierosa i zapaloną równocześnie z taką bez popiołu: spala się dwa razy szybciej; osoby, które lubią słodycze i inne węglowodany zwykle mocniej tyją po rzuceniu palenia.

Grażynko, a ile ta Panienka waży obecnie?
Bardzo dobrze wygląda, zadbana i wypielęgnowana?:)
I cudnie, że tak szybko zaufała :1luvu:

Animus

Post » Czw mar 07, 2013 21:27 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

jo.anna pisze:ale wyluzowana i śliczna koteńka :1luvu:

No teraz jest lepiej... ale w schronie to wyglądała razcej tak:
Obrazek
U mnie w pierwszym dniu było podobnie, ale już po kilku godzinach zaczynało być lepiej.

Nie wiem ile waży, ale Ona ma grube puchate futro - bez niego to by była Jej połowa. No była bardzo zadbana, ale w schronie przestawała jeść, bo się bała - u Fifi dobrze jadła, tutaj też, więc dochodzi powoli do siebie.

Animus, w zooplus będę zamawiać (na razie kupuję w lokalnym sklepie); wejdź na www.animonda.de (mają też wersję polską - tam jest to, co jest na rynek polski) i sobie poczytaj o różnych wersjach.
...

czarnekoty123

Post » Czw mar 07, 2013 21:28 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Wszystkie jedzą to oprócz Karmelka, który ma swoją karmę :roll: bardzo im smakuje ta purinka, szybko z miski znika, niedługo to z torbami pójdę albo będę jadła suchy chleb dla konia :twisted:

Dziewczyny, teraz ja mam mały dylemat :| Kupiłam laserek do zabawy dla moich pluszaków, laki i milcia skaczą po ścianach za nim, szaleją, ale radość nie trwa długo, bo kulka zaraz się na nich rzuca z pazurami :? sam się nie interesuje światełkiem, leży i czeka aż one zaczną się bawić i atakuje, nie powiem, całkiem ostro, macie jakieś pomysły ? :oops:
jo.anna

Post » Czw mar 07, 2013 21:31 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

ostro :twisted: ale cyrk na kołach z tym laserem :mrgreen:
a może spróbować tylko z Kulką? Jaka byłaby jego reakcja, gdyby się z nim pobawić?
a Purinkę w necie kupujesz?

Animus

Post » Czw mar 07, 2013 21:33 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Kulki laser nie interesuje w ogóle, jakiś gbur ostatnio się z niego zrobił, może jest o Karmelka zazdrosny :roll: purinę kupuję w hurtowni, różnica w cenie u weta to jakieś max 10 zł, na necie ceny jak w hurtowni więc nie zawracam sobie głowy zamawianiem
jo.anna

Post » Czw mar 07, 2013 21:37 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Animus, wejdz na stronę http://www.zooplus.pl i na karmę dla kotów.
Kiedyś zamawiałam Animonda Von Feinstein, karma w tackach 100 gramowych.
Teraz zamawiam Animonda Carny, karma w puszkach 200 i 400 gramowych. Bardziej się opłaca.
Taka puszka 400 gramowa wystarcza na cały dzień na trzy koty.

Kiedys zamawiałąm z Zwierzakowo.pl ale Zooplus ma lepsze ceny.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]