FFA Łódź 1353+284 - czarny stary [*] - s.105

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 22:58 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Dwa kociaki złapane na kosciuszki 8 oswoiły się podobno w lecznicy... :? Ponieważ nie bardzo jest gdzie je wypuscić, chyba trafią do mnie (2 kotki, ok. 4,5 mies.)
Matkę i drugiego kociaka dokarmiała Pani Jadzia na podwórku od Piotrkowskiej, dlatego łapanka nam nie szła :twisted: . Pani Ewa (łapiąca na Kościuszki) i Pani Jadzia już są w kontakcie, mam nadzieję, że teraz kotka i kociak wejdą do klatki.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 05, 2012 16:46 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

No to mamy pecha...
Bo bury pingwinek z Pomorskiej 43 też złapany tylko na kastracje - również się oswoił...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie sie 05, 2012 19:13 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Może bury pingwinek był kiedyś domowym kotkiem?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie sie 05, 2012 20:01 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

No właśnie, takie teraz czasy, że się martwimy, jak się kociak oswoi - bo dzikiego łatwiej wypuscić... :( :( :( W dodatku to środek lata, więc jak co roku adopcje stoją.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 05, 2012 20:20 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

dite pisze:Może bury pingwinek był kiedyś domowym kotkiem?
Nie był. Urodzony na Pomorskiej 43. Dwoma z czwórki zaopiekowała się Joanna, która zaadoptowała ode mnie srebrnego trzyłapka Burczusia, Jednej znalazła dom, drugą tymczasuje, "polujemy" na czwarte z miotu i matkę, już w kolejnej ciąży z pewnym burasem....

A w rudym znalezisku wymacałam chipa. Tylko nigdzie nie znalazłam ma ogłoszeń o zaginięciu :evil: :evil: .
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon sie 06, 2012 14:45 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon sie 06, 2012 16:33 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

05.08.2012, niedziela, godz. 8:00
... czyli dawno wyczekiwana niedziela na świeżym powietrzu!
(czytaj: trawnik pod blokiem, ul. Pomorska róg Tamki - polowanie na BiałąMatkęCiężarną BiałegoMalucha co jest u mnie)
piękna pogoda
nie za gorąco (bo rano)
cisza i spokój (bo rano)
oraz... koty i majdan:
- 2 klatki-łapki (na wszelki wypadek),
- dwa kontenery (na wszelki wypadek),
- Łiskas dla zapachu,
- boczuś wędzony w paseczkach (Morliny),
- mleko skondensowane (Jogo),
- miseczki (takie akuratne),
- butelka wody z kranu do mycia rąk,
- ściereczka do wycierania rąk,
- dwie ćwiartki niebieskiego prześcieradła p. Marii
... czyli: mijauł'o być fajnie, a było jak zwykle
Obrazek
łapka w słońcu, co by boczuś wędzony w paseczkach (Morliny) się lekko podsmażył dla zapachu,
a mleczko podgrzało do temperatury odpowiedniej dla delikatnego, jak by nie było, kociego żołądka
Obrazek
BiałaMatkaCiężarna BiałegoMalucha co jest u mnie, w cieniu pod krzaczkiem
a Viola i ja kilka metrów od w/w krzaczka na trawie (zdjęcia brak)
no i tak poleżałyśmy sobie we trzy (BiałaMatkaCiężarna BiałegoMalucha co jest u mnie, Viola i ja) na trawie do 10:00
potem my poszłyśmy, a BiałaMatkaCiężarna BiałegoMalucha co jest u mnie, została pod w/w krzaczkiem
... i co tu zrobić z tak mile rozpoczętym dniem?
ano ja do szkoły, a Viola do domu
05.08.2012, niedziela, godz. 19:00
majdan jak w/w
Matejki 6, kolejne polowanie na Akrobatkę (co by jej zdjąć obróżkę) i ŁysolkęCiężarną vel IrokezkęCiężarną (co by ją wyciąć)
Obrazek
tym razem siedziałyśmy sobie już na ławce opodal placu zabaw dla dzieci
koty się kręciły
i kręciły,
i kręciły.
i nic nie wykręciły
05.08.2012, niedziela, godz. 22:00
Matejki 6a, opodal Cuchnącego Osiedlowego Śmietnika, polowanie na koty pani, która wyjechała i nie wiadomo kto i o której karmi
Viola parę dni temu wywiesiła tam kartkę z prośbą o kontakt
... trzy razy możecie zgadywać, co się stało z kartką
ale wracając do Cuchnącego Osiedlowego Śmietnika:
- ciemno
- cicho
- czasem, w przerwie na reklamy, ktoś przemknie z psem
majdan jak w/w
i koty
koty siedzące w cieniu pod drzewami (czytaj: mało widoczne)
przynajmniej trzy
po ok. pół godzinie zjawił się PierwszyTajnyKarmiciel z Latarką
powiedziałyśmy to i tamto
PierwszyTajnyKarmiciel z Latarką pomruczał pod nosem to i tamto
czyli, zero porozumienia
po PierwszymTajnymKarmicielu z Latarką zjawiła się DrugaTajnaKarmicielka w JasnymProchowcu
powiedziałyśmy to i tamto
DrugaTajnaKarmicielka w JasnymProchowcu pomruczała pod nosem to i tamto
czyli, zero porozumienia
... ale nie ma tego złego, co by na dobra nie wyszło, czyli:
Obrazek
Obrazek
06.08.2012, poniedziałek, godz. 07:00
trawnik pod blokiem, ul. Pomorska róg Tamki - polowanie na BiałąMatkęCiężarną BiałegoMalucha co jest u mnie
piękna pogoda
nie za gorąco (bo rano)
setki samochodów (bo rano)
oraz... koty i majdan w/w
zdjęć nie robiłam, bo mi się nie chciało
właściwie nic mi się nie chciało, oprócz tego, że chciało mi się spać
BiałaMatkaCiężarna BiałegoMalucha co jest u mnie się kręciła
i kręciła,
i kręciła
i nic nie wykręciła...
potem poszłam na pocztę
potem Japońskim Robakiem pojechałam do Perełki
potem Japońskim Robakiem zabrałam z Perełki cztery kocie podrostki
potem z Japońskim Robakiem wypuściłam dwa kocie podrostki ze Styrskiej 1 na Styrskiej 1
potem Japońskim Robakiem pojechałam z pozostałymi dwoma kocimi podrostakami z Kościuszki 8 do jolibuk
potem bez Japońskiego Robaka przesypałam dwa kocie podrostki z Kościuszki 8 do króliczej u jolibuk
potem Japońskim Robakiem pojechałam do szkoły
... mry!
Ostatnio edytowano Śro sie 08, 2012 19:20 przez ewa_mrau, łącznie edytowano 3 razy
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pon sie 06, 2012 22:25 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Rudemu z Żeromskiego / Więckowskiego wczoraj wymacałam chipa.. pogrzebała w necie, nikt go nie szuka...

Dziś moja mamusia wygrzebała spod autobusu pingwinka ca 3,5mce, ewidentnie domowy.

Cholera.

kalewala

Post » Pon sie 06, 2012 23:30 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Kociaki z kościuszki 8, co to niby miały byc oswojone, na razie syczą w klatce. Ale są jeszcze młode, więc jest nadzieja. Poza tym są przerażone, Flora (dymna) tak się na początku schowała za legowiskami.
Obrazek
Potem siedziała w kuwecie i syczała na mnie jak sprzątałam.
Obrazek
Bura Violetta (Viola) jest ciut odważniejsza od siostry. Ale też syczy.
Obrazek
Aida (czarna) i Amneris (czarno-biała) biegają już po całym mieszkaniu, Aida zaprzyjaźniła się z Jasiem. :D
Obrazek
Ale najchętniej panny A&A bawią się i śpią razem. Tu jeszcze w klatce:
Obrazek
Obrazek
A tutaj już biegajace swobodnie:
Amneris:
Obrazek
Aida:
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sie 07, 2012 7:31 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Jolu, poobserwuj je dwa-trzy dni i jeśli się nie oswoją - wypuść...

kalewala

Post » Wto sie 07, 2012 8:27 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Pisałam, że łapka, klatka wystawowa i królicza pojechały do pewnej pani do Opoczna?
No więc pani jedną kotkę juz wysterylizowała - uprzednio załatwiwszy skierowanie z Urzedu Miasta.
A trzy malce złapała - mają dziś pojechać do ds.

kalewala

Post » Wto sie 07, 2012 12:32 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

Może się przyda karma za mniejszą cenę.zajrzyjcie
viewtopic.php?f=27&t=144899
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 07, 2012 12:53 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

annskr pisze:Pisałam, że łapka, klatka wystawowa i królicza pojechały do pewnej pani do Opoczna?
No więc pani jedną kotkę juz wysterylizowała - uprzednio załatwiwszy skierowanie z Urzedu Miasta.

widziałam wątek.
super :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sie 07, 2012 14:41 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

pisiokot pisze:
annskr pisze:Pisałam, że łapka, klatka wystawowa i królicza pojechały do pewnej pani do Opoczna?

widziałam wątek.
super :ok:

ja też bym poczytała!
gdzież on?
... mry!

ewa_mrau

Post » Wto sie 07, 2012 20:54 Re: FFA Łódź 1353+231 - chore kociaki, dt / ds ciągle potrze

annskr pisze:Jolu, poobserwuj je dwa-trzy dni i jeśli się nie oswoją - wypuść...

Nie mam co obserwować - już się oswoiły, miziaki jedne :twisted: Tylko jeść nie chcą. Wczoraj zaraz po przyjeździe jadły, a potem ogłosiły strajk glodowy. Dziś Jola dworcowa była u mnie, przyniosła z lecznicy conva, nakarmiłysmy obie, dymna (Flora, żwawsza) zjadła, ale bura Violka zwróciła. W wymiocinach były glisty, więc Jola podjechała do Perełki po lek, podałysmy obu, jutro i pojutrze mam powtórzyć. Florka chyba zjadła troszkę Gourmedzika i mięska, ale tylko troszkę. Violce podałam 15 ml wody strzykawką, zaraz spróbujęjeszcze raz odrobinę conva, może zjedzą.
W łazience siedzi kotka z Pomorskiej 41 z 5 maluchami. Za tydzień kotka idzie na sterylkę i wraca do swojego domu, a maluchy niestety dołączą do naszego stada kociaków do adopcji... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]