No wiem, że domki potrzebne
Zaraz ponowię ogłoszenia Allegro Piętaszka i Czarnulka, bo za moment się skończą...
Wymyśliłam nowy tekst dla Czarnulka:
"Witam Cię!
Dziękuję Ci, że do mnie zajrzałeś, że znalazłeś chwilkę, aby mnie wysłuchać (bo ja strasznie lubię opowiadać, a teraz nie mam komu)… Powiem Ci coś o sobie. Jestem kotem – to już wiesz, jestem czarnym kotem – to też widzisz, ale tego, że jestem kotem niezwykłym – o tym muszę Ci sam opowiedzieć.
Półtora roku temu byłem malutki i gdy otworzyłem po raz pierwszy swoje niebieskie oczka (niebieskie oczka mają wszystkie małe kotki!) zobaczyłem wspaniały świat – świat pełen barw, pełen innych zwierząt a przede wszystkim CZŁOWIEKA.
Urosłem, zmienił mi się kolor oczu (teraz mam bursztynowe), futerko zgęstniało i stało się błyszczące. Żyłem z moim człowiekiem i innymi zwierzakami. Człowiek nazwał mnie CZARNULEK. To człowiek dawał mi jeść, to on mnie głaskał i pieścił, to u niego mogłem leżeć na kolanach i czuć się bezpieczny. Tak było wspaniale jeszcze niedawno. A potem ten cudowny świat zawalił się! Mój człowiek zostawił mnie i znalazłem się w obcym, zimnym i nieprzyjemnym miejscu.
Ale nie załamałem się. Znalazłem przyjaciela – on też jest kotem, ale całkiem innym niż ja – ja jestem CZARNY a on BIAŁY. Jesteśmy ODWROTNI, jesteśmy PRZECIWNI, jesteśmy jak NEGATYW i POZYTYW. Pomimo takiej różnicy bardzo się lubimy i jesteśmy bardzo z sobą zżyci.
A teraz się pochwalę - ja jestem kotem niezwykłym, jestem kotem, który ma dar zjednywania serc. Jak spojrzysz w moje bursztynowe oczy, to zobaczysz w nich tęsknotę – tęsknotę za Tobą, za Twoim dotykiem, za Twoją miłością. I właśnie to jest we mnie niezwykłe – ta bezgraniczna potrzeba bycia z człowiekiem! Chociaż jestem całkiem zwyczajnym czarnym kotem mogę Cię zapewnić, że będę Cię kochał całym moim kocim sercem. Pokochasz mnie? Pozwolisz mi leżeć na swoich kolanach i nadstawiać łebek do głaskania?
A może pokochasz nas obu – dwa koty czarno – białe? B&W? Duet to niezły układ – Ty będziesz miał dwóch przyjaciół i każdy z nas też będzie miał dwóch! Ale byłoby wspaniale mieć Ciebie i BIAŁEGO za przyjaciół!"
Może być?