bardzo chciałabym wyprosic o allegro dla Cynamonka
treść
-------------------------------
.......Ogłaszać Cynamonka........
Tak, muszę zacząć szukać mu swojego Domu Na Zawsze
Domu przez duże D. Przez bardzo duże D.
Jestem wolontariuszem schroniska dla bezdomnych zwierząt i bywam też tzw Domem Tymczasowym dla kotów, które w schronisku sobie nie radzą.
Tak też trafił do mnie Cynamon

Niemłody kot, niewiadomego pochodzenia, znaleziony przez kogoś na ulicy. Kompletnie nie radził sobie w schronisku, bardzo wychudł.
Cynamon jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony, ale nie jest do końca zdrowy.
Męczą go od czasu do czasu problemy żołądkowo-jelitowe.
Czasem wymiotuje ( jak za szybko zje), czasem ma biegunkę.
Ma ze sobą w komplecie pełną kartotekę różnych badań, które nie wykazały niczego konkretnego.

Strasznie go pokochałam i on zaczyna bardzo kochać mnie. To źle, to kot na ,,tymczasie,, , nie mogę pozwolić sobie na kolejnego kociego rezydenta na stałe.
Może i Cynamon łamiąc mi serce, złamałby i tą zasadę, ale on potrzebuje lepszego domu niż mój.
Cynamon powinien dostawać często jeść, w mniejszych porcjach,
a mnie nie ma po całych dniach.

Czas zacząć szukać mu domu, najlepszego z możliwych, bo to dla mnie naprawdę wyjątkowy kot.
Śliczny, biszkoptowy, ale nie zawsze niekłopotliwy.
Cynamon zje wszystko co się zostawi na wierzchu , nawet suchy chleb go skusi

Więc trzeba jedzenie chować.
Cynamon ma nieciekawy zapaszek z pyszczka, możliwe ,że potrzebne czyszczenie ząbków itd, ale na razie nie chciałbym go narażać na kolejną narkozę. A pcha się i tuli do twarzy bardzo często, uwielbia się przytulać:), śpi ze mną, wtulony. Oczywiście wtedy gdy ma na to ochotę

Nie bardzo nadaje się do domu z dziećmi, to raczej kot do spokojnego domu. Niewychodzącego mieszkania, bądź domu z zabezpieczonym ogrodem. Możliwe jest też, że trzeba będzie brać pod uwagę dalszą diagnostykę weterynaryjną , jak coś się zacznie dziać. ( odpukać)

Nie wiem czy to ogłoszenie przyniesie mu dom, pewnie nie jest zbyt zachęcające.Ale to dlatego, żeby ktoś chciał coś zrobić dla niego, dla Kota-Cynamona. Nie tylko dla siebie.
Dlatego Cynamon szuka tylko Domu przez duże D, który pokocha go tak jak ja i z góry już przepraszam za pytania, którymi zarzucę przyszły domek

Cynamon mieszka w Katowicach.

moj nr tel 889 771 107
mail
malahit@op.pl------------------------------------------------------------------------------