Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 9:44 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Twoja Duża pisała, że macie nową "dupę" w domu i nie pokazała Ci?? pozamykali Cię przed nią? Nie obwąchałeś jeszcze?? No to nie ładnie.
Co do cycków to moja Duża też czasem krzyczy na nas i małego Dużego, żebyśmy jej nie ugniatali bo sie spłaszczą -ale ja nie wiem o co biega, ja tam tylko 2 poduszki widzę :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie sty 22, 2012 10:48 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Piękna Shilla!
Szkoda,że w domku komplet 3 kociactych i duży pies ze schronu :kotek: :kotek: :kotek:

MAXYMA

Od: Czw cze 12, 2008 15:03

Post » Nie sty 22, 2012 12:19 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:aaaaa... już myślałam, że to jakieś ukryte znaczenie, a ja gamoń nie wiem co to znaczy :lol:
i nawet zaczęłam szukać po necie i znalazłam jedno znaczenie imienia Shila = kamień
co nawet by i trochę do niej pasowało, bo siedzi za łóżkiem i się nie rusza... jak kamień
ale to przecież stan przejściowy, bo za niedługi czas Shilla będzie bardzo ruchliwym, towarzyskim i myziastym koteckiem :wink:

A, to o tym znaczeniu tego imienia nie wiedziałam...
Ale oczywiście, że nie o to chodziło!

Shilla nadal tylko podłóżkowa? :(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sty 22, 2012 14:02 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

ja dzisiaj z młodym u dziadków, ale przed wyjściem ciągle Shillunia była podłóżkowa :(
w sumie to nie wiem co robić, bo ani ona nie je, ani się nie załatwiła... to znaczy w kuwecie były ślady łapek, ale urobku żadnego nie stwierdziłam.
problemem może być żwirek, bo ja nasypałam benka, a Shilla była na drewnianym.
pojadę zaraz i kupię jej drewniany, to może wtedy się załatwi... :?

jak myślicie wyciągać ją zza tego łóżka, czy dać jej jeszcze spokój?
to znaczy ona w nocy wyszła zza łóżka i schowała się za szafkę. jak odsunęłam szafkę, to czmychnęła z powrotem za łóżko. jak do niej zaglądałam dzisiaj, to mi się wydaje, że oczy jakby mnie przerażone... ale może mi się tylko wydaje.
biedniutka jest i strasznie mi jej żal, bo przecież ona w ogóle nie przyzwyczajona chyba do takich odgłosów domowych... ehhhh
nawet jej dobrze nie widziałam całej :(
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Nie sty 22, 2012 14:11 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Ona jest w ogromnym stresie :(
Dałabym jej spokój na razie, musi się ciut uspokoić.
Zaglądaj do niej, pogadaj, może tam trochę posiedź, żeby się do człowieka i jego obecności przyzwyczajała - ale na razie nie wyciągaj jej na siłę.
W miarę blisko jej kryjówki postaw miski i kuwetę, niech w razie czego ma je "pod łapką" ;)
I czekać trzeba...
Niektóre koty, nawet te przyzwyczajone do człowieka, tak reagują na zmianę miejsca. A co dopiero taka bieda ogródkowa...
Trzymam mocno kciuki :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sty 22, 2012 15:54 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

poczekamy... cóż robić... :(
feliway włączony do gniazdka w tym pokoju gdzie siedzi Shilla. oprócz tego psikam też sprayem w okolicy gdzie ona siedzi. chciałam jej jeszcze obrożę feromonową założyć, ale się trochę boję, że jak ona włazi w różne dziury, to gdzieś tą obrożą zaczepi. jak już wyjdzie, to wtedy jej założę...
kupiłam drewniany żwirek, więc jak wrócę do domu, to jej wymienię.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 17:28 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

buuuuuuu... ten Bury zajął mi moje miejsce... buuuuuuu

Obrazek

o nie! nie dam się!

Obrazek

to jak Bury? zostajesz czy leżysz dalej???

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 18:08 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Weszłam właśnie do domu, szybko wszystko włączam, sprawdzam, a tu niespodzianka :roll: internet...JEST :piwa:

Rudisiu, jesteś SUPER towarzyskim koteckiem :1luvu: przecież we dwóch się zmieścicie, a do tego jak cieplutko :1luvu:
Obrazek

Widzę, że już chłopaki się pięknie dogadały, sama przyjemność patrzeć na takie fotki :D

A Ty Duża co się tak o ten biust boisz, hę? Rudiś przecież mięciutki, nie wgniecie Ci go za bardzo :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sty 22, 2012 18:17 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

zuzia96 pisze:Rudisiu, jesteś SUPER towarzyskim koteckiem :1luvu: przecież we dwóch się zmieścicie, a do tego jak cieplutko :1luvu:

Rudiś towarzyskim koteckiem jest!
ale to podobno Jamesik zwiał jak się Rudiś do niego "przytulił"

zuzia96 pisze: A Ty Duża co się tak o ten biust boisz, hę? Rudiś przecież mięciutki, nie wgniecie Ci go za bardzo :ryk:

muszę trochę dyscypliny wprowadzać, bo inaczej to będą pielgrzymki do mojego biustu, a on już i tak mocno nadwyrężony :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 18:38 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:Rudiś towarzyskim koteckiem jest!
ale to podobno Jamesik zwiał jak się Rudiś do niego "przytulił"

U mnie się tak przytulał do Alusi, a Alusia nic sobie z tego nie robiła :D Drugie futro ją grzało i spała dalej, nie wiem nawet czy wiedziała, że ma towarzystwo :lol: Kiedyś spali na jednym krześle i musiałam obu podstawiać taborety, żeby które nie spadło, bo Alusi głowa zwisała w dół za krzesłem, a Rudisiowi z drugiej strony krzesła całe plecy :lol: A to że obok 2 krzesła stały wolne nie miało dla nich żadnego znaczenia :lol:

A co do Shillusi :ok: to nie martw się Asiu, ona powoli dojdzie do siebie, swoim rytmem, każdy kot oswaja się inaczej. Niech ma swój azyl w pokoju "rudisiowym", ona powoli będzie wychodzić, najpierw w nocy, kiedy będzie spokój i cisza, wtedy powinna się też załatwiać. Na początku zawsze koty mają problem z załatwianiem się w nowym miejscu (no może poza Rudisiową wielką wpadką transportową :ryk: ) Jak chcesz wiedzieć czy je, to policz chrupki, które jej zostawiasz, będziesz spokojniejsza.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 22, 2012 19:02 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Wiesiu, byłam dzisiaj w schronie i przekazałam Tatianie-Ruru podarunki od Ciebie.
braki kocykowe - uzupełniłam :wink:
wszystko zostało rozdysponowane wg potrzeb :ok:
podziękowania bardzo gorące dla Ciebie :1luvu:

Shillusia bardzo wypłoszona :(
poszłam przed chwilą do niej i próbowałam troszkę :oops: namówić na wyjście... bardzo się wystraszyła i uciekała z jednej kryjówki do drugiej... strasznie mi jej żal...
jestem trochę załamana, że ona aż tak się boi... :(

a Rudiś luzak w ogóle się niczym nie przejmuje. a to pośpi, a to się pobawi, a to wejdzie na kolanka, a to łańcuszek mi podziamie :mrgreen:
strasznie słodki z niego kotuś :love:
dzisiaj na chwilkę weszłam do lecznicy, coby podpytać o to jego oczko. Ania-Zmienniczka stwierdziła, że jeżeli tej wydzieliny nie ma dużo, oko nie jest zalepione, to tylko czyścić, przemywać i na razie nie kombinować. kupiłam beta-glukan i mam mu podawać na wzmocnienie. w środę lecznica czynna, więc postaram się podjechać i go pokazać.
oprócz tego Szejnusię chcę zaszczepić i zaczipować... a to może od razu Rudego też "czipnę"
no zobaczymy. TŻ ma być w domu, to powinno udać się to wszystko załatwić
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 19:37 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:Wiesiu, byłam dzisiaj w schronie i przekazałam Tatianie-Ruru podarunki od Ciebie.
braki kocykowe - uzupełniłam :wink:
wszystko zostało rozdysponowane wg potrzeb :ok:
podziękowania bardzo gorące dla Ciebie :1luvu:

Dzięki za przekazanie :1luvu:

Joanna KA pisze:Shillusia bardzo wypłoszona :(
poszłam przed chwilą do niej i próbowałam troszkę :oops: namówić na wyjście... bardzo się wystraszyła i uciekała z jednej kryjówki do drugiej... strasznie mi jej żal...
jestem trochę załamana, że ona aż tak się boi... :(

Narazie nie wyciągaj jej z kryjówki, niech oswoi się z zapachami i odgłosami nowego miejsca. Zachodź do niej, przemawiaj spokojnie, zeby zaczęła poznawać Twój głos. Powoli, powoli, a będzie dobrze :ok: :ok:

Joanna KA pisze:a Rudiś luzak w ogóle się niczym nie przejmuje. a to pośpi, a to się pobawi, a to wejdzie na kolanka, a to łańcuszek mi podziamie :mrgreen:
strasznie słodki z niego kotuś :love:
dzisiaj na chwilkę weszłam do lecznicy, coby podpytać o to jego oczko. Ania-Zmienniczka stwierdziła, że jeżeli tej wydzieliny nie ma dużo, oko nie jest zalepione, to tylko czyścić, przemywać i na razie nie kombinować. kupiłam beta-glukan i mam mu podawać na wzmocnienie. w środę lecznica czynna, więc postaram się podjechać i go pokazać.
oprócz tego Szejnusię chcę zaszczepić i zaczipować... a to może od razu Rudego też "czipnę"
no zobaczymy. TŻ ma być w domu, to powinno udać się to wszystko załatwić

Bardzo się cieszę, że Rudiś tak szybko się zadomowił :1luvu: On jest jednak super fajnym koteczkiem, wszędzie mu dobrze :1luvu: byleby tylkon kolanka były!! :lol: A jak Szejnusia? Odpuściła troszkę, czy dalej urządza warkotki? A jak się spotkają na kołderce to leci futro?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sty 22, 2012 20:28 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

viewtopic.php?f=1&t=137762&p=8472586&sid=b878861da68c9c838bb2770aeee86c51#p8472586

Wiesiu, tutaj podziękowania dla Ciebie na wątku schroniskowym
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 21:51 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

nie będę już próbować Shilli wyciągać z kryjówki... ona nie jest jeszcze na to gotowa

Szejna oczywiście się awanturuje, ale na szczęście futro nie leci.

uciekam, bo moje dziecko to chyba dzisiaj uśnie o północy... :roll:
usnął mi jak wracaliśmy od rodziców, więc z TŻ zatarliśmy łapki ze szczęścia i mówimy, to już go nie budzimy, niech śpi chłopak do rana.
plan był piękny, ale młodzież wzięła o godzinie 21ej się obudziła i właśnie kończy oglądać bajkę :wink:
ktoś zna jakieś domowe sposoby na szybkie uśpienie dziecka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie sty 22, 2012 22:14 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Czasami chyba jednak łatwiej kota wychować niż dziecko :mrgreen:

Spokojnej nocy :love:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]