Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 21:40 Re: Sosnowiec- RUDY EDWINEK poszukuje DT albo stałego

mar_tika pisze:Byłyśmy w schronisku.Maskara to chyba dobre określenie tego co tam zastałyśmy :cry:
Dodam tylko ze mamy kilku rezydentów w tym starego kocura z kompletnym zanikiem mięśni,chyba dość mlodego wychudzonego(szkielet)czarnego kocura,kotkę w kropeczki z uszkodzonym oczkiem i burą okolo 5-6 mies koteczkę ze zmiażdżoną łapką i uciętymi paluszkami :cry: :cry:

Masakra to jest mało powiedziane 8O to jakaś pieprzona apokalipsa :twisted: zatrzęsienie kotów w schronisku 8O nie przesadzę, ale chyba ok. 20 dorosłych kociaków i 15 małych kociaków i kotka z malusieńkimi kociakami :cry: Właściwie przed wizytą w schronisku powinnyśmy się zastrzelić, żeby tego nie oglądać :twisted: chore ze zdrowymi na oko, małe z duzymi wszystkie płaczą i miaukolą żeby je zabrac :cry: kompletna załamka :cry:
Boże może się ktoś znajdzie żeby zaoferować chociaż domek dla kilku kociąt :!: :!: :!:
Bez tego nie mają najmniejszych szans :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 30, 2009 22:13 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

To straszne :cry:

Zapraszam na bazarek- viewtopic.php?f=20&t=100999
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro wrz 30, 2009 23:00 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Fotorelacja tak na szybko ze schronu :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Śro wrz 30, 2009 23:09 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Śro wrz 30, 2009 23:24 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Śro wrz 30, 2009 23:28 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

ObrazekObrazek

terenia1

Post » Śro wrz 30, 2009 23:44 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

o jezzzu ile kociąt :)

tu Amanda_onet pisze ze ma dom dla rudego kociaka

viewtopic.php?f=1&t=92969&start=450
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw paź 01, 2009 0:18 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

cały czas uaktualniam wątek z ogłoszeniami chętnych (mam podlinkowany w podpisie)- myślę, że warto zajrzeć, może jakiś domek się dla Waszych podopiecznych znajdzie. Trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw paź 01, 2009 6:54 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

czytam dziś rano sobie forum i oczom nie wierze ze co czytam ...
rzeczywiście to jakaś masakra
:(
hopsa z rana
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw paź 01, 2009 7:03 Re: Sosnowiec- RUDY EDWINEK poszukuje DT albo stałego

terenia1 pisze:Masakra to jest mało powiedziane 8O to jakaś pieprzona apokalipsa :twisted: zatrzęsienie kotów w schronisku 8O nie przesadzę, ale chyba ok. 20 dorosłych kociaków i 15 małych kociaków i kotka z malusieńkimi kociakami :cry: Właściwie przed wizytą w schronisku powinnyśmy się zastrzelić, żeby tego nie oglądać :twisted: chore ze zdrowymi na oko, małe z duzymi wszystkie płaczą i miaukolą żeby je zabrac :cry: kompletna załamka :cry:
Boże może się ktoś znajdzie żeby zaoferować chociaż domek dla kilku kociąt :!: :!: :!:
Bez tego nie mają najmniejszych szans :cry:

Porażka, tyle dorosłych kotów i tyle kociaków :cry: :cry: one tam nie mają szans a my nie mamy jak im pomóc bo nie mamy wolnych DT :cry:

Na już potrzebne DT bardzo bardzo prosimy w ich imieniu :cry: :cry:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw paź 01, 2009 7:06 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

no nie. Współczuję wam dziewczyny że tam byłyście.
Dosyć długo tam nie zaglądałyście ze względów na tego syfa bakteryjnego który tam jest i co i uzbierali cała masę i to w jakich warunkach je trzymaja to zgroza :evil:
A kierownik to taki niewiadomo jak go określić. Bo niby że co że ludzki, że mu żal tych kotów i dzwoni do was żeby je uratować. A sam co tylko tyle potrafi, wykręcic numer w telefonie.
A weź sie za robotę chłopie i to za nasze podatników pieniądze.Domestos do łapy farby i robić porządek na tej syfiarni.
I zamiast pierdzieć w stołek albo latac po urzędach to może przysiaść przed komputerem i porobić trochę ogłoszeń, a może ogloszenia w gazecie miejskiej ktora jest hurtem rozdawana po instytucjach.
masakra po prostu masakra
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 01, 2009 7:27 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

A Ja oczywiście swoje powiem.....

CZYJA TO WINA, CZYJA TO WINA ŻE TYLE BEZBRONNYCH ISTOT SIEDZI ZA KARĘ W """""SCHRONISKU"""" / cudzysłów bo to UMIERALNIA/??
OCZYWIŚCIE NASZA JAKO LUDZI, LUDZI BEZMYŚLNYCH WRĘCZ NA POZIOMIE KRETYNIZMU!
"ŻAŁUJĘ ŻE JESTEM CZŁOWIEKIEM"

Gdyby tak każdy już sterylizował i kastrował nie było by tego wszystkiego, ale po co?

Ostatni Pani powiedziała mi że musi mieć chociaż raz te kocięta potem wysterylizuje ją. Ale musi mieć chociaż raz!!!
Ja jej na to po co , a jeśli już musi URODZIĆ / bo o to najczęściej im chodzi/ to niech urodzi, miot do uśpienia i sterylka. Pani mi powiedziała że jestem beszczelna, nie będę za nią decydować, jej kotka, jej sprawa. Jak śmiem mówić o uśpieniu. Przecież tyle ludzi chce mieć kotka........Tyle że jak kocięta nie znajdą domu to BĘDZIE TO NASZA SPRAWA BO WYLĄDUJĄ W UMIERALNI....
MIKUŚ

Post » Czw paź 01, 2009 7:33 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

:(
Obrazek

Madziula

Post » Czw paź 01, 2009 7:51 Re: Sosnowiec- RUDY EDWINEK poszukuje DT albo stałego

mar_tika pisze:Byłyśmy w schronisku.Maskara to chyba dobre określenie tego co tam zastałyśmy :cry:
Dodam tylko ze mamy kilku rezydentów w tym starego kocura z kompletnym zanikiem mięśni,chyba dość mlodego wychudzonego(szkielet)czarnego kocura,kotkę w kropeczki z uszkodzonym oczkiem i burą okolo 5-6 mies koteczkę ze zmiażdżoną łapką i uciętymi paluszkami :cry: :cry:

Ta kotka z uszkodzonym okiem i koteczka z ranną łapką są w schronie leczone?
Chciałam wziąć niepełnosprawnego kota z Gliwic, ale nikt na miejscu nie chce mi pomóc czegokolwiek więcej się dowiedzieć (chyba nie ma kocich wolontariuszy :( ). Może więc wzięłabym na dt którąś z tych rannych Waszych kotek.
Jestem z Krakowa - piszcie pw albo gg 5832647.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 01, 2009 8:24 Re: Sosnowiec- w schronie dramat i tragedia nie poradzimy sobie!

a te rany to już takie dawne czy w miare teraźniejsze??
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]