Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 24, 2014 14:43 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

alessandra pisze:a moje tunelu nie maja , bo by się zaklinowały :lol:

:D :D :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt paź 24, 2014 14:47 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

alessandra pisze:chciałbym, aby Czaruś tez tak mógł powiedzieć ..zaglądajcie do niego-każdy kiedyś będzie stary i dobrze mieć wtedy swój dom Tuliś
http://olx.pl/oferta/czarus-zaczaruj-je ... 777dccc1a2
Obrazek

Ale biedny :cry: :cry: :cry:
kicikicimiauhau

Post » Sob paź 25, 2014 16:35 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

Ciocie-klocie..
Tuliś jest klucha 8O
Ale nie musisz mu mówić :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob paź 25, 2014 16:39 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

morelowa pisze:Ciocie-klocie..
Tuliś jest klucha 8O
Ale nie musisz mu mówić :mrgreen:

jaka klucha? 8O :evil:
to maleństwo nawet 4kg nie waży, jest maluśki, tylko taki kompaktowy , orąglutki, klucha to Niki ponad 9 kg wazy :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob paź 25, 2014 16:50 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

Kluchowatość nie zalezy tylko od wagi ale od ogólności. Jak jest krótki to jest i okrągły , nie?
Migdał jest chudszy od Moreli, dłuższy i cięższy - nie moge utuczyć porządnie na zimę :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 26, 2014 10:59 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

morelowa pisze:Kluchowatość nie zalezy tylko od wagi ale od ogólności. Jak jest krótki to jest i okrągły , nie?
Migdał jest chudszy od Moreli, dłuższy i cięższy - nie moge utuczyć porządnie na zimę :twisted:

wyslij, Ciocia , bractwo do nas,podtuczym :wink: u nas wsio okrągłe : koty, jeże, ptaszki, na wzór i podobieństwo opiekunów :lol: :201461

u nas survival- nie grymasim w jedzeniu, nie da się :roll: Tuliś

alessandra

Post » Nie paź 26, 2014 13:12 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...

Tulinek , czyli kot, który chodził po prośbie :( ... po prośbie, aby pomóc małego Emilkowi , aby juz nie cierpiał i mógł normalnie żyć...
Obrazek
kontakt /opieka Jaaga

Emilek. Wojownik życia. Poznaj jego historię.

Miał zaledwie 2 tygodnie.. Błyskawicznie ze schroniska sosnowieckiego wzięty na tymczas. I tu problemy powinny się kończyć. Mały powinien rosnąć jak na drożdżach i domku szukać za niedługo.. Nie tym razem. Nie tak szybko. Bo Emil mimo woli życia, mimo zaledwie kilku tygodni został doświadczony przez los bardzo szybko i brutalnie..
Kaliciwiroza. W tej najgorszej zmutowanej postaci. Zapalenie stawów, objawy neurologiczne. Do tego padaczka, świerzb, grzybek..
Porzucony przez matkę, karmiony strzykawką..
Leki, konsultacje, zabiegi rehabilitacyjne, masaż łapek..
Karmienie, pojenie, odsikiwanie, odkupkiwanie, pilnowanie ataków.. Dodatkowo niezbędne leki przeciwpadaczkowe i przeciwzapalne, które minimalizują ataki padaczki niszczą wątrobę kocurka, wskutek czego Emilek jest na specjalnej diecie. Takie błędne koło, jeśli coś pomaga na jedno, to szkodzi na drugie. Stale pojawia sie nadzieja, a za kilka dni życie ją weryfikuje. Do wszystkiego potrzebne są badania krwi, ale skąd ją brać w takim małym ciele? Inne badania kosztują majątek, skąd brać stale potrzebne pieniądze?
Mały słodki Emilek ma obecnie 3 miesiące. Walczymy o jego zdrowie. Od około tygodnia Emilek przestał chodzić. Od kilku dni kocurek jeździ na codzienne zabiegi rehabilitacyjne. W tej chwili jego jedyną nadzieją jest chyba konsultacja u specjalisty we Wrocławiu.
Mimo tych wszystkich przeciwności losu, mimo bólu, strachu, Emilek jest kocurkiem pogodnym, rozmruczanym, lubiącym zabawę.
Zwierzaki z podobnie ciężkich przypadków wychodzą z chorób i są w stanie samodzielnie funkcjonować. Tego się trzymamy. Emilek nam ufa, on bardzo chce żyć.. Emilek chce mieć kochający domek jak ty czy ja.. DT - kobieta o wielkim sercu stawia świat do góry nogami by Emil mógł w przyszłości mieć normalne życie.. Jednak sama sobie nie poradzi..

Dlatego prosimy w imieniu Emilka i jego DT Was o pomoc!
Wesprzyj naszą walkę z Emilkowymi chorobami. Każda złotówka zwiększa szanse na wyleczenie Emilka!

STOWARZYSZENIE OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI "NADZIEJA NA DOM"
PKO BP SA
80 1020 2313 0000 3502 0381 9133
41-216 Sosnowiec ul. Dojazdowa 26

z dopiskiem " darowizna na leczenie Emila".

alessandra

Post » Nie paź 26, 2014 13:34 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek :-(

To Tulisiu, jak Twoja chce tuczyć M&M skoro survival? Od ust Ci odejmując? 8O

Emilek :1luvu:
M&M nie chcą być tuczone. Jakby się dało - znaczy gdyby jadały - to by z deserów zrezygnowały na rzecz Emilka.. A tak to tylko kciuczki małe trzymają..

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 26, 2014 13:38 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

Cioci morelciu, survival, bo nie ma wybrzydzania, jak nie zjesz, co micha daje, to nie dostaniesz nic innego, a jak postoi trochę (na czas nas biorą) to zabieraja że niby dla tych biednych i juz masz całkiem pustą michę :? , no to zjadamy fszytsko normalnie, nie ma grymaszenia. A Morele grymaszą słyszałem. Tuliś

I kciuki Emilkowi potrzebne i dobre myśli, nie tylko pieniążek T

alessandra

Post » Nie paź 26, 2014 13:51 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

Morele grymaszą okropnie - nigdy człowiek nie wie ile i czy w ogóle zjedzą, i co zjedzą... Mówię Ci, nie jest łatwo. W sumie jedzą ile im trzeba, ale co się trzeba naużerać z kotyma.. Nie ma to jak Tulisie :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 27, 2014 10:46 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

Jak się zapatrujecie na ubranka dla kota? Mój Luby zakupił swojemu pupilowi Ryszardowi ubranko Kubusia Puchatka :D Ale Ryszard chyba niezbyt szczęśliwy jest z tego powodu....
ObrazekObrazekObrazek
W pierwotnym zamyśle miał to być Batman albo Spiderman... Stanęło na Kubusiu :D

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Pon paź 27, 2014 13:42 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

Zapraszam na wątek Emilka, kiedy będzie wydarzenie, wstawimy link z prośbą o udostępnianie

viewtopic.php?f=1&t=164782&hilit=Jaaga

Edytka, Tania na 3 str. opisuje jak zrobic wydarzenie :wink:

alessandra

Post » Pon paź 27, 2014 15:26 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

alessandra pisze:Zapraszam na wątek Emilka, kiedy będzie wydarzenie, wstawimy link z prośbą o udostępnianie

viewtopic.php?f=1&t=164782&hilit=Jaaga

Edytka, Tania na 3 str. opisuje jak zrobic wydarzenie :wink:

Ola, najlepiej jakby ta dziewczyna to wydarzenie zrobiła, ja ani jej nie znam, ani kontaktu nie mam z nią, jak sie robi wydarzenie ludzie zadają pytania, chcą wiedzieć coś o kocie, mieć zdjęcia itp itd nie dość, że wymaga to nadmiaru informacji do prowadzenia czegoś takiego, a ja zielona, kota widddddziałam na zdjęciu :/ moim zdanie robienie tego przeze mnie i z mojego profilu, to jest troszkę bez sensu :(

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Pon paź 27, 2014 16:44 Re: Tulinek i przyjaciele -czyli kot, który...Emilek str.73

przekazałam phantasmagori , ja nie mam pojęcia w ogóle o fb i prawach tam rządzących...

alessandra

[poprzednia][następna]