Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 16:48 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Usystematyzuje troche:

1.Tygrysek z pogryzionym ogonem jedzie do mar9.Jutro miał miec amputacje,a Justyna zasugerowała,że ogon chyba dałoby sie wyleczyć.Potrzebne wsparcie na leczenie.

2.W ciągu 2 dni tylko spod mojego bloku i to prawie z tego samego miejsca zostały zabrane 2 domowe koty.Nie ja miałam przyjemność zgłosic interwencje,bo nadal męcze sie z bólem i nie wychodze.

3.Do środy matka z synem musza znalezc DT

4.Sonia,która jest u mar9 została źle zdiagnozowana u weta schroniskowego,potrzebuje operacji ortopedycznej :( Oczywiście potrzebne wsparcie:(

5.Od jutra rusza remont izolatki.Źle zrozumiałam Justyne,mówiła że pieniądze rozeszły sie na leczenie,ale rozeszły sie tylko te z dogomanii z kalendarzy.Dotrzymała słowa i pieniądze z kalendarzy z miau zostały w to włączone.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie sty 16, 2011 1:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Moge tylko podniesc
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 16, 2011 1:10 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Anulko, Ty pisałaś, że sfinansujesz sterylkę jednej z koteczek w dt, czy to aktualne?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie sty 16, 2011 2:05 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Liwia_ pisze:Anulko, Ty pisałaś, że sfinansujesz sterylkę jednej z koteczek w dt, czy to aktualne?

Tak
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 16, 2011 2:30 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Super :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie sty 16, 2011 13:00 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

ten pingwinek tak podobny do mojego tymczasowego Marudy :roll: , piękny jest
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie sty 16, 2011 14:21 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Wczoraj do Mar9 pojechał tygrysek z ropniem na ogonku,a także czarna kotka z Zabrza,której ludzie nie odebrali po sterylce.Kotka niedługo pojedzie na tymczas do Anity5.

Gdyby nie to,że kotka na lecznicy,a potem u P.Iwony w domu była normalna,kleiła sie do ludzi,to już pewnie byłoby po niej,bo w schronisku zmieniła sie o 180 stopni.Nie było z nią żadnego kontaktu,siedziała w kącie klatki,przewracała oczkami i trzęsła sie,nie mówiąc nawet o zjedzeniu czegokolwiek.Na pewno nie jest dzika,tylko w potwornym stresie.Ile takich kotów musi byc na kociarni :(

Dzisiaj od razu po kastracji dojechał Pingwinek do P.Czypionki.Na razie jest nieprzytomny.mam nadzieje,że będzie zdrowy.Musi szybko znaleźć dom,żeby P.czypionka nie przyzwyczaiła się.nazwałam go Mruczuś.

Przypominam,że matka z dynem pilnie szukają DT :(

justyna8585

Post » Nie sty 16, 2011 14:21 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Wczoraj do Mar9 pojechał tygrysek z ropniem na ogonku,a także czarna kotka z Zabrza,której ludzie nie odebrali po sterylce.Kotka niedługo pojedzie na tymczas do Anity5. Bardzo dziękuje :1luvu:

Gdyby nie to,że kotka na lecznicy,a potem u P.Iwony w domu była normalna,kleiła sie do ludzi,to już pewnie byłoby po niej,bo w schronisku zmieniła sie o 180 stopni.Nie było z nią żadnego kontaktu,siedziała w kącie klatki,przewracała oczkami i trzęsła sie,nie mówiąc nawet o zjedzeniu czegokolwiek.Na pewno nie jest dzika,tylko w potwornym stresie.Ile takich kotów musi byc na kociarni :(

Dzisiaj od razu po kastracji dojechał Pingwinek do P.Czypionki.Na razie jest nieprzytomny.mam nadzieje,że będzie zdrowy.Musi szybko znaleźć dom,żeby P.czypionka nie przyzwyczaiła się.nazwałam go Mruczuś.

justyna8585

Post » Nie sty 16, 2011 14:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Wczoraj do Mar9 pojechał tygrysek z ropniem na ogonku,a także czarna kotka z Zabrza,której ludzie nie odebrali po sterylce.Kotka niedługo pojedzie na tymczas do Anity5. Bardzo dziękuje :1luvu:

Alienor dzwoniła też ze wspaniałą nowiną :) Kotka z Rudy,która była u niej pojechała do wspaniałego domku.Bardzo dziękuje :)

justyna8585

Post » Nie sty 16, 2011 15:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Witam wszystkich :kotek:

obawiam się, że w poniedziałek nie zawitam do schronu...
na pewno pojawię się w przeciągu kilku następnych dni :roll:

Obecnie mam w domu kolejną znajdę :kotek:, w sobotę znalazłam ją pod blokiem :mrgreen:
także w poniedziałek jadę z nią do weterynarza, trzeba ją obejrzeć.

No i muszę wyadoptować Tizerka, bo ostatnio się nie udało :placz:
4 kociaki, rybki i pies to wystarczająca liczba zwierzaków do wykarmienia :wink:

Pozdrawiam :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie sty 16, 2011 16:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Nie ma ktoś do odstąpienia antybiotyków,najlepiej do podawania w zastrzyku? może ktoś chciałby zasponsorować?

Kocurek ok 6 mies.,bardzo miziasty,kochany.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

kto mógłby zasponsorować leczenie koteczków ?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie sty 16, 2011 17:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

mawin pisze:
justyna8585 pisze:Nie ma ktoś do odstąpienia antybiotyków,najlepiej do podawania w zastrzyku? może ktoś chciałby zasponsorować?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Akurat te są zdrowe(mam nadzieje,że tak pozostanie....)
Bardziej chodzi o schronowe koty
Tak przy okazji chciałam podziękować Arnold2 za antybiotyki dla schroniska

justyna8585

Post » Nie sty 16, 2011 17:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

mawin pisze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Akurat te są zdrowe(mam nadzieje,że tak pozostanie....)
Bardziej chodzi o schronowe koty
Tak przy okazji chciałam podziękować Arnold2 za antybiotyki dla schroniska

justyna8585

Post » Pon sty 17, 2011 8:16 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

justyna8585 pisze:Wczoraj do Mar9 pojechał tygrysek z ropniem na ogonku,a także czarna kotka z Zabrza,której ludzie nie odebrali po sterylce.Kotka niedługo pojedzie na tymczas do Anity5. Bardzo dziękuje :1luvu:

Alienor dzwoniła też ze wspaniałą nowiną :) Kotka z Rudy,która była u niej pojechała do wspaniałego domku.Bardzo dziękuje :)

Nie rozumiem, po kastracji nie wybudzili go w schronie tylko od razu zawieźli do p. Czypionki? 8O , moi weci czekają, aż kot po zabiegu się wybudzi, dopiero potem można go zabrać.
Czarna księżniczka jest cudna ale mocno wystraszona, boi się ludzi, kotów nie.
Wczoraj "dopadłam" ją przy drzwiach, zaczęłam głaskać, po pewnym czasie rozluźniła się trochę, zaczęła się wyginać, robić świecę, potem położyła się, pokazała brzuszek i zaczęła mruczeć. Trzeba przy niej pomału chodzić, boi się nagłych ruchów i zaraz ucieka. Apetyt ma, ale miseczkę zanoszę jej do pokoju, jeszcze boi się do kuchni przychodzić.
Postaram się zrobić jej jakieś zdjęcia ale to nie będzie łatwe. Jest cała czarna więc zdjęcie powinno być z fleszem a ona taka płochliwa jest, cóż, zobaczymy.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sty 17, 2011 22:41 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 15 zł kalendarz,na sterylizacje zwierząt

Nie rozumiem, po kastracji nie wybudzili go w schronie tylko od razu zawieźli do p. Czypionki? 8O , moi weci czekają, aż kot po zabiegu się wybudzi, dopiero potem można go zabrać.
Czarna księżniczka jest cudna ale mocno wystraszona, boi się ludzi, kotów nie.
Wczoraj "dopadłam" ją przy drzwiach, zaczęłam głaskać, po pewnym czasie rozluźniła się trochę, zaczęła się wyginać, robić świecę, potem położyła się, pokazała brzuszek i zaczęła mruczeć. Trzeba przy niej pomału chodzić, boi się nagłych ruchów i zaraz ucieka. Apetyt ma, ale miseczkę zanoszę jej do pokoju, jeszcze boi się do kuchni przychodzić.
Postaram się zrobić jej jakieś zdjęcia ale to nie będzie łatwe. Jest cała czarna więc zdjęcie powinno być z fleszem a ona taka płochliwa jest, cóż, zobaczymy.[/quote]

Nic mu nie będzie :) Przyjechał prosto z kastracji ze schroniska,nie chciałam,żeby ani chwili był na kociarni,a w biurze były psy po wypadku+ stali bywalcy.Nie było gdzie go nawet dać.

Pingwinek wczoraj popisał się,bo 2 razy zaliczył siku w wannie,ale już dzisiaj wzorcowo w kuwecie.Wystarczyło,że kupiłam droższy żwirek :) W ogóle po nim nie widac,że wczoraj miał kastracje,szaleje,bawi sie,jak widzi człowieka,to mruczy.straszny przytulak.
Jedyny plus szczeniaków na kociarni jest taki,że koty przyzwyczajają sie do psów i Pingwinek całkowicie olał moje psy.Do mojej suni podchodzi,ociera sie,zero strachu.Do mojego psa podszedł,popatrzył czemu tak ujada na niego,capnął go łapą i spokojnie,dostojnie sobie poszedł...mój pies w szoku,spróbuje go w końcu przyzwyczaić do kotów.

Sonia u P.Marii przeszła operację,na już potrzebne 200 zł,a do tego dojdą następne koszty...Bardzo prosimy o wsparcie...

justyna8585

[poprzednia][następna]