KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 28, 2011 19:07 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

Dziś mój Tofik stracił swoje klejnoty :( teraz śpi biedulek, a byłam u Księcia, trochę gorzej się czuje, więc dałam kroplówki, leki, Grubcio przy mnie zwymiotował kilka razy, w piątek wieziemy go razem na badania do dr a może wcześniej jak się uda???
Księciowi kończy się lek Quatrum, trzeba zakupić, podkłady też ostatnia paczka, na badania Księcia mam 80 zł w sumie, mam nadzieję, że coś się okaże w wynikach i będzie wiadomo, jak leczyć...
ogólnie kotom trzeba podawać karmę dla kastratów, bo z innej powstają tylko jakieś niepożądane skutki uboczne...
w pracy jednak znów się czepiają o koty, auta brudzą, rysują itd, każą mi zabrać te koty, tylko ciekawe gdzie?? może tak każdy przygarnie po jednym i nie będzie bezdomności... :evil: :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon lis 28, 2011 19:18 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

Kocia Lady pisze:a dla Księcia muszę kupić żwirek zapachowy i dobry gatunkowo, .

jaki zamierzasz kupić??.. co prawda cat best eco plus bezzapachowy ale zbrylający i maga wydajny jest to mogę polecić, zapachowego może nie zaakceptować swoją drogą
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon lis 28, 2011 19:54 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

na razie muszę kupić Quatrum i podkłady, motylki, strzykawki, bo muszę Księciu robić codziennie kroplówki... :( no Grubasek chory trzeba go będzie zdiagnozować....no i dla Księcia przydałby się Azodyl pani wet powiedziała...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lis 30, 2011 19:20 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

co u Was kochani?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lis 30, 2011 21:24 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

u nas nie za ciekawie, Książę coś ociąga się z jedzeniem, daję mu kroplówki, nakarmiłam dziś na siłę Gerberkiem i wypił jogurtu, w piątek jedziemy na kompleksowe badania, zobaczymy, mam cichą nadzieję że zdarzy się cud...nie wiem czy razem zapakujemy się z Grubaskiem, najwyżej z nim w sobotę rano się pojedzie, ogólnie jestem bardzo przygnębiona, Książę wchodzi mi pod pachę jak mu robię kroplówkę, bardzo mi szkoda tego kotka, zawsze był na przegranej pozycji, na podwórku każdy go ganiał, bił, dopóki go nie wykastrowałam, potem jak dziadkowie wzięli Złotookiego z piwnicy to już był na przegranej pozycji i stał się bezdomny, spał i siedział w moim ogródku, karmiłam go, mam nadzieję, że pokona ten kryzys i pocieszy nas jeszcze swoja obecnością... :( :(
w pracy na razie cisza, choć się burzą co niektórzy odnośnie swoich samochodów, kićki dziś rano siedziały w budkach, ja im nakładam puszkę, a one w ogóle nie mają zamiaru wychodzić, zimno było, szron wszędzie przymrozek, tylko łebki powystawiały i patrzyły na mnie, zamierzam całe to willowe osiedle za siatką okryć grubą folią ogrodową, lepiej to bo ochrona przed śniegiem i deszczem, a i przed ludzkimi oczyma... :(
Czarny pani Anny też u mnie się zadomowił, jak go przeleczyliśmy antybiotykiem i antyrobakiem to przytył i nie ten kot, także w miarę wszystko ok, Seniorka ma pięknie urządzony apartament, siedzi zadowolona, nawet jej się nie chce zbytnio wychodzić...
ogólnie to mam nadzieję że zima nas ominie szerokim łukiem i wnet nastanie...wiosna....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lis 30, 2011 21:31 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro lis 30, 2011 22:40 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

Dagmara dzięki serdeczne :ok: :ok:
a oto Książę:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
taki oto biedaczysko

a to Zuzia dziadków, która niedawno była skazana przez osiedlową wet na uśpienie, bo... kto będzie ją leczył i poza tym stara... :evil: to tam gdzie zaleczyli na śmierć moją Pysię, Zuzi usunięto zęby, ładnie je, bawi, poprawiła się nie ta kotka:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lis 30, 2011 22:44 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

powodzenia i zdrowa dla Was :kotek: :kotek: prawdopodobnie jutro będzie jeszcze wpłata z bazarku czekam na wpływ i wysyłam $
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro lis 30, 2011 22:57 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

mój Tofik rozrabiaka:
Obrazek

a to mamcia z Tofikiem:
Obrazek

a tu w pracy:
Obrazek
tu domki gotowe do transportu od pani Oli:
Obrazek

tu znów w pracy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu domki za siatką i widać łepek wystający na dowód, że zasiedlone... :D
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... e1478t.jpg
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 20:27 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lis 30, 2011 23:40 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

viewtopic.php?f=20&t=136401 zapraszam na bazarekdla Księcia
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw gru 01, 2011 10:57 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

przelałam 20 zł z mojego bazarku! wplata była 25 , 5 zł zostawiłam na wysyłkę książki
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw gru 01, 2011 16:04 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

przelałam kolejne złocisze 17zł z bazarku od TOLA1976 :ok:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Czw gru 01, 2011 21:36 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

no to super dzięki dziewczyny to mamy 37 zł, jutro rano jedziemy z Księciem na badania trzymajcie kciuki, dziś dwa razy byłam karmiłam go Gerberkiem z pasztecikiem kilka strzykawek zjadł i dwie miseczki jogurtu, dwa razy też dałam kroplówki, kupuję mu codziennie taki mały jogurcik Zotta za 1,15 no i ostatnia tabletka Quatrum muszę zakupić... oczko też mocno zaropiało, zapuściłam antybiotyk, mam nadzieję, że się kić jakoś wygrzebie...martwię się o niego... :(
wczoraj umyłam Seniorkę, do wody dolałam takiego specjalnego płynu nawilżającego do kąpieli, i kicia jak nowa, taka piękna miękka błyszcząca sierść, możemy iść na wystawę Seniorów, kiciom rano dałam puszkę Whiskasa, pani Ola im gotuje kurczaka z ryżem, chrupków mają do oporu, więc ok, dziś wychodziły sobie 3 z jednej budki...
w sobotę pojedziemy też z Grubciem do weta...
babcia dała mi fajne książki na bazarek, chcemy zakupić kotkom drapak do zabawy, ponieważ siedzą na kupie bez ruchu i trochę się poniektóre spasły....http://allegro.pl/drapak-domek-dla-kota ... 22683.html taki chociaż np...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 02, 2011 12:05 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

byłam już z Księciem u dr, pobrano krew do badania, jonogram i i mocznik i krea, moczu niestety nie dało się wycisnąć, dostał antybiotyk, bo znów wrócił stan zapalny, oczka bardzo mocno zaropiałe, zapuszczam swoje krople dla niego...
za badanie zapłaciłam 25 zł, kupiłam za 4,20 strzykawki i motylek, 2 słoiczki Gerberka, muszę kupić 2 opakowania podkładów, Quatrum lub Biopron, i Rubenal, potrzebne są motylki spora ilość no i jedzonko dla kicia,
jutro mamy jechać z Grubaskiem od dziadków do dr.
bezdomniakom kupiłam trochę mięsiwa na dziś, żeby pani Ola nie przychodziła, też niech odpocznie kobieta...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 02, 2011 17:45 Re: Dziadek ciężko chory-nerki, Książe kot też nerki, pomocy!!!!

przelałam 31 zł za bazarek :) pozdrowienia :)

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

[poprzednia][następna]