Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 23:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

W listopadzie miała morfologię z profilem nerkowym.Teraz zrobimy wątrobowe.I ogolimy na wiosnę brzuszek (i tak gole im brzuchy latem) żeby zrobić USG.Fio jest gruba, je ,pije , sika.Ma jak zwykle zły nastrój bo ona zawsze ma taki.
Może moj błąd bo troszkę psikała,a oszalała matka Kotkins dała jej dwa razy lek uodparniający.
I kupka się zmiękczyła...Fio to jedyny mój kot, który wymiotuje kłakami.Nie- jeszcze Felek.
Tak raz w tygodniu,zwykle w wekwnd o 4.30.Potem ona zasypia w poczuciu doskonale spełnionego persiego obowiązku a ja sprzątam...

Dostała tabletkę węgla rano , może dlatego zwymiotowała?

Kocham Fionkę nad życie -ona jest MOJA.
Patrzę na jej prześliczne niebiskie i różowe łatki i się boję...

Orungal Alab to lek na grzybicę.Uszkadza serce i wątrobę.To była jej jedyna szansa-udało się.
Kocham Fio , kocham ich wszystkich.Ale Fio to Fio...jest jedyna na świecie.Nie miła jak Leoś i nie szurnięta jak Amelka.To FIO.
Najsłodsza despotka świata...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 21, 2013 23:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Nie można Essentiale Forte na tą wątrobę. Gdzieś czytałam , że podaje się kotom też jak ludziom :ok:
Gaja jeszcze ani razu nie wymiotowała kłakami, ale co ona z nimi robi?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 21, 2013 23:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Kotkins ale wątroba jako jedyny organ się regeneruje, wiec nie jest źle
jakby wyniki wyszły nie za dobre to podasz ze dwie serie ornipuralu i się poprawi
pamiętaj - żadnych tabletek tylko poszukamy ornipuralu - jest zdecydowanie najlepszy
wiem co mówię bo po jednej serii u kota alat z 2180 spadł na około 360 :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon sty 21, 2013 23:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Pewnie przędzie na kołowrotku:)

Trawi.
Niektóre trawią.To zalezy na ile są persami.Te "najperściejsze" podobno wymiotują.Ludzie je takie stworzyli , nic ich wina!

Tak wspominkowo:Amelka po Krzyżaku..u Neigh:

Obrazek

...i Amelka teraz:

Obrazek

Fajne, prawda?

kotkins

Post » Pon sty 21, 2013 23:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Dalia, Fio zawsze miała wrażliwszy przewód pokarmowy.
Poczekajmy aż ją zbadam.
Pewnie będzie zdrowa.
Poczytam o Ornipuralu- zwykle traktuję leki wetrynaryjne jak magie i czarodziejstwo, ale Enisyl F mnie zaskoczył: Leon ma oczy jak pers a nie jak biedne, chore zwierzątko!Po jednym opakowaniu!I jakoś nos ma lepszy i nie ma guzków ma skórze...teraz ma fazę na ryby, może mu służą?

Dalia,zajrzyj na wątek Karmela, ma nn.....

kotkins

Post » Pon sty 21, 2013 23:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

kotkins pisze:Dalia, Fio zawsze miała wrażliwszy przewód pokarmowy.
Poczekajmy aż ją zbadam.
Pewnie będzie zdrowa.
Poczytam o Ornipuralu- zwykle traktuję leki wetrynaryjne jak magie i czarodziejstwo, ale Enisyl F mnie zaskoczył: Leon ma oczy jak pers a nie jak biedne, chore zwierzątko!Po jednym opakowaniu!I jakoś nos ma lepszy i nie ma guzków ma skórze...teraz ma fazę na ryby, może mu służą?

Dalia,zajrzyj na wątek Karmela, ma nn.....

nie wiem czy o ornipuralu coś znajdziesz :mrgreen:
to lek wielce pożądany i nie zarejestrowany w Polsce
ale forum miau jest wielkie, da się go znaleźć :mrgreen:
ide zagladać
Obrazek

dalia

Post » Pon sty 21, 2013 23:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Jak zwykle na włoskiem portalu wetrynaryjnym jest.
Nawet poważnie wygląda to-to.
Jak Enisyl...

kotkins

Post » Pon sty 21, 2013 23:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

kotkins pisze:To zalezy na ile są persami.Te "najperściejsze" podobno wymiotują.

Te "najperściejsze" zazwyczaj nie wymiotują kłakami ... bo się nie myją .... :evil: są "ponad" to ... od tego mają służbę, żeby dbała o futro ... i o całokształt ... :wink: I jak służba się przykłada do roboty, to wyglądają ... o tak ...

Obrazek

Sorry, że Ci zaśmiecam zdjęciem swojego kocura, ale jako fanka persich ogonów powinnaś wybaczyć ... i zzielenieć z zazdrości/albo wpaść w podziw ... (niepotrzebne skreślić ... :twisted: :twisted: )

edit: bardzo dobrym lekiem na wątrobę jest Hepa Merz - ludzki lek (w injekcji) dostępny u nas na receptę ... W przypadku moich kotów z "walniętą" wątrobą lepiej się sprawdził niż ornipural ... A wątroba oberwała naprawdę mocno, bo przy pierwszym badaniu krwi aparatura nie łapała parametrów - tak były odjechane w kosmos ... Kot żyje i ma się całkiem nieźle ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon sty 21, 2013 23:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Tak wspominkowo:Amelka po Krzyżaku..u Neigh:

Obrazek

...i Amelka teraz:

Obrazek

Fajne, prawda?[/quote]

Zjawiskowo fajne. :mrgreen:
cóż nie wygrałam castingu gdy Amelia pakowała manatki. .. :twisted: /juz nie piszę , bo znowu ktoś uwierzy hehe./
Teraz z łowieniem rybek było by kiepsko, Bałtyk zamarzł, no prawie.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon sty 21, 2013 23:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

katarzyna1207 pisze:
kotkins pisze:To zalezy na ile są persami.Te "najperściejsze" podobno wymiotują.

Te "najperściejsze" zazwyczaj nie wymiotują kłakami ... bo się nie myją .... :evil: są "ponad" to ... od tego mają służbę, żeby dbała o futro ... i o całokształt ... :wink: I jak służba się przykłada do roboty, to wyglądają ... o tak ...

Obrazek

Sorry, że Ci zaśmiecam zdjęciem swojego kocura, ale jako fanka persich ogonów powinnaś wybaczyć ... i zzielenieć z zazdrości/albo wpaść w podziw ... (niepotrzebne skreślić ... :twisted: :twisted: )

edit: bardzo dobrym lekiem na wątrobę jest Hepa Merz - ludzki lek (w injekcji) dostępny u nas na receptę ... W przypadku moich kotów z "walniętą" wątrobą lepiej się sprawdził niż ornipural ... A wątroba oberwała naprawdę mocno, bo przy pierwszym badaniu krwi aparatura nie łapała parametrów - tak były odjechane w kosmos ... Kot żyje i ma się całkiem nieźle ...

ale zajefajna kita :mrgreen:
może w to trudno uwierzyć ale jeden z moich mco ma dokładnie taką samą (kolor inny)
Avian zrobiła tak 8O i powiedziała, że mu ogonas od persa przykleili :lol:
Obrazek

dalia

Post » Pon sty 21, 2013 23:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

katarzyna1207 pisze:

Obrazek

OJEJ!!!!!!!!
kotkins będzie uniesiona do nieba jak zobaczy OGONA. Cudeńko.

Pokaż twarz...
Obrazek

cypisek

Post » Wto sty 22, 2013 0:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- persy widzę...persy..

Tesz taki mam tylko mjejeszy.Bo jezdem małom kotom!Ale puszyszty barmndziej!Czasem se klejem w njego kupem...
Amka

Jutro albo pojutrze pokażę moje ogony.
Zwłaszcza amelczyny.
Powiem jedno- ogon ładny,ale przy Ameczki-cienias! :mrgreen:
Fio ma porównywalny.

Poczekajcie, jeszcze Leoś nam rośnie.I wygląda baaaardzo obiecująco.Tak koło sierpnia stanie w szranki...i będzie mistrzem swiata biszkoptowości!!!

Pokazywać mi tu ogony, zrobimy ranking!

kotkins

Post » Wto sty 22, 2013 0:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- perska bitwa na OGONY

Oj będzie się działo, kotkins wysoko ustawił poprzeczkę.

Pokazywać ogony.!!!

ciekawe czy taki cienias. hm.
Obrazek

cypisek

Post » Wto sty 22, 2013 2:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- perska bitwa na OGONY

kotkins jak Amelce pięknie uszka zarosły! :)

katarzyna ale imponujący ten ogon!

Jak Wy dziewczyny o te ogony dbacie? No bo moje koty miały kiedyś przepiękne ogony, a teraz to się kiepskawe zrobiły. :(
Dostają dobre jedzenie, ale poza tym nic im nie daję. Jakie suplementy mam kupic, ile tego dawać i jak często żeby ogony były takie jak u Was?

Kiedyś jak ogony były imponujące, to koty były na BARF i do tego olej z łososia dostawały. Do oleju chyba wrócę, niestety na BARFa ja nie mam czasu, a one ochoty.

I jeszcze mam pytanie odnośnie obróżek z feromonami. Jakie są najlepsze?
Znalazłam takie:
- GOODBEHAVIOR http://allegro.pl/feromonowa-kojaca-obr ... 89979.html
- Vetscription Settledown http://allegro.pl/vetscription-settledo ... 18050.html
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto sty 22, 2013 9:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- perska bitwa na OGONY

A macie sposôb na te maupy co nie znoszą czesania i kopią tylnymi łapami i krew leje się? Z ludzkich rąk oczywiście?
Czy pozostaje strzyżenie jak u Aniady ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]